Burn-out in organisaties blijft toch een dingetje…

Wat ik het afgelopen half jaar heb gezien is dat burn-out steeds meer in het nieuws is. Het onderwerp komt meer op de kaart bij bedrijven, maar nog lang niet bij alle bedrijven en zeker nog niet bij iedereen. We maken werkstress bespreekbaar, we begrijpen dat langdurig verzuim vanwege burn-out kostbaar is. En stukje bij beetje begint het taboe steeds meer te verdwijnen, althans zo lijkt het.

Ik begrijp als geen ander dat je als werkgever niet vol trots op je website vermeld dat de werkdruk hoog is en burn-out bij je werknemers voorkomt. Maar, omdat je het niet vermeld is het niet automatisch opgelost. Juist omdat burn-out nu zo in het nieuws is en je steeds meer mensen erover hoort, geeft dat alleen maar aan dat burn-out overal speelt. Dus ook bij jou werknemers of wellicht kamp jij zelf met stress. Waar je ook kijkt of mensen spreekt, een burn-out kennen of hebben we allemaal!

Maar, dan dient er op een gegeven moment hulp gezocht te worden. Waar begin je? Wie is er goed? Wat moet een burn-out coach weten? Wat zijn realistische kosten voor een herstel traject? Zo maar wat vragen waar je mee te maken hebt.

En wat doe je meestal als je informatie zoekt? Je gaat het internet op. Nou dan weet je echt niet wat je meemaakt! Is dan tegenwoordig iedereen burn-out coach of specialist? Al die mensen die nu professioneel bezig zijn met burn-out begeleiding zijn zeker niet allemaal goed, ondanks hun prachtige websites. Ze hebben bijvoorbeeld geen goede opleiding of de juiste ervaring ontbreekt. De enige ervaring die ze hebben met burn-out is vaak alleen hun eigen burn-out en ze leren je het verkeerde of zijn actief in deze markt omdat je een aardige boterham KAN verdienen. Voor die laatste groep coaches heb ik nieuws: werk hard, werk dan nog harder en dan ga je misschien een keer wat verdienen! Oh ja, en pas op dat je geen (volgende) burn-out krijgt!

En ja, uiteraard hoop ik ook dat klanten Bye Bye Burnout bellen mocht er (wederom) iemand uitvallen met burn-out, maar nog liever heb ik dat bij mijn klanten geen burn-out meer in hun bedrijf voorkomt! Nog een reden om ons te bellen want wij trainen onze klanten o.a. ook in stresspreventie! En bovendien zijn onze coaches ook nog eens getraind door experts met een jarenlange ervaring in dit vakgebied, geschoold in de juiste materie en eerlijk zeggen hoe het zit.

Daarom adviseer ik jou: speelt er burn-out of stress binnen je organisatie of wil je dit juist voorkomen? Neem dan hier een kijkje. Wij weten namelijk WEL waar we het over hebben en helpen je graag met het oplossen of voorkomen van burn-out & stress op de werkvloer!

Mogen we jou verwelkomen bij ons mooie rijtje aan tevreden opdrachtgevers?