Werkstress is niet het probleem!

Vandaag zou ik een prachtig artikel schrijven over uitstelgedrag Maar ik wil het vandaag over werkstress hebben. Waarom? Veel mensen hebben er last van! 

Zoals iedereen wellicht wel weet ben ik een burn-out expert . Gekscherend noemen ze mij ook wel de Nederlandse burn-out Queen . En juist omdat ik zoveel over dit onderwerp weet, gaan we het dus over werkstress hebben. Werkstress is een hot item en burn-out is booming. Logisch dat we hier iets mee moeten en er zijn dan ook genoeg initiatieven. Alleen slaan de meeste de plank volkomen mis.

Projecten die focussen op het verlagen van werkdruk. Meer automatiseren, thuiswerken of flexibele werktijden. Dit zou dan resulteren in minder uitval en vitale medewerkers

Yeah Right!

Je pakt dan het gevolg aan en niet de oorzaak. Werkstress is namelijk een gevolg en niet het probleem. Het probleem (klinkt lullig, niet zo bedoelt) is namelijk de medewerker zelf die niet begrenst en niets aangeeft!

Meestal de loyale en harde werker De man of vrouw die net dat stapje extra doet en daardoor vaak de drijvende kracht in een organisatie.

Eigenlijk degene van wie je het niet zou verwachten, dat hij of zij werkstress ervaart.

Het oplossen van werkstress begint daarom bij de werknemer. Maar jij bent als werkgever wel degene die dat moet faciliteren.

Ga in gesprek met de harde werker , de rauwdouwer of de stille Willie en vraag wat hij/zij ervaart op het werk (ook als iemand thuis werkt erg belangrijk om te vragen). En dan niet even tussen neus en lippen door, maar in een écht gesprek. Een gesprek waarin jij luistert en doorvraagt . Dit gesprek kan ook via zoom, als t maar oprechte aandacht is!

Werk stress verlaag je niet met minder uren, meer pauze of extra vakantiedagen.

Werk stress verlaag je door te luisteren. Door de werknemer een stem te geven en het belangrijkste: door te zorgen dat de werknemer zich begrepen voelt.

Beloof je mij dat je dat gaat doen? Niet de easy wat out door een kaartje te sturen met wat chocolaatjes of groene appels, maar gewoon eens luistert naar die medewerkers van je ! Doe je die chocola daarna maar!

Beloof je me dat je er wat mee gaat doen ? Het is namelijk belachelijk dat werkstress nog steeds een item is op de werkvloer. En jij, jij moet dat oplossen! Lukt je dat niet (wat ik wel verwacht want anders had ik dit artikel niet hoeven schrijven) bel me dan even , dan zal de burn-out Queen je wel even vertellen wat je moet doen & laten! Wil je me niet spreken, bestel dan tenminste mijn boek , want daar staat alles in wat je moet weten over dit onderwerp. 

Merci! Succes ermee! 

Iets heel anders wat ik normaliter niet snel zou delen en doe ermee wat je wilt, maar weet dat ik dit initiatief van harte steun is het volgende:
Het nichtje van mijn Angel Investor Marijke Paaijmans heeft mij dit gestuurd met het verzoek dit te delen in mijn netwerk: 

Op 13 mei word ik 11 jaar en doneer ik mijn haar aan Stichting Haarwensen. Een pruik maken kost €1.500,-. Dat geld hebben ze nu niet. Op je hoofd zitten 86.000 tot 150.000 haren. Ik heb heel veel haar dus elke haar kost één cent om een pruik van te maken. Help jij mee om van al mijn 150.000 haren een pruik te maken? 

Doneer via een Tikkie: https://tikkie.me/pay/14ojge48dgt6dd0fei8b

5 euro = 500 haren in de pruik, 10 euro = 1.000 haren in de pruik, 50 euro = 5.000 haren in de pruik. 100 euro = 10.000 haren in de pruik

Het zou helemaal tof zijn als we samen meer geld ophalen voor meer pruiken. Dan krijgen meer kinderen een pruik!