Klachten en adviezen

Klachten die je kunt ervaren bij een burn-out

Wat vervelend! Je kampt met stressklachten of wellicht heb je al te maken met een burn-out. Hoe dan ook een vervelende situatie en niet wenselijk. Gelukkig heb je ons nu gevonden. Op dit deel van onze website vindt je informatie over de klachten en symptomen van een burn-out, wat je kunt doen en is meer informatie te vinden over onze 30-dagen training. Mocht je vragen of onduidelijkheden hebben, schroom dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier.

Voorafgaand aan een burn-out is er een langdurig proces van overbelasting. Deze overbelasting wordt vaak niet herkend.

Overige klachten kunnen zijn:
Deze klachten vallen in de vaktaal van de DSM IV onder de diagnose ‘ongedifferentieerde somatoforme stoornis’. Soms kan er (ook) sprake zijn van een gemaskeerde depressieve stoornis. Een diagnostisch onderzoek van de klachten is daarom van belang.

Bij een burn-out is er bovendien een veranderde reactie in de hersenen gevonden: bij mensen met een burn-out laat het EEG een vlakkere reactie zien dan bij mensen die geen burn-out hebben. Dit zou kunnen betekenen dat mensen met een burn-out moeite hebben informatie automatisch te verwerken. Zij compenseren dit wellicht door informatie bewust te verwerken. Dit kost meer mentale inspanning en verklaart mogelijk de geestelijke vermoeidheid die bij burn-out cliënten veel voorkomt. Met dank aan: Karina de Groot (psy-image.nl/psycholoog)

Adviezen voor iemand met een burn-out

Hieronder hebben wij simpele en makkelijke adviezen opgesomd die goed geïmplementeerd kunnen worden als iemand stress ervaart of tegen een burn-out aan zit. Veel van deze adviezen lijken open deuren. Het zit hem in de kracht van herhaling:

Hulp nodig?

Een burn-out kost jou als werkgever 120.000 euro.

Wil jij ook weten waarom het zo hoog is en hoe die kosten zijn opgebouwd ontvang dan mijn E-book!

Sluiten

Ik ben

Ik hou zelf niet van spam en ben dus zuinig op jouw gegevens.

Sluiten