7 tips voor een betere work-life balans

We weten allemaal dat balans ontzettend belangrijk is in ons leven. Raken we namelijk in disbalans dan zou een burn-out het gevolg kunnen zijn. Als je in balans bent, dan voel je je vaak op je best! Wat houdt in balans zijn eigenlijk in? Dat is voor iedereen uiteraard anders, maar als we kijken naar de eigenschappen van een gebalanceerd leven, dan zijn dit ze globaal: kalm zijn en je kalm voelen, een helder hoofd hebben en goed kunnen nadenken, gemotiveerd zijn en een flow ervaren. Alsof het leven niet moeilijk is, ook al is dat soms in realiteit wel het geval. Toch ervaar je het alsof jij deze storm aan kunt. Maar, het is natuurlijk fijn als je medewerkers in balans zijn, maar vergeet je jezelf niet? Hoe kun je nou het goede voorbeeld geven?

Daarom vandaag 7 tips voor jou en je personeel over een goede en gezonde balans in het leven!

Hieronder 7 adviezen voor een goede work-life balans in je leven:

1)         Zet je mobiel uit.
Je hoeft niet altijd online te zijn. Geniet lekker van een weekend met je gezin, je vrienden en wees gewoon eens lekker offline!

2)         Me-time.
Tijd voor jezelf maken is misschien ontzettend moeilijk voor je, maar het is wel cruciaal als je stress buiten de deur wil houden. Ga eens wat creatiefs doen want dit vergroot je geluk niveau. Ik weet het, dit klinkt heel kinderachtig of zweverig, maar de jongens en meisjes van Harvard Medical School hebben dit bedacht dus die zullen er wel verstand van hebben 😉

3)         Stel doelen.
Beslis wat je uit het leven wilt halen (en komt brengen) en stel daar REALISTISCHE en HAALBARE doelen voor op. Ik zou zelf ook heel graag het figuur van Doutzen willen hebben, maar met mijn 1.71m en 76 kilo ben ik sowieso al te kort dus is dat onbegonnen werk. Wat ik wel kan hebben als doel is om een gezond gewicht te hebben en dat is waarom ik nu 5 kilo aan het afvallen ben. Super realistisch doel en ook haalbaar.

4)         Maak een plan.
Maak een lijst met taken die je zullen helpen bij het behalen van je doelen.

5)         Omarm een gezonde levensstijl.
Ga op tijd naar bed (heb ik je vorige week een heel artikel over gestuurd), eet gezond en beweeg iedere dag.

6)         Vermijd negativiteit.
Negatieve mensen en situaties zijn echte energievreters. Vermijd dit zoveel mogelijk en doe iedere dag iets waar je van moet lachen, blij van wordt of een goed gevoel van krijgt.

7)         Stel de juiste prioriteiten.
Bepaal wat belangrijk is en wat niet. Stop tijd in de dingen die belangrijk zijn voor je. Bekijk goed hoeveel energie je steekt in de dingen die niet belangrijk zijn.

Wil je meer tips, kijk dan hier: https://www.byebyeburnout.nl/kennisbank/

Denk je dat je op de werkvloer burn-out preventie eens wat beter op de kaart kunt zetten zodat iedereen lekker in balans is en dus geen burn-out gaat krijgen? Huur ons dan in voor een workshop stresspreventie: https://www.byebyeburnout.nl/workshop/

Dit vinden anderen van onze stresspreventie workshop:

“Het was leuk om aan de hand van de tien aanbevelingen voor stressreductie je verhaal te doen, het is voor iedereen boeiend en iedereen een vorm van herkenning van het eigen gedrag, waardoor je je publiek boeit.”

“Ik vind Mascha’s anekdotes en humoristische voorbeelden erg leuk. Ze weet met overdrijving duidelijk te maken waarom een burn-out voor stiekem best veel mensen op de loer ligt. Ze weet mij als luisteraar daar erg mee te boeien!”

“Onderwerp is ‘hot’ en voor iedereen herkenbaar! Ik vond het erg goed, kort en krachtig en duidelijk. Erg interactief dat houdt het interessant en iedereen erbij. Mascha presenteert met enthousiasme en laat zien dat ze ook maar een mens is.”

“Het onderwerp is actueel en kan aan vrijwel iedere volwassen, werkende doelgroep gegeven worden, en de inhoud is toegankelijk. Ik zou de lezing aanbevelen omdat het eenvoudig lijkt om de tien punten na te leven maar dat niet zo is. ”