Workshop

Direct contact

Workshop Burn-out preventie op de werkvloer

Burn-out op de werkvloer is een erg actueel thema. Wist je dat werkstress op nummer één staat als het aankomt op werkgerelateerd verzuim?
Jongere werknemers tot 35 jaar hebben in verhouding vaker last van een burn-out in vergelijking met werknemers in andere leeftijdscategorieën.

Uit onderzoek blijkt bovendien dat stressklachten te laat gesignaleerd worden en vaak niet serieus genomen worden. De gevolgen? Overbelasting, overspannenheid, stress en uiteindelijk langdurige uitval door burn-out.

Ik heb jaren geleden als gevolg hiervan Bye Bye Burnout opgericht. Met onze expertise en mijn eigen burn-out ervaringen helpen wij organisaties graag.
Wij maken het taboe rondom burn-out bespreekbaar. Onze focus ligt met name op het voorkomen en oplossen van burn-outs en stresspreventie.

Onze workshop Burn-out preventie op de werkvloer is daar een goed voorbeeld van!

Herken je dit?

 • Je weet dat werkstress een opkomend probleem is, maar je weet niet goed hoe je dit binnen je bedrijf kunt voorkomen;
 • Burn-out is een actueel thema, maar je hebt geen tijd om je mensen hierover te informeren;
 • De burn-out staat nog niet bovenaan je prioriteitenlijst;
 • Je vermoedt dat je medewerkers ook zelf de nodige informatie kunnen vinden over hoe zij een burn-out kunnen voorkomen.

De gevolgen

 • Medewerkers vallen uit vanwege de hoge werkdruk;
 • Ontevreden collega’s moeten meer werk met minder mankracht oplossen;
 • De werksfeer verslechtert;
 • Medewerkers klagen over de situatie op kantoor en kijken voorzichtig om zich heen naar een andere baan.

Hoe mooi zou het zijn als je met één effectieve workshop voor je personeel iedereen tegelijkertijd kunt informeren over burn-out en stresspreventie?

Praktische informatie

Preventie-workshop Bye Bye Burnout

Doelgroep:
Alle medewerkers. Dit is inclusief de leidinggevende, omdat een burn-out in alle delen van de organisatie voorkomt.

In de workshop leer je:

 • hoe je een burn-out voorkomt;
 • hoe je een burn-out herkent;
 • wat je vooral niet moet doen;
 • wat je wel kunt doen;
 • wat je kunt doen als je collega een burn-out heeft.

Er komen tien preventietips aan bod die het personeel direct toe kan passen. Deelnemers krijgen de tien preventietips tevens uitgereikt in de vorm van een hand-out.

Praktische informatie:
Een workshop duurt 150 minuten, inclusief vragenronde. Deze interactieve workshop verzorgen wij incompany. Omdat we graag iedereen de aandacht willen geven die hij nodig heeft, is er plek voor maximaal twintig personen per workshop.

Kosten van de workshop:
De kosten voor deze workshop zijn € 1.897,- (exclusief BTW en reiskosten). Wil je liever een workshop op maat of een specifiek thema belichten? Dat kan natuurlijk ook. Neem contact met ons op over de mogelijkheden.

Boek nu:
Spreekt deze workshop je aan? Wil je burn-out preventie bespreekbaar maken binnen jouw organisatie? Vind jij ook dat je personeel hier beter over geïnformeerd moet worden? Neem dan contact met ons op via info@byebyeburnout.nl of bel ons op 085 0 479 858.

Wat zeggen anderen over onze preventieworkshop?

“Het was leuk om aan de hand van de tien aanbevelingen voor stressreductie je verhaal te doen. Het is voor iedereen boeiend en een vorm van herkenning van het eigen gedrag, waardoor je je publiek boeit.”
– Claire

“Het onderwerp is ‘hot’ en voor iedereen herkenbaar! Ik vond het erg goed, duidelijk en kort en krachtig. Heel interactief, dat houdt het interessant en zorgt ervoor dat iedereen erbij blijft. Mascha presenteert met enthousiasme en laat zien dat zij ook maar een mens is.”
– Jan-Willem

“Ik vind Mascha’s anekdotes en humoristische voorbeelden erg leuk. Ze weet met overdrijving duidelijk te maken waarom een burn-out voor stiekem best veel mensen op de loer ligt. Ze weet mij daar als luisteraar erg mee te boeien!”
– Eefje

“Het onderwerp is actueel en kan aan vrijwel iedere werkende doelgroep gegeven worden. De inhoud is toegankelijk. Het lijkt misschien eenvoudig om de tien punten na te leven, maar dat is niet zo! Daarom zou ik de lezing zeker aanbevelen.”
– Maarten

Neem direct contact met ons op om over de mogelijkheden te praten

Direct contact