Een interview met Mascha – Founder & CEO Bye Bye Burnout

By 15 November 2018#Burnout, #byebyeburnout

Suzanne Meijers heeft mij geïnterviewd voor haar waardevolle E-book. Hieronder lees je het interview. Wil je meer nuttige arbeidsrecht tips en casussen, download dan haar E-book. 

Wie ben je?
Mascha Mooy, Founder en CEO van Bye Bye Burnout.
In de periode dat ik met een burn-out kampte, kwam ik erachter dat er geen gestructureerde aanpak is voor de begeleiding van medewerkers met een burn-out. Daarom liet ik me omscholen tot burn-out specialist, om uiteindelijk Bye Bye Burnout op te richten. Ik ben ervan overtuigd dat een burn-out geen nieuw ontdekt exotisch huisdier is, maar iets wat iedereen kan overkomen als je niet oplet.

In welke hoedanigheid heb je te maken met zieke werknemers?
Onze coaches
trainen iedere dag werknemers die moeten herstellen van een burn-out. Verder geeft ons team regelmatig preventie workshops aan het managementteam van bedrijven en/of aan werknemers. Zelf geef ik aan directeuren en managers consultancy advies over burn-out en de bijbehorende kosten. Maar belangrijker nog, ik geef tips en handvatten hoe je dit kunt oplossen.

Wat is volgens jou essentieel voor een werkgever als het gaat om zieke werknemers?
Openheid, duidelijkheid en goed passende begeleiding. De werknemer moet serieus genomen worden, maar de werkgever andersom ook.

Wat gaat er volgens jou vaak verkeerd bij ziekteverzuim?
Onduidelijkheid en oneerlijkheid van één van de twee partijen. Eerlijkheid duurt echt het langst en in geval burn-out schakel direct een expert
in. Wij weten waar we het over hebben en hoe je dit moet oplossen. Ga niet zelf lopen prutsen.

Heb je nog een laatste tip als het gaat om zieke werknemers?
Op onze website staat in de kennisbank
een bak aan gratis informatie waar jij als werkgever gegarandeerd iets aan hebt om je langdurige ziekteverzuim te laten dalen en daarmee dus ook een significante kostenbesparing realiseert.

Mijn naam is Mascha Mooy, CEO en oprichter van Bye Bye Burnout. Met Bye Bye Burnout helpen wij door heel Nederland – met inmiddels al steeds meer mensen – werkgevers die werknemers hebben met stressklachten of die simpelweg stress op de werkvloer willen voorkomen. Ons aanbod is geschikt van preventie tot herstel oplossing waarmee wij een significantie kostenbesparing van meer dan 100K per werknemer met een burn-out realiseren! Met ons 100 dagen traject behalen wij bizar goede resultaten en bij onze preventieworkshops is iedereen altijd – naast het serieuze gedeelte – aan het lachen. Want ook al is burn-out een zorgwekkend probleem, met een beetje humor in het leven is het een stuk aangenamer!