Verkeerde informatie over burnout in de media moet stoppen

Bron: Travelcounsellors congres

Vorige week was de “Week van de Werkstress” en ik zag ontzettend veel berichten in de media voorbijkomen die incorrect zijn. Klinkklare nonsens en een willekeurig sprookje bevat nog meer waarheid. Het liefste zou ik op alles reageren, maar ik heb er simpelweg de energie & tijd niet voor.

Uiteraard ben ik me ervan bewust dat bepaalde berichtgeving zo opgesteld is dat dit de “clickbaarheid” verhoogt en dat is wat men wil in medialand. Dat is aan de ene kant niet erg, maar aan de andere kant is het wel erg. Dit omdat mensen op die manier nooit leren wat nou wel en wat nou niet correct is over burn-out. Neemt niet weg, dat ik als CEO van Bye Bye Burnout hierdoor wel continu een tegengeluid moet gaan geven of dat dit van anderen verwacht wordt. Het is 1 van de dingen die erbij horen als je als rolmodel in burn-out land bekend staat.

Waarom ik continu op de barricade sta, is om mensen te doen laten inzien dat een burn-out goed op te lossen is, maar dat dit wel volgens een bepaald stramien dient te gebeuren! Daar komt ook nog eens bij dat iedereen maar onderschat wat een burn-out kost en waarom dit zo snel nog veel duurder kan worden!

Ik wil met o.a. deze artikelen en de vele publicaties die ik inmiddels op mijn naam heb staan correcte informatie over burn-out bereikbaar maken op een laagdrempelige manier. Dit zie ik als mijn taak, net zoals dat jij de taak hebt om goed voor jezelf en je personeel te zorgen. Uiteraard snijdt het mes aan twee kanten en heeft de werknemer de plicht om een goede werknemer te zijn.

Wil je nou meer over bovenstaande lezen & de correcte informatie krijgen over wat je vooral wel en niet moet doen om een verlaging werkstress te realiseren en het voorkomen van burn-out op de werkvloer, bestel dan mijn boek. Ik heb er uiteraard al eerder van alles over gedeeld, maar zolang Nederland te maken heeft met een burn-out epidemie is het kennelijk nodig om je te blijven attenderen op de noodzaak van mijn boek. Überhaupt dat mijn boek er moest komen bleek wel uit de grote vraag vanuit werkgeversland. Maakt mij zeker trots, maar ik zou nog trotser zijn als alle werkgevers & HRM’ers dit boek op hun nachtkastje hebben liggen en de concrete tips en lessen toepassen op de werkvloer. Gegarandeerd dat het ziekteverzuim in dit land daalt en ja, dat is dan mede door HET enige burn-out handboek wat je dient te lezen!

Wens ik je een fijne dag & heel veel leesplezier!

 

foto bron: Travelcounsellors congres