Nederland is maar een gestrest landje hoor!

Er zijn in dit land 1.2 miljoen mensen ziek geworden door hun werk. 1.2 MILJOEN mensen!!! Dat is best wel heel veel. Als je er dan vanuit kunt gaan dat 1 op de 7 mensen een burn-out heeft, 1 op de 5 mensen is oververmoeid en 1 op de 3 mensen ervaart stress, dan is er dus een grote markt voor mij. Deze mensen kan ik helpen hoe je een burn-out kunt voorkomen en stress kunt verlagen. Sterker nog: deze mensen moet ik helpen om de simpele reden dat ik dat kan! Ik heb zoveel kennis over dit onderwerp dus het zou heel egoïstisch zijn als ik daar niets mee zou doen. Lees hier meer over ons nieuwe label en hoe wij dus nu ook de particuliere markt gaan bedienen.

Van langdurig verzuim naar kortdurend verzuim. Ja het kan!

Mijn beste vriendin vertelde mij gisteren dat er bij haar op kantoor momenteel binnen een maand tijd meerdere collega’s met burn-out klachten waren uitgevallen. Hoofd HRM was door haar geïnformeerd over het bestaan van Bye Bye Burnout en hoe wij goed en kordaat kunnen helpen. HRM gaf aan dat ze er al mee bezig waren en ze hadden geen professionele hulp nodig.
Lees hier verder hoe dit effectiever had gekund.

Amerikanen vinden ons maar luie aanstellers met onze burn-outs.

Zoals ik waarschijnlijk niet de enige ben, heb ik gemerkt dat er in mijn omgeving en in de omgeving van mijn vrienden steeds meer mensen kampen met stress & burn-out klachten. Het lijkt bijna hip en trendy te zijn om een burn-out te hebben. Als je er geen hebt gehad dan hoor je er niet bij! Persoonlijk vindt ik dit een slechte ontwikkeling in onze huidige maatschappij.
Lees hier verder waarom NL en USA niet zoveel verschillen op burn-out gebied.

Hoe voorkom je een loonsanctie van UWV en hou je je werknemer toch te vriend?

‘Mijn manager Hans is al twee jaar ziek en nu kreeg ik deze brief van UWV,’ Marloes gooit de brief op mijn tafel. Als ik de brief vluchtig scan, zie ik staan dat Marloes een loonsanctie krijgt van UWV. Ze moet nog een jaar lang het loon van Hans doorbetalen. ‘Zeg maar wat ik moet doen. Ik weet het niet meer.’ Hoe had Marloes dit kunnen voorkomen en hoe lossen we het op? Wanneer krijg je een loonsanctie? Lees hier meer over de sancties die je kunt krijgen van het UWV.

Mijn naam is Mascha Mooy, CEO en oprichter van Bye Bye Burnout. Met Bye Bye Burnout helpen wij door heel Nederland – met inmiddels al steeds meer mensen – werkgevers die werknemers hebben met stressklachten of die simpelweg stress op de werkvloer willen voorkomen. Ons aanbod is geschikt van preventie tot herstel oplossing waarmee wij een significantie kostenbesparing van meer dan 100K per werknemer met een burn-out realiseren! Met ons 100 dagen traject behalen wij bizar goede resultaten en bij onze preventieworkshops is iedereen altijd – naast het serieuze gedeelte – aan het lachen. Want ook al is burn-out een zorgwekkend probleem, met een beetje humor in het leven is het een stuk aangenamer!