Kennis over burn-out is macht: Waarom ik vanuit overzicht kijk naar je business

By 15 oktober 2020#Burnout, #byebyeburnout

Kennis hebben is kennis delen. Ik lees graag veel en over van alles en nog wat. Die opgedane kennis deel ik dan ook graag. Maar wat mij nog wel verbaast is hoeveel HRM medewerkers en Managers geen kennis hebben over het omgaan met stress- en burn-out klachten. Vooral nu met de tweede lockdown en de enorme golf aan burn-out en stress die we nu in gaan vind ik het onbegrijpelijk hoe weinig kennis er onder deze mensen is.

Ik heb vorige jaar niet voor niets een managementboek geschreven over het voorkomen van langdurig verzuim op de werkvloer omdat dit hard nodig was maar kennelijk nog steeds nodig is. Ik hou zelf bijvoorbeeld van lezen om mijn kennis te vergroten over burn-out, maar ook over andere verwante problematiek zoals overspannenheid, de overgang of rouw. Wat ik belangrijk vind is dat ik op de hoogte ben van allerlei soorten problemen.

Ik lees veel waardoor ik met werkgevers vaak meerdere problematieken kan aanpakken. Op die manier kan ik opdrachtgevers goed adviseren wanneer er meer aan de hand is dan alleen een burn-out. Soms hebben mensen niet alleen de hulp nodig van Bye bye burnout, maar ook nog andere hulp en daarbij kan ik gelijktijdig onze opdrachtgevers adviseren met de juiste oplossing of koppelen aan de juiste persoon binnen mijn organisatie.

Ik wil graag met Bye bye burnout zo dicht mogelijk bij de opdrachtgever staan en zo goed mogelijk advies geven. Hierbij is kennis van mensen en andere problematieken een logisch vervolg. Soms is een burn-out namelijk het gevolg van een ander probleem en dat kan ik snel herkennen. Ik adviseer dan de opdrachtgever op welke manier hij of zij dit het beste kan aanpakken en wanneer we ook de burn-out kunnen oplossen.

Ook lees ik regelmatig de verhalen van mensen die in een burn-out zitten of al uit zijn gekomen. Bijv. in mijn besloten Facebookgroep ‘Burn-out Nederland’. Zo blijf ik in contact met mensen die een burn-out hebben en kan ik goed zien tegen welke problemen mensen aanlopen, met welke gevoelens ze lopen en dit zorgt ervoor dat ik deze informatie kan delen met mijn coaches, zodat we dicht bij de mensen blijven staan. Wanneer je een burn-out coach hebt die zich bezig gaat houden met een burn-out, maar er is veel meer aan de hand, dan val je van de gaffel in de greep, oftewel je maakt het misschien nog veel erger. Dat willen wij dus niet en daarom hebben wij intern een ontzettend goede samenwerking met kennisdeling, intervisies en bijscholingsdagen!

Tot slot heb ik nog een nuttige tip voor je: Voor €24,99 haal je al mijn Bye Bye Burnout boek in huis. Zorg dat je die op de afdeling legt en je haalt alle kennis naar je afdeling. Dan weet je binnen no-time hoe je om moet gaan met de stress van thuiswerkers en je andere medewerkers! Want wij weten allebei dat preventie duizendmaal beter en goedkoper is dan het genezen van een burn-out.

Wat is nou die €24,99 in vergelijking tot de €122.000,- die een medewerker met een burn-out aan kosten kost?

Lees jij ook veel over alles dat met je werk te maken heeft?
Zijn er boeken die je me aanraadt? Fictie/ non-fictie… alles mag!
Als dank voor je tips heb ik in ieder geval een voorproefje uit mijn boek!