'Bye Bye Burnout' boek nu verkrijgbaar

Uitval op de werkvloer voorkomen en aanpakken

Burn-out is verschrikkelijk voor de medewerker die het overkomt. Maar het is ook een ramp voor jou als werkgever of HR-manager, zeker als je organisatie geen strategisch beleid heeft om uitval door burn-out te voorkomen. Kost het gebrek aan kennis en tijd jou dagelijks geld? Dreigt er een sneeuwbaleffect te ontstaan door het extra werk dat collega’s van een uitgevallen medewerker te verstouwen krijgen? Heb je het gevoel er helemaal alleen voor te staan, terwijl er voor je medewerker wel volop hulp en advies is? Dan is dit het boek voor jou.

Bye Bye Burnout leert je de signalen van een burn-out te herkennen en er adequaat mee om te gaan. Het laat zien welke verschillende stadia burn-out kent, hoe je omgaat met een uitgevallen medewerker (en zijn of haar collega’s!), wat je kunt doen om het herstel te bevorderen en hoe je de re-integratie het beste vormgeeft. En natuurlijk krijg je advies en bewezen effectieve tips om burn-out te helpen voorkomen. Want dat is uiteindelijk waar je naar streeft: een werkomgeving waar burn-out geen kans krijgt.

Je kan het boek hier bestellen via Business Contact, bol.com of  via managementboek.nl

Download hier alvast een voorproefje van het boek!

bol.com
Logo uitgeverij business contact

Recensies

“Mascha, ik heb je boek gekocht en omdat ik een hekel heb aan desinvesteringen, kan het maar beter een goed boek zijn, en dat is het! De nadruk in het boek, ligt met name bij werkgever en de financiële consequenties van de verschillende scenario’s. Ik heb respect voor mensen die een echte keuze durven te maken, immers geldt nog altijd: ‘choose or lose!’.

Het leest lekker, terwijl ik toch een hele slechte lezer ben. Het boek is erg professioneel van opzet. Het was ook erg prettig te lezen dat ik het in het verleden intuïtief goed heb aangepakt en dat mijn toenmalige werkgever mij onterecht heeft ‘uitgelachen’ om mijn afwijkende werkwijze m.b.t. (bijna) uitgevallen medewerkers.

Mijn complimenten voor je prachtige boek en de prestatie die je tot nu toe al geleverd hebt met de Bye Bye Burnout ‘Movement’. Keep up the good work & have fun!”

Frits LemmertFounder Ster punt Ster

“Ik heb veel van het boek Bye Bye Burnout geleerd. Mijn regio-coördinatoren heb ik het cadeau gedaan, ik vind de informatie ook voor hen zeer nuttig. Ik ben ondernemer en heb (denk ik) een forse burnout en/of depressie (deels) achter de rug. In het najaar van 2018 ben ik compleet onderuit gegaan. Ik kon niks meer. Ik kijk terug op een verschrikkelijke periode, die al ver voor het najaar van 2018 is ingezet. Inmiddels ben ik aan de betere hand. Ik heb veel geleerd. In jouw boek las ik ook veel bevestiging. Het stukje Nooit meer de oude?, vond ik fijn om te lezen. Wanneer het zo langzaam weer wat beter gaat, ga je enorm aan jezelf twijfelen. Althans, ik wel! De kennis in jouw boek steunt mij en bevestigd mij dat ik niet gek ben.”

Marjoleine HuitemaInitiatiefnemer In de Buitenlucht

“Het schrijftalent van Mascha komt sterk naar voren in deze must-read, vol met informatie en heldere verhalen. Zowel online als in dit boek is haar schrijfstijl beeldend en verfrissend. Mascha is daarnaast ook “gewoon” een mooi mens met humor en een goede dosis zelfspot. Haar heerlijke openhartigheid en sprankelende persoonlijkheid maken Mascha tot een van de toppers in het vak. De combinatie van zakelijke en persoonlijke vaardigheden maken haar in mijn opinie bovendien een rolmodel en zeer inspirerend voor velen.”

Martin PlankenCEO Topshelf Media

“Mascha is een briljante geest waar ik uren lang naar zou kunnen luisteren, kan niet wachten om Bye Bye Burnout te lezen.”

Brandon Lee5/5

Mascha Mooy is ervaringsdeskundige: als drukke professional kreeg ze zelf op jonge leeftijd een burn-out. Sindsdien heeft ze van het bestrijden van burn-out haar werk gemaakt. Met het door haar opgerichte, toonaangevende bureau Bye Bye Burnout heeft ze al vele organisaties met succes geholpen bij de aanpak van burn-out. Dit boek is onderdeel van haar missie om Nederland en België zoveel mogelijk burn-out-vrij te maken.

Aanstellerij of modeziekte? Burn-out nog steeds groot taboe bij werkgevers

Amsterdam, 8 oktober 2019

De schaamte van vroeger is gelukkig voorbij: mensen met een burn-out durven te praten over hun ziekte en hun weg naar herstel. Iedereen kent wel iemand met een burn-out en media berichten erover. Hierdoor lijkt het misschien alsof het taboe doorbroken is, maar volgens Mascha Mooy (adviseur stresspreventie voor Silicon Valley en Wall Street) is burn-out nog steeds een groot taboe bij werkgevers en vieren onwetendheid en vooroordelen hoogtij. In haar boek Bye Bye Burnout, dat 9 oktober werd gepresenteerd bij Uitgeverij Business Contact, richt ze zich daarom juist op werkgevers en pleit ze voor een strategisch beleid om burn-outs te voorkomen.

‘Mijn missie is om Nederland en België zoveel mogelijk burn-outvrij te maken, maar in de dagelijkse praktijk zie ik dat het nog steeds een groot taboe is bij veel organisaties,’ zegt Mascha Mooy. ‘Een deel van de werkgevers ziet het als een modeziekte en denkt dat de medewerkers zich aanstellen. Een tweede reden waarom ze het graag onder het tapijt vegen, is dat ze bang zijn om te onderzoeken en onderkennen wat de uitval zegt over hun bedrijf. Is er structureel sprake van een te hoge belasting en te hoge werkdruk? Is de bedrijfscultuur wel gezond? Functioneert de leiding eigenlijk wel goed? Ook is er weinig kennis over hoeveel gevolgen een burn-out heeft voor de rest van de organisatie als een of meerdere medewerkers ermee kampen.’

Het gevolg van dit alles is dat medewerkers pas laat aan de bel durven te trekken, en organisaties pas actie ondernemen als het eigenlijk al te laat is. Voor medewerkers is al volop hulp en advies beschikbaar; Bye Bye Burnout is het eerste handboek speciaal voor werkgevers en HR-managers. Het leert je de signalen van burn-out te herkennen en er adequaat mee om te gaan. Het laat zien welke verschillende stadia burn-out kent, hoe je omgaat met een uitgevallen medewerker (en zijn of haar collega’s!), wat je kunt doen om het herstel te bevorderen en hoe je de re-integratie het beste vormgeeft. En natuurlijk krijg je advies en bewezen effectieve tips om burn-out te helpen voorkomen. Want dat is uiteindelijk waar je naar streeft: een werkomgeving waar burn-out geen kans krijgt.

Mascha Mooy – Bye Bye Burnout. Uitval op de werkvloer voorkomen en aanpakken. | Business Contact | Paperback | 224 blz. | isbn 9789047012962| Prijs €24,99 | E-book €14,99

Voor meer informatie, het aanvragen van een recensie-exemplaar of een interview met de auteur, neem contact op met:

Femke Bilderbeek, Marketing & PR Uitgeverij Business Contact | 020-5249834; fbilderbeek@atlascontact.nl | businesscontact.nl

Video van de boeklancering