Maria

Maria

COO
Online coach
Head of Coaching & Development
Life- en jobcrafting

Maria Dekker (1990) richt zich op professionals die vastlopen in hun werk wegens loopbaanvragen, stress en burn-out klachten of gebrek aan energie en gevoel van geluk.

Op een waarderende, deskundige en soms confronterende manier maakt ze professionals bewust van de verantwoordelijkheid die zij zelf hebben om wezenlijke veranderingen in hun loopbaan en leven teweeg te brengen. Ze is ervan overtuigd dat we allemaal de mogelijkheid hebben onze eigen situatie, gezondheid en geluk te beïnvloeden, met name door de keuzes die we dagelijks maken.

In 2014 ronde Maria haar studie Opleidingskunde Training & Human development af. Na haar eigen heftige burn-out ervaring op 22-jarige leeftijd, besloot ze daar als professional iets mee te doen. Ze specialiseerde zich in de thema’s stress, burn-out en vitaliteit. Binnen die specialisatie deed zij onder andere praktijkonderzoek naar herstel van burn-out. Ze ontdekte dat effectieve begeleiding bij herstel altijd een multidisciplinair karakter kent. Een burn-out bevindt zich immers niet alleen op mentaal of fysiek vlak, dus is ook niet alleen op mentaal of alleen op fysiek vlak te voorkomen of op te lossen. Juist het zoeken naar een combinatie van passende interventies en begeleidingsvormen werkt. Herstellen is toegeven en accepteren, vallen en weer opstaan, moeten en mogen, kwetsbaar en sterk zijn tegelijkertijd, leren ‘gezond egoïstische’ keuzes te maken en groeien naar een krachtige IK.

Maria studeerde tevens af op het thema Job crafting (welk principe ook zeer goed toe te passen is op het leven in het algemeen; Life crafting). In essentie gaat het om het actief en op eigen initiatief kleine aanpassingen doen die het verschil maken. Kleine, betekenisvolle veranderingen die jou en je werk of leven meer in elkaar laten passen (person-job fit). Waardoor je bijvoorbeeld beter tot je recht komt, meer plezier, energie, rust of voldoening ervaart. Je kunt je voorstellen dat niet alleen jij daar de vruchten van plukt, maar ook je omgeving. In samenwerking met Mara Spruyt (Kessels & Smit) schreef ze het praktische boek ‘Aan de slag met job craften, meer plezier en energie in je werk’.

Maria heeft passie voor haar vak en oog voor ontwikkeling. Het is haar missie anderen recht te laten doen aan zichzelf, waardoor het (weer) mogelijk wordt te genieten van werk en leven

Specialisaties

  • Life- en jobcrafting

Regio's

  • Over de hele wereld, online

Maria was voor mij de perfecte coach!

Ik heb vanaf het begin een goede klik met Maria, waardoor ik eerlijk en open durf te zijn. Ik heb nooit ervaren iets niet te willen of kunnen zeggen. Maria durft mij aan te spreken op gedrag en op wat ik te leren heb. Ze weet wat ik nodig heb en ik ervaar het als dat ze mij kan lezen. Het was heel erg fijn dat er een bepaald plan/traject is en dat Maria flexibel kon zijn tussen het traject en wat ik op dat moment nodig had.