Is er voldoende kennis over burn-out binnen jouw bedrijf?

Het nieuwe jaar is weer begonnen en ook ik heb even een korte break gehad en een stukje rust genomen. Ik heb eerder al eens het belang van niksen aangegeven en daar heb ik nu profijt van. Met name het laatste deel van 2018 was erg druk en stond Bye Bye Burnout veel in de picture. Een persoonlijk hoogtepunt qua media zichtbaarheid was het interview op mijn favoriete nieuwssite Management Team. Klik hier voor het interview. Uiteraard het winnen van de Leading Ladies Award afgelopen zomer en de documentaire Druk! Op Powned waren ook grootse hoogtepunten. Maar… genoeg over Bye Bye Burnout in deze nieuwsbrief.

Er is ontzettend veel te zeggen over burn-out en stress en met de artikelen die ik schrijf help ik veel mensen. Mijn klanten hebben eerder baat gehad bij artikelen die ik schreef over hoe je een burn-out nou op de werkvloer ziet aankomen en er dus op tijd nog wat aan kan doen. Ik heb er een handige gratis checklist van gemaakt die je hier kunt downloaden. Tevens is het artikel wat ik heb geschreven over het maar continu door blijven rennen bizar vaak gelezen. Ditzelfde geld ook voor het artikel over rouw op de werkvloer. Het komende jaar kun je nog veel artikelen van me verwachten. 

Whitepaper Verzuim
Zelf ben ik nu druk bezig met het schrijven van een White paper en dit verschijnt in het komende kwartaal. Uiteraard is ook deze gratis te downloaden. Hier ga ik verder in op de kosten van langdurig verzuim
maar ook het duurzaam inzetten van je personeel komt ruimschoots aan bod. De focus in het bedrijfsleven moet op preventief werken in plaats van curatief oplossen. Het is namelijk ontzettend belangrijk dat werkgevers gaan inzien dat verzuim een hoge kostenpost is & ze er is zelf heel veel aan kunnen veranderen om die kosten te kunnen verlagen. Wij geven inmiddels sinds een paar maanden speciaal voor Directies een training hoe je grip kunt krijgen op burn-out in je organisatie. Deze training brengt in kaart waar het fout gaat binnen organisaties en hoe makkelijk de verbeterpunten zijn door te voeren. Tevens nemen we hier gelijk een stuk over arbeidsrecht in mee en waar je op juridisch vlak nou allemaal mee te maken hebt.

Ik blijf namelijk oprecht van mening dat iedere werkgever in Nederland deze training zou moeten volgen, omdat je in ons land niet alleen een goede werknemer dient te zijn maar ook een goede werkgever. En als je zelf niet eens doorhebt wat er nou misgaat in je eigen organisatie, hoe kun je dan een goede werkgever zijn? En ja, ik stel het allemaal weer op scherp, maar dit doe ik bewust. Iemand moet Nederland wakker schudden en laat ik dat dan maar zijn.

Arbeidsrecht
In het vervolg op hetgeen ik hierboven heb geschreven is er ander leuk nieuws bij ons. Ons team is fors aan het uitbreiden en binnenkort stel ik iedereen kort aan je voor. Wel kan ik nu alvast verklappen dat Bye Bye Burnout sinds 1 januari samenwerkt met Suzanne Meijers. Suzanne gaat voor Bye Bye Burnout advies geven over arbeidsongeschiktheid en ziekteverzuim op de werkvloer. Zij heeft een waardevol e-book geschreven over arbeidsrecht en dat kun je
hier downloaden.

Mijn naam is Mascha Mooy, CEO en oprichter van Bye Bye Burnout. Met Bye Bye Burnout helpen wij door heel Nederland – met inmiddels al steeds meer mensen – werkgevers die werknemers hebben met burn-out & stressklachten of die simpelweg stress op de werkvloer willen voorkomen. Ons aanbod is geschikt van preventie tot herstel oplossing waarmee wij een significantie kostenbesparing van meer dan 100K per werknemer met een burn-out realiseren! Met ons 100 dagen traject behalen wij extreem goede resultaten bij organisaties. Door ons in te schakelen dalen je jaarlijkse verzuimkosten gemiddeld met 50% & hoe wij dat doen vertel ik je graag in een kort – uiteraard kosteloos – gesprek!