Burnout op de werkvloer en hoe ga je hier nou correct mee om

Het was een toffe week afgelopen week waar ik merk dat we met Bye Bye Burnout een goede koers aan het varen zijn. Tevens merken we dat de vakantie langzaamaan weer ten einde aan het komen is van de mensen en het ietsje drukker begint te worden bij ons. Volgende week zal ik weer wat tips delen over werkhervatting na de vakantie, maar deze week deel ik graag 4 andere artikelen die ik heb geschreven.

Het eerste artikel gaat over het belang van het gesprek aangaan met je zieke werknemer. Waarom dat van belang is lees je hier.

Het tweede artikel gaat over de complicaties waar jij als werkgever mee te maken hebt als je medewerker een burn-out verzint. En ja, ik snap dat je in shock bent, maar helaas dit gebeurt vaak en naast dat het irritant is en asociaal is het ook nog eens super kostbaar. Wat je in zo’n situatie moet doen lees je hier.

Het derde artikel gaat over het belang van een goede re-integratie na burn-out regelen op de werkvloer. Iemand is langdurig ziek geweest, maar het doel is toch weer een medewerker die weer terugkomt bij je. Hoe je dat het beste kan aanpakken die terugkeer lees je hier.

Het laatste artikel wat ik deze week geschreven heb, gaat over stresspreventie inregelen op de werkvloer. Maar met name hoe je dat nou makkelijk kan doen en uiteraard deel ik een aantal nuttige tips! Wil je weten welke? Lees ze hier.

Ik wens je meer dan veel leesplezier. Ik ben benieuwd naar je reactie en feedback op mijn artikelen en tot slot wens ik je natuurlijk een heel erg fijn weekend!


Mijn naam is Mascha Mooy, CEO en oprichter van
Bye Bye Burnout. Met Bye Bye Burnout helpen wij door heel Nederland – met inmiddels al steeds meer mensen – werkgevers die werknemers hebben met stressklachten of die simpelweg stress op de werkvloer willen voorkomen. Ons aanbod is geschikt van preventie tot herstel oplossing waarmee wij een significantie kostenbesparing van meer dan 100K per werknemer met een burn-out realiseren! Met ons 100 dagen traject behalen wij bizar goede resultaten en bij onze preventieworkshops is iedereen altijd – naast het serieuze gedeelte – aan het lachen. Want ook al is burn-out een zorgwekkend probleem, met een beetje humor in het leven is het een stuk aangenamer!