Workshop

Direct contact

Workshop Burn-out preventie op de werkvloer

Wat je als werkgever kunt doen om burn-out te voorkomen en hierdoor je ziekteverzuim en kosten kunt verlagen!

Burn-out op de werkvloer is een erg actueel thema en het lijkt wel alsof steeds meer mensen hiermee te maken krijgen. Werkstress staat op nummer 1 van werk gerelateerd verzuim. De jongere werknemers tot 35 jaar hebben in verhouding vaker last van burn-out t.o.v. de werknemers in andere leeftijdscategorieën.

Uit onderzoek blijkt ook dat stressklachten te laat gesignaleerd worden en niet serieus genomen worden. De gevolgen zijn overbelasting, overspannenheid, stress en uiteindelijk langdurige uitval door burn-out.

Ik heb jaren geleden als gevolg hiervan Bye Bye Burnout opgericht en met mijn expertise en mijn eigen ervaring met burn-out help ik organisaties graag met dit onderwerp. Ik wil het taboe rondom burn-out bespreekbaar maken maar met name werkgevers en werknemers helpen om burn-out te doen voorkomen en indien wel aanwezig op te lossen! Onze Workshop Burn-out preventie op de werkvloer is daar een goed voorbeeld van!

Herken je dit?

  • Je weet dat werkstress een opkomend probleem is, maar je weet niet goed hoe je dit binnen je bedrijf kunt voorkomen;
  • Burn-out is een actueel thema, maar je hebt geen tijd om je mensen hierover te informeren;
  • De burn-out staat nog niet bovenaan je prioriteitenlijst;
  • Je vermoedt dat je medewerkers ook zelf de nodige informatie kunnen vinden over hoe een burn-out te voorkomen.

De gevolgen

  • Medewerkers gaan uitvallen vanwege de werkdruk;
  • Ontevreden collega’s moeten meer werk met minder mankracht oplossen;
  • De werksfeer verslechtert;
  • Medewerkers gaan klagen over de situatie op kantoor en gaan voorzichtig om zich heen kijken naar iets anders.

Hoe mooi zou het zijn als je met één effectieve workshop voor je personeel iedereen tegelijkertijd kan informeren over burn-out preventie? Dat kan!

Praktische informatie

Preventie-workshop Bye Bye Burnout

Doelgroep:
Alle medewerkers inclusief de leidinggevende omdat burn-out in alle delen van de organisatie voorkomt.

In de workshop leer je:
– hoe je een burn-out kunt voorkomen;
– hoe je een burn-out herkent;
– wat je vooral niet moet doen;
– wat je vooral wel kan doen;
– wat je kunt doen als je collega een burn-out heeft;

Er komen tien preventie tips aan bod die de medewerkers direct kunnen toepassen. Deelnemers krijgen de tien preventietips tevens uitgereikt in de vorm van een hand-out.

Praktische informatie:
Een workshop duurt 120 minuten inclusief vragenronde. Deze interactieve workshop verzorgen wij incompany. In verband met de effectiviteit is er in de workshop plek voor maximaal 20 personen per workshop.

Kosten van de workshop:
De kosten voor deze workshop zijn € 925,- (exclusief BTW en reiskosten). Wil je liever een maatwerk workshop of een specifiek thema behandelen, dan kan dat natuurlijk ook. Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Boek nu:
Spreekt deze workshop je aan? Wil je burn-out preventie bespreekbaar maken binnen je organisatie? Vind jij ook dat je personeel geïnformeerd moet worden over burn-out preventie? Neem dan contact met ons op via mascha@byebyeburnout.nl of bel ons op 085 0 479 858

Wat zeggen anderen over onze preventie-workshop?

“Het was leuk om aan de hand van de tien aanbevelingen voor stressreductie je verhaal te doen, het is voor iedereen boeiend en iedereen een vorm van herkenning van het eigen gedrag, waardoor je je publiek boeit.”
– Claire

“Onderwerp is ‘hot’ en voor iedereen herkenbaar! Ik vond het erg goed, kort en krachtig en duidelijk. Erg interactief dat houdt het interessant en iedereen erbij. Mascha presenteert met enthousiasme en laat zien dat ze ook maar een mens is.”
– Jan-Willem

“Ik vind Mascha’s anekdotes en humoristische voorbeelden erg leuk. Ze weet met overdrijving duidelijk te maken waarom een burn-out voor stiekem best veel mensen op de loer ligt. Ze weet mij als luisteraar daar erg mee te boeien!”
– Eefje

“Het onderwerp is actueel en kan aan vrijwel iedere volwassen, werkende doelgroep gegeven worden, en de inhoud is toegankelijk. Ik zou de lezing aanbevelen omdat het eenvoudig lijkt om de tien punten na te leven maar dat niet zo is. ”
– Maarten