De Burnout Battle

Direct contact

Herken je dit?

  • De werkdruk is (te) hoog bij je organisatie;
  • Er is nog geen strategisch beleid ten aanzien van burn-out preventie;
  • Je merkt dat het een groeiend probleem is zonder dat de nodige kennis of ervaring in de organisatie aanwezig is;
  • Werkstress is nummer één beroepsziekte, je bent je ervan bewust dat er iets aan gedaan moet worden.

De gevolgen

  • Men gaat van werkstress naar langdurige uitval door burn-out;
  • Er ontstaan torenhoge verzuimkosten die steeds verder oplopen;
  • Ontevreden collega’s, slechte werksfeer, met als gevolg dat mensen ontslag nemen;
  • Er ontstaat een nare reputatie wegens het ongezonde werkklimaat.

Oplossing: Burn-out Preventie

Wij hebben de Burnout Battle ontwikkeld voor MKB-Nederland en kennisorganisaties waar de werkdruk wel hoog is, maar waar de werknemers nog niet volledig opgebrand zijn. Ze kunnen hier wel tegenaan zitten. De Burnout Battle bestaat uit een kwartaal-traject (dertien weken) waarin de coaching met name online gebeurt. De werknemers krijgen wekelijkse huiswerkopdrachten en beweegopdrachten, die volgens een bepaalde logische volgorde lopen met vastgestelde thema’s. Tevens krijgen ze coaching sessies met de coach via Skype, FaceTime of Google Hangouts.

Werkwijze

De begeleiding van de coach beslaat 2,5 uur per week, door middel van twee online contactmomenten en één tot twee keer per week contact via de telefoon of sms. Desgewenst kan het traject nog uitgebreid worden met extra uren. Bij de start, gedurende het traject en aan het einde van het traject doen we gerichte metingen bij de medewerker om de vooruitgang te bepalen. Naast de werkmap met huiswerkopdrachten voorzien van een weekthema en bewegingsopdrachten gericht op begrenzen, krijgt de medewerker ook een maatwerk opdracht om zich mee bezig te houden gedurende drie maanden. Na die drie maanden is er nog een half jaar nazorg in de vorm van telefonische contactmomenten en/of per mail, om zodoende vinger aan de pols te houden en terugval te voorkomen.

Voordelen

Het grote voordeel van De Burnout Battle is dat deze geheel online te volgen is, terwijl er ook persoonlijk contact is. Het kan volledig flexibel ingepland worden. Wij adviseren dit traject met name als preventief traject om een burn-out te voorkomen en uzelf en het personeel veel ellende en kosten te besparen.

Na deze drie maanden van de begeleiding door de Bye Bye Burnout coaches, weet ik veel beter wie ik ben, wat mijn valkuilen zijn en hoe ik daar in de toekomst mee om moet gaan.

Glen - Ondernemer ICT

De begeleiding van Bye Bye Burnout heeft me voorzien van handvatten en een bewustwording die ik nooit zal vergeten en zal blijven toepassen in mijn leven.

Saskia - Muzikant

Doordat er vanuit verschillende invalshoeken naar mijn klachten werd gekeken heb ik meer inzicht gekregen in hoe ik burn-outklachten kan voorkomen.

Roel - Business Controller

Let's get started