Stresspreventie regelen op de werkvloer

In dit artikel deel ik een aantal tips waardoor het stressniveau van je medewerkers (en ook je eigen stresslevel natuurlijk) daalt en het risico op langdurige uitval met een burn-out dus ook!

Tot slot wil ik je nog hartelijk danken voor al je support. Op het einde van dit artikel mijn dankwoord inclusief een kortingscode voor de Purpuz 2019.

Stresspreventie management

Stresspreventie gaat verder dan vitaliteit op de werkvloer. Het gaat over de manier waarop een organisatie werkstress bespreekbaar maakt, ervoor zorgt dat er een gezond werkklimaat gecreëerd wordt maar ook dat stress en burn-outs erkend worden en niet gebagatelliseerd of genegeerd.

Gezonde keuzes

Als een werknemer bijvoorbeeld gezond wil leven, zal hij bewuste keuzes maken die nodig zijn om dit doel te bereiken. Zij zullen gestructureerde werken en hun work-life balans goed in de gaten houden. In dat geval heb je dus een gemotiveerde medewerker die beter presteert. Anders gezegd:  door te sturen op de gezondheid van medewerkers met de daarbij passende cultuur volgt uiteindelijk (long story short) ook het financiële positieve resultaat voor de organisatie.

Uitgangssituatie om stress te verlagen

Iedereen is anders en dus is de uitgangssituatie ook. Helaas is er geen ‘one size fits all-oplossing’. Soms zijn er omstandigheden waardoor het mogelijk is direct grote stappen te maken. In andere situaties is de geleidelijke route verstandiger. In alle gevallen moet de aanpak passen bij de situatie en het type medewerkers van je organisatie.

Daarnaast is het van belang dat jij als werkgever zelf na denkt over het verlagen van stress op de werkvloer. Welk doel heb je, hoe wil je daar komen en wat is je gewenste resultaat. Je HRM dame even een opdracht geven om dit via een programma of workshop ‘even’ te fixen werkt niet. Het management moet in het eigen leiderschap laten zien hoe zij de werkstress willen laten dalen en vooral ook hoe en waarom! Niet alleen zeggen dat het belangrijk is voor de medewerkers, maar zelf het voortouw nemen en voorbeeldgedrag tonen. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Maak regelmatig een wandeling tijdens de lunch en nodig hierbij anderen uit om mee te gaan.
  • Doe eens een gesprek in de gezonde buitenlucht in plaats van op kantoor.
  • Doe een kort overleg staand in plaats van zittend.
  • Zorg voor gezondere hapjes tijdens een borrel.

Gezonde vitale werknemers benutten hun creativiteit, kennis en talent optimaal. Wees je daarvan bewust! Daarom:

3 Handige en makkelijk te implementeren tips voor meer minder stress op de werkvloer:

  • Eet goede voeding die je lijf voedt in plaats van vult.
  • Zorg voor voldoende slaap.
  • Ga op zoek naar positieve berichten en humor: lachen en positief denken
    verminderen stress en zorgen voor een verhoogde vitaliteit.

Bedrijven die nu al inzetten op het voorkomen van burn-out met het langdurige herstel en zich bezighouden met stresspreventie op de werkvloer hebben straks gezonde medewerkers die de uitdagingen van de 21-ste eeuw aankunnen.

Wil jij dit ook, boek dan onze succesvolle stresspreventie workshop en dan zorgen wij ervoor dat stress bij jou op de werkvloer geen kans krijgt! Uiteraard is 1 workshop niet genoeg om de stress te bannen maar gelukkig hebben we daar ook wat voor gevonden. Onze BedrijfsAPK zorgt ervoor dat de stress op tijd getackeld wordt zodat we er nog wat aan kunnen doen alvorens in de hoge kosten te komen.

Wil jij dit, neem dan contact met ons op via coaching@byebyeburnout.nl en we gaan het vandaag nog in orde maken voor je!

Iets heel anders:

Uiteraard wil ik jou natuurlijk ook hartelijk danken voor alle lovende woorden nadat ik de Leading Ladies Award 2018 heb gewonnen, het vertrouwen wat je stelt in Bye Bye Burnout maar wil ik hier ook mijn dankbaarheid uitspreken voor de meer dan aanwezige media aandacht die we hebben gehad maar bovenal de prachtige lijst van nieuwe klanten en opdrachtgevers die we het afgelopen half jaar hebben mogen verwelkomen. Onze fanbase breidt nog dagelijks uit en Bye Bye Burnout mag zich inmiddels rekenen tot de top van de Nederlandse markt als het gaat om een adequate en correcte multidisciplinaire methode omtrent het oplossen en voorkomen van burn-outs in het bedrijfsleven.

Doordat dit alles is mogelijk gemaakt door de steun van anderen, waar jij er 1 van bent, wil ik je daarom verblijden met een kleinigheidje. Hierbij ontvang je een unieke kortingscode van 10% op de nieuwe Purpuz planner voor 2019. Dit is de kortingscode: byebyeburnout

De Purpuz planner is door een goed maatje van me – Mister Purpuz: Clen Verkleij – ontwikkeld om uit zijn eigen burn-out te komen en zijn doelen te behalen. Wil je van 2019 ook een goed jaar maken? Kijk dan nu even op purpuz.com en zie of deze planner het ook voor jou is. Dit jaar ook in het roze (naast de standaardkleur grijs) te verkrijgen!

Mijn naam is Mascha Mooy, CEO en oprichter van Bye Bye Burnout. Met Bye Bye Burnout helpen wij door heel Nederland – met inmiddels al steeds meer mensen – werkgevers die werknemers hebben met stressklachten of die simpelweg stress op de werkvloer willen voorkomen. Ons aanbod is geschikt van preventie tot herstel oplossing waarmee wij een significantie kostenbesparing van meer dan 100K per werknemer met een burn-out realiseren! Met ons 100 dagen traject behalen wij bizar goede resultaten en bij onze preventieworkshops is iedereen altijd – naast het serieuze gedeelte – aan het lachen. Want ook al is burn-out een zorgwekkend probleem, met een beetje humor in het leven is het een stuk aangenamer!