Amerikanen vinden ons maar luie aanstellers met onze burn-outs.

Zoals ik waarschijnlijk niet de enige ben, heb ik gemerkt dat er in mijn omgeving en in de omgeving van mijn vrienden steeds meer mensen kampen met stress & burn-out klachten. Het lijkt bijna hip en trendy te zijn om een burn-out te hebben. Als je er geen hebt gehad dan hoor je er niet bij! Persoonlijk vindt ik dit een slechte ontwikkeling in onze huidige maatschappij.

Ik hoop daarom mijn steentje bij te kunnen dragen op preventief en curatief gebied. Mede daarom deel ik veel van mijn kennis gratis en voor niets met je. Dit zodat jij er iets van kunt leren en hoge verzuimkosten kunt voorkomen.

Momenteel ben – alvorens ik doorvlieg naar Google in Palo Alto
– ik in Boston bij Harvard op cursus. Ik ben hier ook aan het rondkijken of burn-out hier  – net zoals bij ons – ook een hot item is. Zoals ik het nu inschat is dat zeker het geval. Mensen werken hier meer uur per week en hebben meerdere banen. Het leven is duur en de salarissen zijn laag.

Er zijn hier geen sociale voorzieningen zoals wij dat in Nederland kennen. Dat maakt mensen wel extra gestrest heb ik gemerkt als ik met ze in gesprek treed over hun work-life-balance. Als ze hier ziek zijn gaan ze gewoon werken want anders volgt er een ontslag op staande voet. Best wel schrijnend voor sommige mensen. Ik besef me daarom nogmaals hoe goed wij het in Nederland hebben. In de ogen van de Amerikanen hebben wij maar een luizenleventje met onze 40-urige werkweek. Als we die uren al maken…

Wel bijzonder dat Amerikanen zo naar ons kijken. Ik deel die mening namelijk niet. Ik heb in het verleden weleens bij het hoofdkantoor van een grote bekende bank op de Zuidas (sowieso al een risicovolle omgeving) voor alle Young Professionals een stresspreventie workshop mogen geven. Deze mensen werken doorgaans heel veel uur per week en zitten in een behoorlijke ratrace. Burn-out is echt een valkuil daar. Het zijn Amerikaanse taferelen en dus niet voor niets dat er een stresspreventie workshop werd georganiseerd.

De workshop was een onwijs leuke manier om op deze wijze zo’n grote groep mensen te inspireren om rekening te houden met de gevolgen, risico’s en oorzaken van stress & burn-out. Ik heb t met liefde gedaan en zou t zo nog een keer doen als ik er de tijd voor had. Uiteraard geef ik af en toe nog steeds workshops, maar dan meer voor het MT. Mijn team geeft inmiddels deze succesvolle stresspreventie workshops want nee verkopen als het over stresspreventie gaat doen we niet. Wil jij nou ook eens binnen je organisatie een workshop volgen, krijgen of geven, neem dan eens een kijkje bij ons aanbod! Een burn-out kan namelijk iedereen overkomen als je niet oplet.

Mijn naam is Mascha Mooy, CEO en oprichter van Bye Bye Burnout. Met Bye Bye Burnout helpen wij door heel Nederland – met inmiddels al steeds meer mensen – werkgevers die werknemers hebben met stressklachten of die simpelweg stress op de werkvloer willen voorkomen. Ons aanbod is geschikt van preventie tot herstel oplossing waarmee wij een significantie kostenbesparing van meer dan 100K per werknemer met een burn-out realiseren! Met ons 100 dagen traject behalen wij bizar goede resultaten en bij onze preventieworkshops is iedereen altijd – naast het serieuze gedeelte – aan het lachen. Want ook al is burn-out een zorgwekkend probleem, met een beetje humor in het leven is het een stuk aangenamer!