Spreekopdrachten

Enkele van de toonaangevende evenementen waar Mascha heeft mogen spreken zijn Business Boost Live in Ahoy, bij Google in Silicon Valley, Amerika en op diverse grote HR evenementen door het hele land.

Mascha boeken? Mascha is in te huren via Quality Bookings en ZijSpreekt.

Persbericht: Toenemende aantal burn-outs groot taboe op Wall Street en in Silicon Valley

29/11/2018

Nederlandse burn-out expert en oprichtster van Bye Bye Burnout, Mascha Mooy, bezocht afgelopen maand Wall Street op uitnodiging van Sedhom Law Group, Rasco Klock Attorneys, Thrive Global en de New York Stock Exchange om onderzoek te doen naar burn-outs. Uit de resultaten van het onderzoek blijkt onder andere dat het taboe op burn-out bij de grootse Amerikaanse werkgevers nog veel groter is dan in Nederland.

Download persbericht

Persbericht Bye Bye Burnout naar Wall Street en Google USA

16/10/2018

Oprichtster Mascha Mooy van Bye Bye Burnout vecht iedere dag voor het bestrijden van burnouts. En dat is niet onopgemerkt gebleven. Waar zij zich tot voor kort op de Nederlandse en Europese markt richtte, steekt ze binnenkort de oceaan over. Op uitnodiging van diverse
bedrijven gaat Mooy onderzoek doen op Wall Street, om vervolgens voor de tweede keer op verzoek van Google USA aan te schuiven in Silicon Valley. De insteek? Haar burn-out visie implementeren bij de immense techreus.

Download persbericht

Mascha Mooy wint Leading Ladies Award voor beste nieuwkomer

10/7/2018

Telegraaf leading ladies 10-7-2018

Ook het parool was aanwezig bij de leading ladies awards in Sofitel The Grand, waar Mascha Mooy de award voor beste nieuwkomer won.

https://www.parool.nl/stadsgids/leading-ladies-in-het-zonnetje-altijd-goed~a4601472/

Bye Bye Burnout onderwerp van documentaire op NPO3

Druk!

Uitgezonden op 28/6/2018

In deze documentaire schetst Rutger Castricum een tijdsbeeld waarin we met bosjes tegelijk omvallen. Burn-out staat met stip op nummer 1 van nieuwerwetse fenomenen. Zelfs kinderen lopen, opgebrand en wel, de deur plat bij psychologen. Zijn we gek aan het worden? Ja. Maar niet allemaal. In deze documentaire laten Nino en Inge samen met hun éénjarige kindje zien dat het ook anders kan. Het jonge gezinnetje laat alles achter zich om voorgoed in een hutje van klei te gaan wonen. Ze rekenen af met de hoge druk en kiezen voor een leven in een, zelf te creëren, voedselbos. Voor Thom (28) daarentegen kan de druk niet hoog genoeg zijn. Hij heeft biologisch afbreekbaar bloemenpapier op de markt gezet en wil daarmee koste wat het kost vóór zijn veertigste miljonair zijn. Mascha werkte op de ZuidAs en kreeg twee burn-outs te verduren. Inmiddels heeft ze een eigen bedrijf en helpt ze andere slachtoffers met het verschijnsel burn-out. Maar het bedrijf groeit zo snel dat een derde burn-out zomaar op de loer kan liggen. Kortom: Een portret van de tijdsgeest waarin het hoofd boven water houden een ware opgave is en de druk hoger is dan ooit.

https://www.npostart.nl/druk/28-06-2018/POW_03923028

Persbericht Bye Bye Burnout genomineerd voor Meest Inspirerende Ondernemer 2017

4/12/2017

Download persbericht

Persbericht Google USA toont interesse in vernieuwde aanpak van het Nederlandse (bedrijf) Bye Bye Burnout!

12/9/2017

Download persbericht

Column Gooisch magazine

Mascha Mooy beschrijft in haar column in het Gooisch magazine de social life burn-out. De naam zegt het al: dit is een burn-out die veroorzaakt wordt door je sociale leven en sportieve uitspattingen.

Mascha Mooy is vaste columniste bij het Gooisch.

Klik op de pagina’s voor de grotere versie.

Cover Gooisch Q4 2018
Column Gooisch Q4 2018

Het Parool

Het parool heeft een recensie geschreven van Druk! een NPO3 documentaire waar Mascha een hoofdrol in heeft

NPO 1: Dit is de nacht

Mascha was te gast bij het NPO 1 radioprogramma ‘Dit is de nacht’ om te praten over burn-out.

Burn out? Of is het de overgang?

Mascha heeft een artikel geschreven voor stressedout.nl over de verwarring tussen overgangs en burn-out symptomen.

NH radio: De lunchroom

Mascha was te gast bij het NH radioprogramma ‘De lunchroom’ om te praten over burn-out.

Sprout

Sprout heeft een artikel geplaatst over hoe Mascha met behulp van Twitter een factuur betaald kreeg.

NRC handelsblad

Het NRC plaatste een recensie over Druk! een documentaire op NPO3 waarin Mascha een hoofdrol speelde.

Stresshelp awards

De site stresshelp.nl heeft Bye Bye Burnout genoemd bij de beste 30 burn-out gerelateerde blogs.

AD

Nederlandse pakt burn-outs bij Google aan Zelfs bij het beste bedrijf op aarde vallen mensen om door de werkdruk. De Nederlandse ervaringsdeskundige Mascha Mooy (38) werd door Google ingeschakeld om te helpen de burn-outs te tackelen.

BNR Podcast

Mascha is niet alleen ervaringsdeskundige maar juist haar skills zijn bepalend voor het succes van haar onderneming en haar doorzettingsvermogen om het allemaal tot een succes te maken.

RTL Z

Mascha ontwikkelde eigen methode tegen burn-out, ‘Google heeft interesse’. Jaren geleden kampte Mascha Mooy met een burn-out. De hulp die ze kreeg bleek verre van effectief. Uiteindelijk ontwikkelde ze een eigen methode, om binnen honderd dagen beter te zijn.

Sprout

Sprout interviewt Mascha over haar burn-out en haar bezoek aan Google.

NU.nl

De burn-out kreeg de afgelopen weken veel aandacht, nadat vlogger Bibi Breijman in een video deelde ook last te hebben van overspannenheid. Komen burn-outs echt steeds vaker voor of praten we ons dat zelf aan? NU.nl vroeg het aan Mascha en andere deskundigen.

De Ondernemer

Na jarenlang als consultant op de Zuidas snoeihard carrière gemaakt te hebben, belandt Mascha Mooy (38) in 2010 op de bank met een burn-out. Echt goede hulp blijkt moeilijk te vinden.

Vrouw.nieuws.nl

Uit recent onderzoek blijkt dat veertig procent van de werkende mensen in Nederland burn-out klachten heeft. Een aantal dat groeiende is. Initiatiefnemer van Bye Bye Burnout Mascha Logemann Mooy begeleidt mensen met een burn-out.

Xpert HR

Dit najaar werd de 100 dagen methode ook opgepikt door de mensen van Google en bracht Mascha Mooy een bezoek aan het hoofdkantoor in Silicon Valley. ‘Ze gaven aan mijn ideeën over burn-outbestrijding vernieuwend te vinden en wilden daar verder over praten’, zegt Mooy.

VIVA

nummer 9: 1-7 maart 2017 Mascha is geïnterviewd door de Viva over burn-out bij Millennials.

Interview Vriendin.nl

Lees over hoe Mascha ziek thuis een 100-dagen-methode bedacht om er weer bovenop te komen. En die bleek succesvol – zelfs Google vraagt haar om te komen praten over haar visie op de aandoening.
Klik op de pagina’s voor de grotere versie.

Chapeau

Stressklachten en burn-outs krijgen steeds meer de overhand? Mascha liep  een dag mee bij de vakdag vitale werknemer.

Vitaal Limburg

Mascha geeft 7 tips voor meer vitaliteit op de werkvloer.

GGZ Nieuws

Jaren geleden kampte Mascha Mooy met een burn-out. De hulp die ze kreeg bleek verre van effectief. Uiteindelijk ontwikkelde ze een eigen methode, om binnen honderd dagen beter te zijn.

Sophie in de Kreukels

Mascha is geïnterviewd door Sophie Hilbrand in aflevering 1 van Sophie in de kreukels.

AD & de Gelderlander

2 juli 2017 Bye Bye Burnout in het Algemeen Dagblad om haar visie te geven over burn-out raken in een relatie

Vance

Een burn-out bracht voormalig sales-manager Mascha Mooy (37) jaren geleden tot stilstand in haar financiële carrière. Ze nam definitief afscheid van haar oude werk toen ze merkte dat er geen gestructureerde aanpak was om hiervan af te komen.

StressedOut.nl

16 mei 2017 Mascha is geïnterviewd door Stressed Out.nl over wandelen bij een burn-out.

Yoga International

18 april 2017 Mascha heeft een artikel geschreven over social life burn-out.

Patrick Kicken

Maart 2017 | Mascha is geïnterviewd door DJ Patrick Kicken voor zijn podcast serie “leven zonder stress”

Nieuwsuur

Mascha Mooy was te gast bij Nieuwsuur tijdens de uitzending van 30 oktober, om haar visie op burn-outs te delen. U kunt de uitzending helaas niet meer terugkijken.

NPO

November 2014 | Mascha Mooy was te gast bij de ochtendshow Eerst Jaap met Jaap Bienen. Dit in het kader van de ‘Check je Werkstress’-week.

TEDx Amsterdam

December 2013 | Interview bij TedX Amsterdam Women door AT5.

StressedOut.nl

Mascha is geïnterviewd door StressedOut.nl over slapen en burn-out

Massage Magazine

Januari 2017 | Mascha is geïnterviewd door massage magazine over het nut van massage bij de behandeling van burn-out.

Nieuws.nl

Januari 2017 Mascha is geïnterviewd door nieuws.nl over burn-out preventie en Bye Bye Burnout.

You go girl Award 2016

Mascha is genomineerd voor de You go girl award 2016. Dit is een aanmoedigingsprijs georganiseerd vanuit Zij Spreekt en vrouw in de media. Mascha is genomineerd omdat ze via diverse media jonge mensen weet te bereiken en te informeren over preventie en behandeling van burn-out.

Entree

Oktober 2016 | Mascha werd voor het oktobernummer van Entree magazine geïnterviewd over burn-out bij horeca ondernemers. Entree is het grootste vakblad voor de Nederlandse horeca en een inspiratiebron voor horecaondernemers.

VIVA

Nr. 27 – 6 juli 2016 Young and restless, altijd maar doorstomen: grenzen stellen en balans houden. Mascha vertelt over haar ervaring als ondernemer met een burn-out.

Ondernemerschap Platform

Augustus 2017 | Interview met Dutch Girlboss Mascha Mooy ”Doorzetten, eigenwijs je eigen koers blijven varen, vertrouwen en met name GEDULD hebben”

Cosmopolitan

april 2016 En toen was het op: een burn-out en dan. Mascha vertelt over haar online methodiek; de Burnout Battle.

Radio 1

Oktober 2016 | Mascha was te gast bij het programma kwesties op radio 1.

Cosmopolitan

Er wordt aandacht besteed aan het onderwerp burn-out in het decembernummer. Mascha Mooy mocht een casus oplossen in de rubriek Cosmo Care. Het interview met Mascha Mooy kunt u hier lezen.

Elsevier

Juli 2016 | Mascha is voor de rubriek Leven geïnterviewd, omdat zij als ondernemer met een andere ondernemer getrouwd is.

Cosmopolitan

September 2016 | De Cosmopolitan heeft een special over burn-out bij twintigers gepubliceerd met daarin een test ontwikkeld door Mascha. Dit artikel is genomineerd voor een Mercurs award voor beste reportage van 2016.

vrouwen-ondernemen.nl

Mascha werkt als spreker en adviseur. Zij adviseert bedrijven op het gebied van preventie, stress en hoe om te gaan met zieke werknemers. Ze is tevens sparringpartner voor MT en ondernemers die advies nodig hebben…

Hollandse Zaken

17 juni 2015 Mascha Mooy was op 17 juni te gast bij een uitzending van Hollandse Zaken om haar visie op burn-outs bij zzp’ers te delen. U kunt de uitzending hier bekijken.

Vrouw.nieuws.nl

Uit recent onderzoek blijkt dat veertig procent van de werkende mensen in Nederland burn-out klachten heeft. Een aantal dat groeiende is. Initiatiefnemer van Bye Bye Burnout Mascha Logemann Mooy begeleidt mensen met een burn-out.