Op het moment dat ik contact opnam met Mascha Mooy, directeur van Bye Bye Burnout, was ik al enkele maanden burn-out en had ik nog altijd last van forse beperkingen in mijn functioneren.

Na meerdere maanden thuiszitten kwam mijn herstel nog maar mondjesmaat op gang. De bedrijfsarts stelde vast dat ik nog altijd 100% arbeidsongeschikt was en dat er geen mogelijkheid was voor werkhervatting. Het 100 dagen programma van Bye Bye Burnout is hierbij een uitkomst gebleken voor mij.

Mascha nam tijdelijk het contact over met mijn werkgever, die graag de processen rondom mijn re-integratie wilde inregelen. Op basis van de kennis en ervaring van Mascha rondom burn-out herstel is er een opbouwschema samengesteld, waar ik halverwege mijn 100 dagen programma mee ben gestart.

Naast het opbouwen van mijn werkzaamheden heeft het 100 programma mij geholpen om weer grip te krijgen op mijn dagindeling. Ik zag zelf door alle tips en verhalen op internet zelf de bomen door het bos niet meer. Met het 100 dagen programma kreeg ik een schema, waardoor ik naast houvast ook weer vertrouwen in mijn herstel ging ervaren; er werd een concreet pad voor me uitgestippeld en dat was een opluchting. Ik werd weer positief!

Het uitvoeren van de wekelijkse huiswerkopdrachten heeft mij veel inzicht gegeven in het ontstaan van mijn burn-out en ongezonde leefpatronen. In de coaching sessies leerde ik hoe ik deze patronen kon doorbreken en kreeg ik concrete handvatten die ik kan toepassen om in de toekomst gezond te blijven en een tweede burn-out te voorkomen.

Als mijn werkgever mij het 100 dagen traject niet had aangeboden had mijn burn-out zonder twijfel veel langer geduurd. Vanuit HR was er te weinig capaciteit en kennis beschikbaar om mij de begeleiding te bieden, die ik nodig had om de stap naar de werkvloer weer te kunnen maken.

Door het intensieve programma, met dagelijkse inspanning van mijn kant en ondersteuning door Bye Bye Burnout, lukte het me om mijn werk binnen 3 maanden eindelijk weer op te starten. Ik gun iedere werknemer die een burn-out heeft een 100 dagen traject om op een gezonde manier te herstellen. En iedere werkgever de vruchten die je daarvan sámen plukt!

Hans
Media-adviseur

De opbouw van het programma heeft mij waanzinnig veel houvast gegeven

Het belangrijkste wat ik heb geleerd is om een “eigen tuintje” te hebben. Ik weet nu waar mijn valkuilen zijn. Ik heb leren kijken naar alle kanten van mezelf, waaronder doen wat mij plezier geeft. Ik heb ook geleerd mijn grenzen af te bakenen, over mijn positie binnen mijn gezicht en mijn kwaliteiten als directeur. Ik kan nu reflecteren en ik weet wat mijn alarmsignalen zijn. Ik ben anders gaan leven en weet nu dat ik na de 100-dagen methodiek geen tweede burn-out meer krijg. Als coach, vind ik Eveline’s helderheid fijn. Ze heeft veel kennis en is een ervaringsdeskundige. Mascha reageerde altijd snel op de mail. Dat vond ik top. Mijn verwachtingen zijn helemaal uitgekomen. Daarom ga ik Bye Bye Burnout ook zeker adviseren aan anderen. Het was een prettig traject met een fijne trainer. Ik ben tevreden over de samenwerking en het resultaat.

Diewerke
Directeur MKB bedrijf

Ik ben nog steeds zo dankbaar voor Bye Bye Burnout

Op het moment dat ik geen enkel overzicht meer had hoe ik zelfstandig uit de burn-out kon klauteren, kwam Bye Bye Burnout op mijn pad. Daar ben ik nog steeds zo dankbaar voor. Ik herkende mijzelf niet meer, het optimisme en vertrouwen in mijzelf waren volledig verdwenen en de constante vermoeidheid, angst en het gebrek aan perspectief hadden de overhand. Door persoonlijke begeleiding tijdens heel basale zaken zoals regelmaat, beweging en het nemen van kleine stapjes, knapte ik op. Ik voelde mij vooral heel erg gehoord en begrepen door mijn vaste coach Mascha. Het is heel lastig gebleken om alle, eigenlijk verkeerde, aangeleerde gewoontes te vervangen door nieuwe, goede gewoonten. Gewoonten die passen bij een gezonde levensstijl en die mij uiteindelijk dienen. Ik voel dat het altijd een uitdaging zal blijven niet weer in dezelfde valkuil te stappen. Maar de begeleiding van Bye Bye Burnout heeft me voorzien van handvatten en een bewustwording die ik nooit zal vergeten en zal blijven toepassen in mijn leven.

Renate
Interieurarchitect

Overall een 8 gekregen van de aanwezigen

Zoals eerder verteld hebben we onze Travel Counsellors om feedback gevraagd over onze conferentie en ook in het bijzonder wat ze van onze gastsprekers vonden. Waaronder jij, in dit geval.

Een deel van die feedback wilde ik graag met je delen.

Sowieso heb je overall een 8 gekregen van de aanwezigen, dat is een bovengemiddeld cijfer en geeft in ieder geval weer dat men het interessant vond om van je te horen.

Men vond je presentatie luchtig gebracht en met een goede boodschap. Het verhaal van een powervrouw met tips over het runnen van je eigen onderneming, 10 keer vallen en 11 keer opstaan, is zeker blijven hangen.

Nogmaals dank!

Hilka
General manager

Mascha staat altijd klaar voor haar klanten en runt vol enthousiasme haar bedrijf

Nanny was naar ons idee een goede match met onze werknemer en Contimeta heeft het contact met haar als zeer positief ervaren. Wij gaan Bye Bye Burnout ook zeker bij anderen adviseren omdat de medewerkers van Bye Bye Burnout zelf goed weten wat er in het hoofd van een werknemer met een burn-out zich af kan spelen. Mascha zit vol passie en energie en wil absoluut het beste maken van het 100 dagen traject! Wij geven Bye Bye Burnout daarom een 8. Er zijn zeker nog wel wat kleine verbetermogelijkheden zoals dat overal geld, maar Contimeta waardeert het ten zeerste hoe er met onze werknemer is omgegaan.

Wendy
Manager Personeelszaken

Na het volgen van het intensieve 100 dagen-traject heb ik beduidend minder klachten

Ik kwam bij Bye Bye Burnout terecht omdat ik door burn-outklachten mijn werk niet meer goed kon uitvoeren. Doordat ik nog werkzaam was, is de aanpak van Bye Bye Burnout voornamelijk preventief geweest. Na het volgen van het intensieve 100 dagen-traject heb ik beduidend minder klachten. Dit uit zich in meer rust, beter slapen en veel meer energie. Ik geniet weer volop van leuke dingen! De persoonlijke aanpak waarbij er vanuit veel invalshoeken naar mijn klachten werd gekeken vind ik bijzonder. Hierdoor heb ik ook meer inzicht gekregen in hoe ik in de toekomst burn-outklachten kan voorkomen. Dankzij Bye Bye Burnout zie ik de toekomst weer vol vertrouwen tegemoet!

Myrle
Promovendus

Na 100 dagen heb ik mijn leven eindelijk weer aardig op de rit

Na mijn instorten was ik zowel op mijn werk als thuis regelmatig compleet gevloerd. Ik kon dan niet meer slapen, werd hyper wakker, was dan weer moe, enz. Ik wilde ontzettend graag mijn leven weer terug, dus ik ging graag met Bye Bye Burnout in zee. Eenvoudig was het niet. Elke week opdrachten uitvoeren is met een burn-out een hele klus. De wekelijkse gesprekken eveneens. Na 100 dagen heb ik mijn leven eindelijk weer aardig op de rit. Ik kan weer lezen, schrijven, discussiëren. Ik heb vrijwel geen last meer van mijn lijf. Ik weet nu waar mijn grenzen liggen en kan daar ook naar luisteren. Helemaal ‘normaal’ zal het niet meer worden, maar dat was ook niet normaal, achteraf gezien ;-)

Maaike
Docent Hogeschool

Een multidisciplinaire aanpak met concrete handvatten, intensieve begeleiding en een beperkte duur van 100 dagen

Hoewel ik al meerdere (begeleidings)trajecten had doorlopen, was dat tot op dat moment zonder echt resultaat. Hetgeen Mascha mij vooraf vertelde over het 100 dagen-traject was precies waar ik behoefte aan had. Een multidisciplinaire aanpak met concrete handvatten, intensieve begeleiding en een beperkte duur van 100 dagen. Na de 100 dagen kan ik met trots zeggen dat ik enorme stappen heb gemaakt. De diversiteit in het programma (wekelijkse thema’s, fysieke activiteiten, persoonlijke opdrachten), de betrokkenheid van Mascha en de duur heb ik als opvallend positief ervaren. Niet alleen de coachingsgesprekken, maar ook eigen inzichten – die ik uit de verschillende opdrachten heb opgedaan – hebben mij veel geleerd. Eindelijk was de weg naar herstel ingeslagen. Inmiddels ben ik begonnen aan mijn re-integratie en heb ik er alle vertrouwen in dat het goed komt met mij!

Charlotte
Recruitment manager

Het traject heeft Volledig aan mijn verwachtingen voldaan

Ik zat zo vast in mijn burn-out dat ik niet wist of ik er nog uit zou komen. Door dit traject ben ik positief over dat het mij gaat lukken om te herstellen van mijn burn-out. Het traject heeft Volledig aan mijn verwachtingen voldaan. Ik heb er heel veel van geleerd. In ben heel blij dat mijn werkgever mij in contact heeft gebracht met dit traject. Ik had nu niet gestaan waar ik nu sta. Het belangrijkste wat ik heb geleerd is dat ik meer naar mezelf luister en naar mijn gevoel. Ik ben me steeds meer bewust van mezelf. Hoe ik denk en hoe ik omga met situaties die ik tegenkom in mijn leven. Ik heb ook geleerd dat wandelen voor mij een hele goede manier is om te ontspannen en mijn gedachten stop te zetten. Over mezelf heb ik geleerd te luisteren naar mijn gevoel. Ik hoef niet aan mezelf te twijfelen. Ik was heel onzeker over alles en ik heb nu geleerd dat ik kan vertrouwen op mijn eigen kracht.

Babette
Finance Controller

Bedankt Bye Bye Burnout!

Ik zat drie maanden thuis met extreme oververmoeidheid en constante hoofdpijn. Ik voelde me niet begrepen in mijn omgeving en had behoefte aan goede begeleiding. Het is een moeilijke periode in je leven waarin je heel hard aan jezelf moet werken om er weer bovenop te komen. Daarom is het traject van Bye Bye Burnout zo uniek en effectief. Veertien weken lang werk je intensief aan de verbeterde versie van jezelf. Best pittig, maar heel leerzaam en het allerbelangrijkste is dat het echt werkt! Na een paar weken merkte ik al dat het fysiek beter met mij ging. Als ik die positieve flow dreigde te verliezen, stond Mascha altijd voor mij klaar om mij te helpen. Elke week werk je aan een passend thema en zijn er fysieke opdrachten binnen het programma. Daarnaast bepaal je samen andere opdrachten, zodat je (naast veel rust) een effectieve dagbesteding tegemoet gaat. Mascha zorgt er ook zeker voor dat je je hieraan houdt! Ik raad iedereen die een burn-out heeft dit traject heel erg aan! Na deze drie maanden weet ik veel beter wie ik ben, wat mijn valkuilen zijn en hoe ik daar in de toekomst mee om moet gaan. Bedankt Bye Bye Burnout!

Marije
Financial Merchandise Manager

Ik ontmoette Mascha voor het eerst tijdens mijn praktijkonderzoek naar herstel van burn-out

Nog voordat ik überhaupt was afgestudeerd vroeg ze mij al om met haar samen te werken binnen haar bedrijf Bye Bye Burnout. Ik sloeg dat aanbod tot twee keer toe af, want ik was tenslotte nog maar een jonkie, ietwat bleu en onervaren. Samenwerken met een pittige, uitdagende dame zoals Mascha leek me dan ook iets te hoog gegrepen.

Mascha is een doorzetter. Ze weet wat ze wil en gaat daar voor de volle 100% voor, zeker op zakelijk vlak. Zo kon ik haar aanbod tot een samenwerking de derde keer echt niet meer weigeren. Blijkbaar was ze heel zeker van haar zaak. Inmiddels stond ik steviger in mijn schoenen, waardoor ook ik er klaar voor was.

Mascha is direct en neemt geen blad voor de mond. Hoewel haar manier van communiceren sommigen af kan schrikken, weet je bij Mascha wel meteen waar je aan toe bent. No nonsense.

Ze gaat uitdagingen niet uit de weg en gooit zichzelf regelmatig in het diepe. Overigens, niet alleen zichzelf. Dankzij Mascha heb ik de waarde van groeipijn mogen ontdekken; ze geeft me enorm veel kansen om me als professional verder in ons vak te ontwikkelen, met vallen en opstaan.

Op het vervolg van een krachtige samenwerking!

Maria Dekker
COO Bye Bye Burnout

Mascha bevat ongelooflijk veel power!

Er moet toch echt een shout-out van mijn hart.

Net weer gesproken met Mascha Mooy. Zij helpt leidinggevenden met burn-out preventie, iets waar Nederland hard aan toe is volgens mij. Mascha bevat ongelooflijk veel power en dat heeft invloed op mij elke keer dan we elkaar spreken. Want als we bellen, gieren de ondernemerskriebels door mijn lijf. We kunnen eindeloos praten over keuzes, doelstellingen en kattenmandjes. Zulke mensen zijn waardevol, héél waardevol. Het is immers belangrijk dat je de juiste mensen om je heen verzameld die dezelfde idealen hebben en graag groot denken.

Lieve Mascha, ik wens je echt zoveel succes toe! Blij dat ik met je kan sparren!

Lisa
Ondernemer

Het 100 dagen-traject van Bye Bye Burnout heb ik als zeer prettig en effectief ervaren

Het zijn simpele opdrachten die uiteindelijk hun vruchten afwerpen en dus ook grote veranderingen met zich meebrengen. Er worden verscheidene handvatten gegeven om ook na het traject verder te kunnen met energie opbouwen. Aan het eind van het traject voel je je sterk genoeg om weer verder te kunnen werken aan het laatste stukje van je herstel. Het gevoel van: ‘Yes, I can!’ 100 dagen klinkt lang, maar ze zijn zo voorbij.

Het is een goed programma, zeer effectief, waarbij je te maken krijgt met een superleuke en goede coach. Ik zou Bye Bye Burnout van harte aanbevelen aan iedereen die een burn-out heeft. Zonder hen had ik nu niet gestaan waar ik nu sta.

Jamie
Hogeschool docent

Lieve Mascha,
Dank je wel voor je optreden tijdens de VIP-bijeenkomst afgelopen dinsdag. Je flamboyante persoonlijkheid en prestaties leverde je zelfs een groot applaus op.
Super!
Ursula
Directeur MeerBusiness Amsterdam

Het coaching traject heeft mij duidelijk gemaakt dat ik fases overgeslagen heb, dat ik door bewust een stap terug te doen, zaken wel goed op een rij kon krijgen. Daarnaast was de begeleiding naar mijn werkgever toe noodzakelijk en ook waardevol.

Sandra
medewerker backoffice

Ik heb geleerd dat een burn-out tijd nodig heeft, dat het een tijd is van herbezinning; wie ben ik, wat wil ik en hoe kan ik de dingen waar ik tegenaan loop (anders)aanpakken, zonder ver bij mij zelf vandaan te zijn. Keuzes maken. Nicole heeft me hier goed bij geholpen.

Tim
horecamedewerker

Ik denk dat het traject onze medewerker goed heeft geholpen en voornamelijk bewust heeft gemaakt over haar fysieke en mentale gezondheid. In het begin had ik mijn vraagtekens over het feit dat het allemaal via Skype moest, en niet via persoonlijk contact. Achteraf bleek dit volgens mij geen barrière omdat Maria de enige coach is die bij Bye Bye Burnout via Skype werkt, maar zij was voor onze medewerker wel de best passende coach.

Arlette
HRM-manager

Ik zou iedere werkgever willen aanraden goed in gesprek te gaan met medewerkers die verschijnselen heeft van o.a. een burn-out. Toon begrip en support iemand om de stap naar een coach te maken. Bye Bye Burnout heeft ons hierdoor voor grote kosten weten te behoeden.

Roy
Directeur

Het belangrijkste wat ik van Bye Bye Burnout heb geleerd: Balans in het leven. Of het nou gaat om meer me-time of wat vaker bewuste keuzes maken.

Thomas
salesmanager

Maria is een super lief persoon en ik had ook het gevoel dat ik altijd bij haar terecht kan/kon!

Kim
finance adviseur

Bye Bye Burnout heeft een goede en helder communicatie. Zij weten waar ze mee bezig zijn. Een absolute aanrader om in te huren!

Dick
finance controller

Bye Bye Burnout is 100% passend geweest met hun advies en trajecten voor onze corporatie.

Sandra
Management Woningcorporatie

Wij adviseren Bye Bye Burnout aan anderen omdat zij een no-nonsense maar sensitieve aanpak hanteren, goed in de communicatie zijn maar vooral goed in de coaching zijn geweest bij ons bedrijf.

Lindsey
Hoofd HRM

Maria is een no-nonsens en begripvolle coach die door gerichte vragen te stellen, je af en toe goed wakker kon schudden. Haar support en het sparren met haar heb ik als zeer prettig en waardevol ervaren.

Bas
ZZP’er

Ik ben zeer tevreden over Bye Bye Burnout en het vele meedenken om alles omtrent werkstress in onze organisatie op te lossen.

Hester
hoofd trainingsbureau

Bye Bye Burnout is een typisch no-nonsense bedrijf met een duidelijke focus op de verbetering van de levenskwaliteit van de cliënten waar zij mee te maken hebben

Ik heb hen als enorm positief ervaren, als een organisatie met het doel goed voor ogen. De relatie die ik met Mascha van Bye Bye Burnout heb opgebouwd valt het beste te omschrijven als oplossingsgericht. Mascha neemt haar verantwoordelijkheden en is flexibel, altijd op zoek naar de best passende oplossing. Ik ben ervan overtuigd dat Bye Bye Burnout een grote toegevoegde waarde heeft voor iedereen die met burn-outproblematiek te maken heeft.

Sylvie
Loopbaanadviseur

Nogmaals enorm bedankt voor je inspirerende presentatie afgelopen zaterdag!

Mede door jouw verhaal en de inzichten die je iedereen gaf hebben we een weekend kunnen neerzetten om nooit meer te vergeten!

En dat is geen politiek correcte feedback maar echt gemeend haha

Groeten,

Milka van Dam – Springer
General manager Netherlands & Belgium

De aanpak van Bye Bye Burnout ervaar ik als krachtig en zeer effectief

Door de persoonlijke en multidisciplinaire aanpak van Mascha kon ik binnen het programma grote stappen voorwaarts maken. Tegelijkertijd bieden zij een breed scala aan handvatten om ook na het programma een goede, energieke basis op het werk en in je privéleven te hebben en te behouden.

Kortom: een erg goed programma met topcoaches, die ik van harte aanbeveel.

Kris
Commercieel directeur