PERSBERICHT – Amsterdam, 16 oktober 2018: Bye Bye Burnout naar Wall Street en Google USA

Oprichtster Mascha Mooy van Bye Bye Burnout vecht iedere dag voor het bestrijden van burn-outs. En dat is niet onopgemerkt gebleven. Waar zij zich tot voor kort op de Nederlandse en Europese markt richtte, steekt ze binnenkort de oceaan over. Op uitnodiging van diverse bedrijven gaat Mooy onderzoek doen op Wall Street, om vervolgens voor de tweede keer op verzoek van Google USA aan te schuiven in Silicon Valley. De insteek? Haar burn-out visie implementeren bij de immense techreus.

Het aantal Nederlandse werknemers met burn-out klachten ligt inmiddels op circa 16 procent. Als gevolg daarvan komt bijna 6% thuis te zitten. En dat thuiszitten kan lang duren, gemiddeld 242 dagen. Dat burn-outs mogelijk nog wel een groter maatschappelijk probleem in Amerika zijn, sta je niet direct bij stil. “Als het gevaar van burn-outs ergens op de loer ligt, is het natuurlijk op Wall Street. Het is een prestige om er ‘working three jobs’ te doen, terwijl het algemeen bekend is dat burn-outs je volledig kunnen uitschakelen. Zorgwekkend, maar voor mij als burn-out specialist ook fascinerend”, aldus Mooy. Op uitnodiging gaat ze langs bij Sedhom Law Group, Rasco Klock Attorneys, Thrive Global en de New York Stock Exchange. Haar visie delen staat, naast het doen van onderzoek, tijdens deze afspraken centraal.

Oplossingsgericht stress en burn-outs te lijf gaan

De nieuwe inzichten neemt Mascha mee naar Nederland. Maar niet voordat ze op het campusterrein van Google USA zal neerstrijken. Een jaar geleden zat ze er voor het eerst aan tafel, op uitnodiging van hun HR Business Partner.  Mooy: “Ze gaven aan mijn ideeën over burn-outbestrijding vernieuwend te vinden en wilden daar verder over praten. Google tackelt burn-out al in een vroeg stadium vanwege hun scala aan preventiemiddelen. Daarin zijn zij veel vooruitstrevender dan wij. Maar een multidisciplinair burn-out programma als het mijne kenden ze niet.” Tijdens de vervolgafspraak wordt besproken wat Bye Bye Burnout voor Google kan betekenen. Mascha’s kennis van de Europese markt en pragmatische en preventieve aanpak zal zeker ter tafel komen.

Noot voor de redactie – niet ter publicatie:

Voor interviews en aanvullende informatie kunt u contact opnemen met Erieke Kuitert via ek@dutchglobalmedia.com of +31 653136499. Download hier rechtenvrij HR-beeldmateriaal.

Over Bye Bye Burnout

Bye Bye Burnout is de burn-out & stressbegeleider voor het MKB & corporate Nederland. Het multidisciplinaire 100 dagen programma belooft een duurzaam herstel van medewerkers met een burn-out. Daarnaast is er o.a. de training ‘Burn-out uit je bedrijf!’, gericht op directie, management en HRM-beslissers. Het gezicht achter Bye Bye Burnout is oprichtster Mascha Mooy (1979). Toen zij door een burn-out afscheid moest nemen van een succesvolle financiële carrière, kwam zij erachter dat een gestructureerde aanpak voor de begeleiding van medewerkers met een burn-out ontbrak. Ze liet zich omscholen tot burn-out specialist en richtte in 2013 Bye Bye Burnout op. Bye Bye Burnout heeft een landelijk dekkend, sterk groeiend netwerk aan eigen coaches en helpt honderden bedrijven per jaar om stressvrije organisaties te creëren. Mooy is tevens spreker binnen haar vakgebied.

Mijn naam is Mascha Mooy, CEO en oprichter van Bye Bye Burnout. Met Bye Bye Burnout helpen wij door heel Nederland – met inmiddels al steeds meer mensen – werkgevers die werknemers hebben met stressklachten of die simpelweg stress op de werkvloer willen voorkomen. Ons aanbod is geschikt van preventie tot herstel oplossing waarmee wij een significantie kostenbesparing van meer dan 100K per werknemer met een burn-out realiseren! Met ons 100 dagen traject behalen wij bizar goede resultaten en bij onze preventieworkshops is iedereen altijd – naast het serieuze gedeelte – aan het lachen. Want ook al is burn-out een zorgwekkend probleem, met een beetje humor in het leven is het een stuk aangenamer!