Hoe kom jij deze Corona dagen door?

Afgelopen week las ik in mijn community op Facebook (de lotgenoten groep Burn-out Nederland) een aantal tips. Waardevol om te zien dat mensen elkaar een hart onder de riem steken en elkaar helpen. Ik deel ze met liefde want nu veel mensen thuis werken is het een aannemelijk risico dat je juist nu te veel of juist te weinig gaat werken. Ook is er bij velen Corona angst. Zeker als iemand een burn-out heeft is angst een veelvoorkomende klacht en met Corona alleen maar meer. Daarom is het ook goed om positief te blijven!

Deze tips – op 1 na – zijn voor binnen, en bovendien stimuleer ik niet tijdens Corona dat je naar buiten moet gaan, maar zijn dit tips voor in het algemeen. Je kunt ze altijd toepassen en dus ook nadat het Coronavirus voorbij is. Maar nu dus ook:

  • Ga buiten wandelen (wel met 1,5 meter afstand natuurlijk)
  • Pak een boek en ga op een rustige plek zitten. Goede boeken zijn bijvoorbeeld: de moed van imperfectie, 365 happy lifehacks, geluk 2.0 & kunstdenken. Uiteraard nog even een shout out naar mijn eigen Bye Bye Burnout boek. Dat is natuurlijk met stip het allerbeste boek en zeker nu een goed moment om daar nou eens tijd voor te nemen! Bestellen kan hier! Laat je wel een recensie achter? Daar help je me ontzettend mee!
  • Ga in de zon zitten en maak sudoku puzzels uit een puzzelboekje. Zo simpel maar dit vraagt om focus waardoor je gedachten verzet worden.
  • Ga sporten! Er zijn nu veel Instagram accounts waar goeie in- & outdoor workouts gedeeld worden en gezonde en budgetproof recepten. Mij helpt het namelijk om gezond te eten deze tijd! 
  • Kleine taken waar je nooit aan toe komt, zoals je kledingkast opruimen en ordenen, je pannen een keer extra goed schoonmaken en je keukenkastjes uitpuilen. Tijdens Corona een mooi moment om al die klusjes eens te gaan doen. Ruim je letterlijk en figuurlijk je huis en hoofd mee op!
  • Een mindfulness oefening zorgt ervoor dat ik iets minder nadenk over alles over, van, voor Corona. Hierdoor word ik meer ontspannen. Er staan goede mindfulness oefeningen op spotify, maar ook interessante podcasts, zoals de Healthy Mind Podcast van onze eigen Romy (zij heeft vorige week Maria geïnterviewd hoe het leven is in Italië ten tijde van Corona) en natuurlijk alle podcasts onder de zoekterm:’ burn-out’, zijn erg interessant! Vanaf volgende maand lanceer ik de Bye Bye Burnout podcast: De podcast die je niet wilt horen, maar moet luisteren! Speciaal voor werkgevers en uiteraard komt daar het ABC van vorige week ook aan bod!
  • Probeer meer tijd te investeren in dingen die je leuk vindt. Bijvoorbeeld zingen, schilderen of een stukje schrijven of dichten. Het leven is meer dan alleen werken en carrière maken. En ja, voor velen onzekere tijden omdat er veel verantwoordelijkheden zijn waar je wellicht mee te maken hebt en daardoor extra zorgen, maar juist daarom is leuke dingen doen erg belangrijk.
  • Tot slot: Facetime vrienden of familie, zodat je je sociale prikkels bijhoudt! Dit zorgt voor een minder eenzaam gevoel en je krijgt input vanuit een andere hoek. Binnen Bye Bye Burnout bieden wij bijvoorbeeld nu gratis Zoom calls aan mocht je hulp nodig hebben of eenzaam zijn. Wil je hier gebruik van maken, mail Maria dan op coaching@byebyeburnout.nl