Dit boek helpt werkgevers om burn-outs op de werkvloer te voorkomen

By 15 October 2019#Burnout, #byebyeburnout

Afgelopen woensdag was de boekpresentatie van hét nieuwe boek voor werkgevers en HR-managers: Bye Bye Burnout – Uitval op de werkvloer voorkomen en aanpakken van burn-out specialist en ervaringsdeskundige Mascha Mooy.

Waarom kan dit boek een waardevolle aanwinst zijn voor jouw eigen bedrijf?

Mascha Mooy is de oprichter van Bye Bye Burnout, een organisatie die werkgevers helpt om burn-outs en werkstress te voorkomen en coaching biedt aan werknemers die een burn-out hebben opgelopen. Mascha’s burn-out aanpak is niet onopgemerkt gebleven. Meerdere bedrijven hebben haar hulp al ingeschakeld van het VU Medisch Centrum tot Feyenoord.

Mascha’s vernieuwende methode werd zelfs opgemerkt door internetgrootmacht Google en grote bedrijven op Wall Street. Ze werd dan ook uitgenodigd om onderzoek te doen en advies te geven over stresspreventie in Sillicon Valley en op Wall Street.

Burn-out handboek

Mascha is een boeiende spreker die je aandacht vasthoudt met haar extraverte persoonlijkheid, no-nonsense houding, flinke dosis zelfspot en humor – zo heeft ze eerder gezegd dat een burn-out geen onlangs ontdekt exotisch dier is.

Tijdens de boekpresentatie vertelde Mascha dat een burn-out meer dan 100.000 euro per werknemer kost. Dat is een grote hap uit je begroting. Als je een klein bedrijf bent, kan dat zelfs tot het faillissement van je bedrijf leiden. Veel werkgevers en HR-managers hebben echter geen idee hoe ze met burn-outs moeten omgaan, laat staan ze te voorkomen. Daarom heeft Mascha dit boek op de markt gebracht. Een burn-out handboek voor werkgevers en HR-managers.

Komt dit boek op jouw bureau te liggen?

In Bye Bye Burnout worden praktijkvoorbeelden aangehaald, krijg je praktische tips over het signaleren van een burn-out en het omgaan met werknemers die een burn-out hebben opgelopen. Wat kun je bijvoorbeeld beter wel en niet zeggen? Ook wordt er behandeld hoe je dit in het team oppakt, wat jij kunt doen om het herstel van je werknemer te bevorderen en krijg je tips voor een effectieve re-integratie.

Het boek is prettig leesbaar, de voorbeelden helpen je de boodschap beter te begrijpen en de tips zijn erg waardevol. Maar wat uiteraard het allermooiste is, is dat je leert hoe je burn-outs kunt voorkómen. Als werkgever wil je ten slotte dat je werknemers met plezier naar werk komen en zonder stress weer naar huis gaan. Een gezonde en veilige werkomgeving is immers niet alleen je plicht als werkgever, maar ook je grootste wens. Dus, wordt dit jouw nieuwe bijbel?

Bye Bye Burnout – Uitval op de werkvloer voorkomen en aanpakken – Mascha Mooy
Uitgeverij: Business Contact
€ 24,99

 

 

 

 

 

 

 

 

Mascha reikte een eerste exemplaar uit aan haar grote inspiratiebron beursvrouw van het jaar en eigenaresse van Fintessa Vermogensbeheer Martine Hafkamp.

AUTHOR Annelieke Baardslag

Mijn naam is Mascha Mooy, CEO en oprichter van Bye Bye Burnout. Met Bye Bye Burnout helpen wij door heel Nederland – met inmiddels al steeds meer mensen – werkgevers die werknemers hebben met burn-out & stressklachten of die simpelweg stress op de werkvloer willen voorkomen. Ons aanbod is geschikt van preventie tot herstel oplossing waarmee wij een significantie kostenbesparing van meer dan 100K per werknemer met een burn-out realiseren! Met ons 100 dagen traject behalen wij extreem goede resultaten bij organisaties. Door ons in te schakelen dalen je jaarlijkse verzuimkosten gemiddeld met 50% & hoe wij dat doen vertel ik je graag in een kort – uiteraard kosteloos – gesprek!