Zeg nou gewoon eens wat vaker nee

De laatste weken van het jaar staan voor velen van ons in het teken van familie en gezelligheid. Door de media die hier bovenop springt krijgen we steeds vaker het gevoel dat het gezellig ‘moet’ zijn & dat we ons ‘moeten’ uitsloven in de keuken. Oh ja, dit ‘moeten’ we dan met familie doen, ook al hebben we helemaal geen zin in bijvoorbeeld de (schoon)familie… Dat is immers de traditie. Toch zie ik gelukkig de laatste jaren vaker een gourmet-set verschijnen of kant en klaar maaltijden op de tafel geplaatst worden. En waar ik helemaal blij van word als ik mensen om me heen op vakantie zie gaan om maar niet te veel ‘te moeten’. Dit zijn allemaal erg verstandige mensen. Want overal bij aanwezig willen zijn of het iedereen naar de zin maken is heel erg nobel, maar het gezegde gaat niet voor niets:

DON’T SAY YES WHEN YOU WANT TO SAY NO

In het AD heb ik hier van de week nog mogen meewerken aan een mooi item precies over hetgeen ik hierboven schets. Lees hier het artikel.

Praktische tips
Uiteraard wil ik je nog een aantal extra praktische tips niet onthouden. Deze tip zijn met name handig wanneer je merkt dat je stress ervaart met het oog op de feestdagen:

  • Neem de komende dagen alvast wat minder hooi op je vork (alleen wat echt af ‘moet’ dit jaar, zodat je met een schone lei en leeghoofd het nieuwe jaar kunt starten)
  • Leg je lat iets lager; je hebt het al druk genoeg
  • Plan de weken en weekenden niet nokkievol en kijk of je een (1/2) dag voor jezelf kunt nemen
  • Beperk het aantal uur bij de (schoon)familie; dus geen hele dag maar een halve dag samenzijn, zodat je 2 ‘verplichtingen’ op een dag of 1 per dag hebt en dus ook nog ‘eigen-gezin-tijd’ hebt
  • Ga voor het eten een rondje lopen in je eentje en/of na het eten met de hele familie (beperk het spreken dan wel;-))

Verandering is lekker
Het komende jaar gaat er binnen Bye Bye Burnout veel veranderen. We groeien alsmaar door en we maken de ene na de andere verandering mee. We zijn wendbaar en veerkrachtig (jeukwoorden van 2019 maar zo is het nou eenmaal wel binnen mijn club) en klaar voor het komende jaar. Ik moet wel heel eerlijk zeggen: deze dame doet eerste kerstdag helemaal niets en tweede kerstdag moet ik van dat niksen waarschijnlijk heel erg hard bijkomen… hihi

Het hele team van Bye Bye Burnout wenst jou geweldige feestdagen toe en we proosten op een gezond begin van een stressvrij en succesvol 2020!

Dank voor je support en wie weet schrijf ik volgende week nog wel weer een nieuwsbrief hoor. Zou er niet te hard op rekenen want ik “moet” ook nog tijd hebben om te relaxen natuurlijk. Maar mocht ik toch even niet willen niksen, dan klim ik misschien wel in de spreekwoordelijke pen…