Van langdurig verzuim naar kortdurend verzuim. Ja het kan!

Mijn beste vriendin vertelde mij gisteren dat er bij haar op kantoor momenteel binnen een maand tijd meerdere collega’s met burn-out klachten waren uitgevallen. Hoofd HRM was door haar geïnformeerd over het bestaan van Bye Bye Burnout en hoe wij goed en kordaat kunnen helpen.

HRM gaf aan dat ze er al mee bezig waren en ze hadden geen professionele hulp nodig.


Bedrijfsarts en psycholoog

Er waren gesprekken met een bedrijfsarts en psycholoog ingepland en het zou allemaal goed komen. In het ergste geval konden ze ook nog “gewoon afscheid nemen” van de collega’s en dan was het probleem ook opgelost. Die opmerking gaat me aan het hart! Je werknemers zijn toch wel iets meer waard dan alleen maar kostenposten?

Kosten en afscheid

Ik begrijp heel goed dat langdurig verzuim ontzettend kostbaar is maar afscheid nemen van iemand met burn-out is niet de meeste effectieve oplossing en ook zeker niet de goedkoopste. Dit soort maatregelingen zijn de verkeerde.


Langdurig en kortdurend verzuim

Ik weet echt wel dat langdurig verzuim een heikel punt is, maar langdurig verzuim kan ook omgebogen worden naar kortdurend verzuim. Het kan zelfs voorkomen worden.
Er is mij zelfs wel eens aangegeven dat ik doelbewust en onverschrokken ben.
Zomaar een paar woorden die toen keihard binnen kwamen. Inmiddels niet meer want ik ben hierin gegroeid. Er zit namelijk wel degelijk een kern van waarheid in. Ik ben zeker doelbewust en onverschrokken bezig om het taboe rondom burn-out te doen laten verdwijnen.


Daar ga ik ver voor. Ik stuur nieuwsbrieven, blogs, status updates en heel veel andere activiteiten de wereld in. Als ik het tot een nieuw evangelie op de markt zou kunnen brengen en het probleem burn-out zou daarmee opgelost zijn, zou ik zelfs zover gaan.

Burn-out taboe

Het is namelijk mijn wens om IEDERE werkgever te leren dat een burn-out op te lossen is. Dat kan uiteraard via ons maar niet iedereen gunt mij de deal dus dan kan ik altijd nog wel een concullega adviseren waarvan ik weet dat zij goed werk levert. Bye Bye Burnout kan en wil namelijk ook niet iedereen als klant.


Ik heb dit artikel geschreven omdat er nog steeds dagelijks mensen uitvallen met de moderne mode-ziekte burn-out. Er komen steeds meer mensen bij die ziek zijn. Ondanks dat er zoveel uitval is, is het taboe ook nog steeds hardnekkig aanwezig. Daar komt dan ook nog eens de onwetendheid overheen bij de betrokken leidinggevende en/of teamleider en dit alles bij elkaar is een recept voor puinhoop. En juist die puinhoop, daar kunnen wij jou zo goed bij helpen.

Inzicht en duidelijkheid is belangrijk voor herstel

Wij bieden inzicht en duidelijkheid. We leren je wat je moet doen om burn-out binnen je bedrijf te voorkomen. Wij doen dit met onze succesvolle MT Training waar we burn-out uit je bedrijf helpen en het probleem dus bij de basis getackeld wordt. Mocht het onverhoopt voorkomen dat er al wel iemand is uitgevallen, dan hebben we daar een perfect 100-dagen programma voor, zodat de medewerker in goede handen is.


Dus, ben jij serieus klaar om burn-out binnen je organisatie nou eens goed en structureel aan te pakken?
Wil jij kosten besparen en goed-werkgeverschap hanteren?
Wil jij tevreden medewerkers met synergie en flow op de afdelingen?

Zeg jij 3 maal ja op bovenstaande? Mooi! Ik nodig je van harte uit om contact met ons op te nemen en we gaan stress de werkvloer af sturen!

Groetjes Mascha

Mijn naam is Mascha Mooy, CEO en oprichter van Bye Bye Burnout. Met Bye Bye Burnout helpen wij door heel Nederland – met inmiddels al steeds meer mensen – werkgevers die werknemers hebben met stressklachten of die simpelweg stress op de werkvloer willen voorkomen. Ons aanbod is geschikt van preventie tot herstel oplossing waarmee wij een significantie kostenbesparing van meer dan 100K per werknemer met een burn-out realiseren! Met ons 100 dagen traject behalen wij bizar goede resultaten en bij onze preventieworkshops is iedereen altijd – naast het serieuze gedeelte – aan het lachen. Want ook al is burn-out een zorgwekkend probleem, met een beetje humor in het leven is het een stuk aangenamer!