De Burnout Battle

Burn-out op de werkvloer voorkomen en oplossen

Direct contact

Burn-out op de werkvloer voorkomen en oplossen. Wij werken vanuit kennis, scholing en eigen ervaring. Ons doel voor de medewerker is het voorkomen van een burn-out. Wij als geen ander weten hoe kostbaar een burn-out is voor de werkgever en de werknemer en hoe lang het duurt voordat iemand weer terug is op zijn werkplek. Daarom is voorkomen goedkoper en gemakkelijker dan genezen. Het is dan ook niet zomaar dat de Burnout Battle succesvol is. Het geeft een duidelijk pad op het gebied van uitval voorkomen met logische en bewezen stappen.

Wij weten hoe je burn-out op de werkvloer kunt voorkomen en oplossen. Binnen de Nederlandse MKB-markt staan we bovenaan als dé burn-out oplosser.

Wij werken zo transparant mogelijk. Verder geen gekke kosten of onverklaarbare dingen. Als je weet dat een gemiddelde burn-out een werkgever 120.000 euro kost dan valt de simpele rekensom te maken dat je bij ons aan het goede adres bent om het niet tot dat soort bizarre bedragen te laten komen.

Herken je dit?

 • De werkdruk is (te) hoog bij je organisatie;
 • Er is nog geen strategisch beleid ten aanzien van burn-out preventie;
 • Je merkt dat het een groeiend probleem is zonder dat de nodige kennis of ervaring in de organisatie aanwezig is;
 • Werkstress is nummer één beroepsziekte, je bent je ervan bewust dat er iets aan gedaan moet worden.

De gevolgen

 • Men gaat van werkstress naar langdurige uitval door burn-out;
 • Er ontstaan torenhoge verzuimkosten die steeds verder oplopen;
 • Ontevreden collega’s, slechte werksfeer, met als gevolg dat mensen ontslag nemen;
 • Er ontstaat een nare reputatie wegens het ongezonde werkklimaat.

Oplossing: Burn-out Preventie

Wij hebben de Burnout Battle ontwikkeld voor MKB-Nederland en kennisorganisaties waar de werkdruk wel hoog is, maar waar de werknemers nog niet volledig opgebrand zijn. Ze kunnen hier wel tegenaan zitten. De Burnout Battle bestaat uit een traject  van tien weken waarin de coaching met name online gebeurt. De werknemers krijgen wekelijkse huiswerkopdrachten en beweegopdrachten, die volgens een bepaalde logische volgorde lopen met vastgestelde thema’s. Tevens krijgen ze coaching sessies met de coach via Skype, FaceTime of Google Hangouts.

Werkwijze

Onze multidisciplinaire aanpak is gericht op duurzaam en spoedig herstel. Het traject begint altijd met een intake bij de medewerker, diverse metingen op dag nul (de zogeheten nulmeting), de uitleg van wat er de komende weken gaat gebeuren en een eerste kennismaking met de coach die het traject gaat begeleiden.

Metingen

De nulmeting houdt in dat we aan de start van het traject de medewerker een aantal medische vragenlijsten laten invullen. Op die manier kunnen we een voortgang meten gedurende het traject. Deze meting doen we halverwege en aan het einde van het traject opnieuw.

Aan het einde van het traject doen we de eindmeting, we stellen een eindrapportage en adviesrapport op en doen we de evaluatie. Wij houden op deze manier de voortgang inzichtelijk voor zowel de medewerker als wel voor jou als werkgever. Dat werkt het beste voor alle partijen!

Coaching

Ons traject bestaat uit een aantal coaching sessies. De coach verzorgt niet alleen Skype coaching, maar heeft eventueel ook extra telefonisch contact. We hebben beweegopdrachten zoals wandelen of fietsen. We hebben ook weekthema’s met bijbehorend huiswerk. Bovendien besteden we aandacht aan de directe omgeving van de medewerker, zoals de partner of het gezin. Ook houden wij (in overleg met de medewerker conform Wet Privacy) jou als werkgever zijnde op de hoogte van de vooruitgang.

Preventie

Wij geven hierbij individuele tips, opdrachten, oefeningen en, indien nodig, extra contactmomenten. Het is voor ons altijd zaak om goed te beseffen dat ieder traject een persoonlijk proces is en het voorkomen van een burn-out afhangt van de persoon. Het is en blijft maatwerk. Daarom zijn onze trajecten individueel.

Thema's

In de Burnout Battle werken we met diverse thema’s gericht op diverse onderwerpen waar medewerkers met een burn-out tegenaan lopen. Dit zijn de onderliggende oorzaken van een burn-out. Wij leren de medewerker de stappen die nodig zijn om een burn-out te voorkomen.

Voorbeelden van thema’s zijn:

 • Grenzen aangeven
 • Emotieregulatie
 • Negatieve overtuigingen
 • Draagkracht versus draaglast
 • Energiegevers versus nemers
 • Ontspanning versus inspanning
 • Inzicht geven in hoe duurzaam te functioneren
 • Weekschema’s
 • Ademhaling
 • Introductie positieve psychologie

Locatie en after care

De coaching is online via Skype. Er is gemiddeld 2x per week coaching en desgewenst is er nog telefonisch contact of per mail.

After-Care

Na De Burnout Battle stopt het natuurlijk niet. Wij hebben dan nog 2 maanden contact met de werknemer.  Wij willen namelijk dat de medewerker een bepaalde mate van zelfstandigheid doorvoert en dit ook laat zien. De after-care is noodzakelijk omdat de nieuw geleerde patronen vastgehouden moeten worden. Hiermee voorkom je een burn-out. Je ROI is daarom enorm. Bij ons krijgen mensen in principe geen burn-out als ze de Burnout Battle hebben gevolgd!

Voordelen

Het grote voordeel van De Burnout Battle is dat deze geheel online te volgen is, terwijl er ook persoonlijk contact is. Het kan volledig flexibel ingepland worden. Wij adviseren dit traject met name als preventief traject om een burn-out te voorkomen en uzelf en het personeel veel ellende en kosten te besparen.

Na deze drie maanden van de begeleiding door de Bye Bye Burnout coaches, weet ik veel beter wie ik ben, wat mijn valkuilen zijn en hoe ik daar in de toekomst mee om moet gaan.

Glen - Ondernemer ICT

De begeleiding van Bye Bye Burnout heeft me voorzien van handvatten en een bewustwording die ik nooit zal vergeten en zal blijven toepassen in mijn leven.

Saskia - Muzikant

Doordat er vanuit verschillende invalshoeken naar mijn klachten werd gekeken heb ik meer inzicht gekregen in hoe ik burn-outklachten kan voorkomen.

Roel - Business Controller

Let's get started