Rust in je hoofd kun je plannen

Naar aanleiding van een eerder artikel wil ik het nu hebben over de verschillende soorten planners en waarom ik je toch adviseer om dingen te plannen. Ik gaf al aan dat er veel voordelen zitten aan afspraken inplannen. Niet alleen werkt dit overzichtelijk, het is ook nog eens goed voor het leegmaken van je hoofd en dat heeft dan weer het positieve gevolg dat het stress verlaagt en zelfs kan voorkomen. Al met al dus niet onverstandig om volgens een structuur te werken en dingen te noteren. En dit kan wat mij betreft uiteraard ook digitaal, het idee is dat het sowieso niet meer in je hoofd zit.

Onlangs heb ik een aantal mensen gevraagd om hun succesvolle planner naar me op te sturen om een onderzoekje te doen welke van al die planners voor mij – als drukke CEO van een bedrijf volop in ontwikkeling – nou het beste werken. Ik heb ze uiteraard zelf natuurlijk wel gebruikt en heb een top 5 gemaakt die ik kort zal weergeven en daarna zal ik spreken over een digitale variant.

  1. Weekplanner van planjeweek.nl
  2. Selfcare Yournal van Rock your World
  3. Purpuz Planner van Clen Verkleij
  4. Roze dag planner van Paper Time
  5. My Journal van A-Journal
  6. Online agenda

Weekplanner van Plan je Week
Het grote voordeel van de weekplanner van Plan je Week is dat het losse A3 vellen zijn die je onder je toetsenbord kunt leggen en zo op die manier je hele week voor je ziet. De uren zijn per kwartier verdeeld en er staan nog wat handige tips aan de zijkant en er is een kleine ruimte voor notities. Als je dit invult met kleurtjes heb je een mooi overzicht per week waar je je tijd aan besteedt. Voordeel: duidelijk & gebruikersvriendelijk. Nadeel: losse grote vellen, niet makkelijk mee te nemen in je tas.

Selfcare Yournal van Rock Your World
Dit prachtig vormgegeven selfcare journal spreekt een bepaalde doelgroep aan en is alleen geschikt voor vrouwen. Het gaat hier met name over de stand van de maan en hoe dit invloed heeft op je dagelijkse functioneren. Er worden veel handige selfcare tips gedeeld en je kunt je gevoel van de dag bijhouden met een cijfer. Voordeel: je leert veel over de man, je cyclus, edelstenen en je kunt op een goede manier alles van je afschrijven om zodoende inzicht en rust te krijgen. Nadeel: Dit is geen agenda voor werk gerelateerde activiteiten, niet geschikt voor mannen en is echt alleen geschikt voor privédoeleinden.

Purpuz Planner van Clen Verkleij
Deze linnen agenda is iets groter en dikker dan een schrift zoals we dan nog wel van onze schooltijd kennen. Met deze planner kun je je doelen halen en zou je een gelukkiger en succesvol leven kunnen creëren. Uiteraard moet je dan wel de adviezen opvolgen die er aangegeven staan, maar dat is met alles zo. Voordeel: Veel concrete adviezen om succesvol te worden, mooie spreuken en affirmaties en echt gericht op functionaliteit. Heel veel bruikbare tips en adviezen om je doelen te behalen. Nadeel: zwaar, niet makkelijk mee te nemen en ieder jaar is de inhoud hetzelfde.

Roze dag planner van Paper Time
Deze ringband op A5-formaat is superhandig ingedeeld met losse vellen voor afspraken, deeltaken en projecten. Er is een focus van de week en van de dag en handige 10-minuten taken. Deze planner is echt geschikt voor ondernemers die veel dingen nog zelf doen zoals hun social media en het prettig vinden om ieder kwartaal concrete doelen te hebben. Voordeel: Mooie vormgeving in pasteltinten. Duidelijke verschillende onderdelen. Handig los boekje om per dag dingen aan te vullen met sub doelen. Nadeel: hele vrouwelijke look, agenda is datum loos (ook voordeel) en weinig ruimte voor afspraken. Staan geen tijdstippen in.

My Journal van A-Journal
Deze agenda is echt meer een agenda dan een journal. Zelf vind ik hem het meeste lijken op een schoolagenda met een duidelijke week-indeling. Voor mij werkt dat het prettigste omdat er genoeg ruimte is voor afspraken. Iedere maand is er een handig overzicht voor doelen, geldzaken en belangrijke dingen die er nog moeten gebeuren. Voordeel: veel pagina’s met belangrijke goals, nuttige ruimtes waar je dingen kunt opschrijven en de weekindeling is overzichtelijk. Nadeel: de pagina’s zijn wit met blauwe indeling. Enigszins saai, maar dat ervaar ik juist als een voordeel.

Online agenda
Voor velen is de online agenda gesynchroniseerd met je mailbox, pc en gsm ontzettend handig. Alles werkt lekker samen met elkaar en je kunt het ter plekke veranderen en in de juiste kleurblokken zetten. Voordeel: synchroniseert direct bij wijzigingen en anderen kunnen als je toestemming geeft ook direct in je agenda. Nadeel: je moet er echt even aan wennen aan alle opties die er mogelijk zijn. Zelf ben ik toch meer van de fysieke agenda omdat ik daar van alles kan bijkrabbelen en post-its in kan plakken.

Wat je ook kies: als de drukte maar uit je hoofd gaat en in je agenda, dan creëer je al rust en overzicht.

Mocht jij nou ook een planner of agenda of tool hebben waarvan je denkt: dat is handig voor mij om eens uit te proberen, stuur met alle liefde naar me toe. Ik probeer het graag uit! Niet alleen voor mezelf maar ik kijk ook goed of het geschikt is voor mijn doelgroep (directeuren en HRM) of juist supergoed werkt voor mensen die thuiszitten met stressklachten.

Dan nog iets heel anders leuks:
Als spreker
neem ik deel aan het Thuiswerk Summit! Inmiddels zijn we in volle gang met de voorbereidingen en lopen de aanmeldingen gestaag binnen. 

Als spreker ben ik in de gelegenheid gesteld om zelf ook belangrijke relaties uit te nodigen. Ik heb hiervoor 25 V.I.P. priority tickets beschikbaar. 

Mocht je hierbij aanwezig willen zijn, dan kun je onderstaande link gebruiken:

https://www.thuiswerksummit.nl/deelnemers

In de VIP-code kolom dien je de volgende code in te vullen MML201 

LET OP! 

We hebben per Summit dagdeel plaats voor maximaal 500 deelnemers. Het is dus wel zaak dat je je zo snel mogelijk aanmeldt, dit om teleurstellingen te voorkomen.