Thuiswerken tijdens Corona, hoe voorkom je een Corona burn-out?

Burn-out vanwege Corona is steeds vaker in het nieuws. Het onderwerp komt meer op de kaart bij bedrijven, maar nog lang niet bij alle bedrijven en zeker nog niet bij iedereen. We maken werkstress bespreekbaar, we begrijpen dat langdurig vanwege burn-out kostbaar is en stukje bij beetje begint het taboe steeds meer te verdwijnen, althans zo lijkt het.

Natuurlijk snap ik dat je als werkgever niet vol trots op je website vermeld dat de werkdruk hoog is en burn-out bij jou in je organisatie voorkomt. Maar, omdat je het niet vermeld is het niet automatisch opgelost. Juist omdat burn-out nu zo in het nieuws is en je steeds meer mensen erover hoort, geeft dat alleen maar aan dat burn-out overal speelt. Dus ook bij jou werknemers of wellicht kamp jij zelf met stress. Waar je ook kijkt, searcht of mensen spreekt, een burn-out kennen of hebben we allemaal! Zeker nu veel mensen thuis werken vanwege Corona is het extra belangrijk dat je goed op je werknemers let.

Ga het gesprek met ze aan, vraag waar ze tegenaan lopen en benader dat je ze wilt helpen om het thuiswerken te vergemakkelijken. Mensen zijn deze situatie niet gewend en hebben baat bij duidelijkheid. Leg uit wat je van ze verwacht en hoe je het graag ziet. Wil je dat er wekelijks een teamoverleg plaatsvindt via Zoom of wil je liever iedere dag aan het einde van de dag een mail waarin staat wat die persoon gedaan heeft? Of ben jij meer een leider die zijn/haar personeel de vrije hand geeft en de teugels laat vieren? Begrijp me niet verkeerd: er is geen foute manier, maar er zijn vaak wel verbeteringen.

Juist nu tijdens Corona merken wij dat er vanuit de markt veel vraag is naar begeleiding voor werkgevers en werknemers om het thuiswerken goed te leren. Mensen hebben toch last van de nieuwe situatie en het thuiswerken kent voordelen maar zeker ook nadelen. Daarom geven wij tijdens Corona aan onze klanten en opdrachtgevers korte trainingen (1 uur per persoon) om ze goed te leren waar ze tegenaan lopen en hoe ze effectiever tijdens Corona kunnen werken in de nieuwe situatie.

Onze klanten en opdrachtgevers worden getraind door experts met een jarenlange ervaring in dit vakgebied, geschoold zijn in de juiste materie, eerlijk tegen je is en je met goede tips en trucs die je direct kunt toepassen aan het werk zet. De feedback is voor ons overweldigend en we zijn erg trots dat – voor ons – zoiets simpels zo’n groot effect heeft bij ons klanten/ opdrachtgevers.

En daarom adviseer ik jou: wil je binnen jouw organisatie burn-out of stress voorkomen? Wil jij jezelf en je medewerkers trainen in de nieuwe situatie met het thuiswerken en de anderhalf meter maatschappij? Neem dan contact met ons op en plan een training in.

De investering? Die is normaliter € 150,- per deelnemer maar nu tijdens Corona € 75,- per deelnemer (exclusief BTW en reiskosten). Dat is dus een korting van 50% en qua investering een no-brainer als je weet dat langdurig verzuim door werkstress met gemak € 120.000 kost!

Wil jij met je organisatie ook getraind worden om zonder stress te werken? Neem dan contact met me op via mascha@byebyeburnout.nl en dan plannen we het in!

Wij helpen je graag met het oplossen of voorkomen van burn-out & stress op de werkvloer!