Top tien gekste ziekmeldingen

Wij horen bij Bye Bye Burnout echt heel veel rare dingen, maar ziekmeldingen zijn aan de orde van de dag bij onze klanten. Want ja, anders komen ze niet bij ons als het de spuigaten uitloopt en het allemaal erg lang duurt.

We hebben een aantal ziekmeldingen op een rijtje gezet en met name de oorzaken zijn soms echt ongelofelijk. Wat personeel soms aanvoert als geldige reden is behoorlijk ver gezocht, maar even googelen en je vindt vele sites met ‘goede’ tips om je ziek te melden; ‘Je ziekmelden als je eigenlijk een dagje verlof wilt’. Het is namelijk niet moeilijk om je leidinggevende te belazeren. Vroeger had je nog kans dat de Arboarts thuis aan de deur kwam kloppen, zodat je snel met kleren en al in bed moest kruipen. Je liet je vrouw de deur opendoen en de arts zei dat je morgen toch echt weer moest gaan werken. Momenteel is een griepje op tv al een goede reden; in het achtuurjournaal wordt gemeld dat er griep heerst en je hebt een perfecte ziekmelding. Het was toch op tv? Iedereen heeft het gezien.

Daarom hieronder iets om te lachen, maar houdt in je achterhoofd: dit kan ook zomaar bij jou op je werk gebeuren!

  1. Vorige week heb ik nieuwe werkschoenen gekregen en nu knellen ze. Ik denk dat mijn voeten ineens groter zijn geworden. Waarschijnlijk kan ik alleen aangepast werk uitvoeren op badslippers.
  2. Ik kan vandaag niet komen werken, want ik moet bloedprikken. Het is voor een SOA-test. Het is toch een verstandige beslissing om zo’n onderzoek uit te laten voeren. Ik ben veilig bezig. Wat kan een leidinggevende nog meer wensen dan medewerkers die zulke verstandige beslissingen nemen?
  3. Het antwoordapparaat op kantoor stond vanmorgen nog aan. Ik dacht dat ik daarom niet hoefde te komen werken.
  4. Griep opgelopen van de bacteriën op het toetsenbord. Hier zitten nog meer bacteriën dan op een wc-bril. Dit is wetenschappelijk bewezen.
  5. Ik heb de hele nacht wakker gelegen. Om vijf uur heb ik nog een berichtje gestuurd naar mijn leidinggevende om op tijd te melden dat ik slecht heb geslapen. Waarschijnlijk slaapt hij nu ook slecht. Dan kunnen we morgen beiden niet komen werken want we zijn energetisch beperkt.
  6. Mijn vrouw heeft me uit bed geduwd en nu heb ik een gat in mijn hoofd.
  7. Ik heb een ingegroeide haar in mijn bil. Ik wil het je wel laten zien via de camera hoor!
  8. Mijn schoonmoeder ligt op sterven. Ik ben zelf niet ziek, maar ik heb niet genoeg verlofdagen meer over. Ik dacht dus dat dit ook wel telde als een ziektedag.
  9. Ik voel me niet goed, ik denk dat ik door mijn verkoudheid echt voorlopig niet meer kan werken.
  10. Ik heb iets verkeerds gegeten. Het was een heel erg raar gerecht maar wel lekker.

Heel eerlijk vond ik de reden van ziekmelding bij nummer zes echt heel erg grappig toen ik m hoorde. Die andere zijn toch om je voor te schamen! Personeel heeft geen idee wat een ziekmelding en de financiële gevolgen kost. En als je echt ziek bent is dat echt niet erg, maar onterecht ziekmelden zou echt niet meer mogen. Ik heb liever dat er een bedrijfscultuur komt waar men met vertrouwen met elkaar omgaat dan bovenstaande moeten doen.

Want weet je: ziek zijn is geen keuze, ziekmelden wel! En dat klinkt hard, maar ik kom uit zo’n werkcultuur. Communicatie en vertrouwen is key, zorg dus daarom dat je personeel bij je terecht kan en wees dan ook een meedenkende directeur of leidinggevende. Liever in overleg met elkaar tot een compromis komen dan onterechte en onjuiste fratsen uithalen. Scheelt je op de lange termijn namelijk een bak geld als blijkt dat medewerkers gewoonweg niet meer op hun plek zitten en je dit door regelmatige open en eerlijke communicatie had kunnen weten!

Succes! Benieuwd naar jouw gekste ziekmelding ooit! Laat je me het weten?

Mocht je nou echt eens denken na het lezen van dit artikel of een ander artikel van me, ik kom er niet uit met het langdurige verzuim van mijn medewerker of die irritante smoesjes die ik steeds te horen krijg van mijn zieke werknemer, bel of mail me dan, want gegarandeerd dat ik je kan helpen! Sowieso kan ik je helpen met het terugdringen van je langdurige verzuim want door ons in te huren bespaar je gemiddeld 100.000 euro en wij verdienen ons hoe dan ook altijd minstens 3x terug!