Bye Bye Burnout weer terug naar Silicon Valley

Dit blog gaat eigenlijk helemaal niet over iets wat je van me verwacht, maar het is ook wel eens leuk om eens iets anders te delen. Bijvoorbeeld waarom ik sommige dingen doe die ik dus doe. En… met alle heftige artikelen over met name burn-out, preventie, langdurig verzuim, hoge kosten en al het andere wat ik deel in de kennisbank heb ik er nu voor gekozen om iets totaal anders te delen. Dit artikel gaat over waarom ik voor de tweede keer met Bye Bye Burnout weer terug mag naar Silicon Valley om nog meer gave dingen te doen op het gebied van stresspreventie!

Vandaag keek ik namelijk naar het programma van BNN Vara “Rijk!” van Jan Versteegh waar ik zelf ook in te zien ben (aflevering 1 & 2). Jan wil zakenman worden en onderzoekt dit op verschillende manieren.

In de tweede aflevering gaat hij ditmaal naar Silicon Valley in de USA om met succesvolle entrepreneurs te praten.

Het is voor mij super inspirerend om te zien wat je ‘in’ je moet hebben om het aldaar te maken. Vooral omdat ik het herken en 100% snap. Het doet mijn bloed sneller stromen en ik merk dat mijn blijheid toeneemt. Een echte energiegever dus!

Wat Jan goed laat zien is dat het voor iedereen haalbaar is succes. Mits je de juiste mentaliteit hebt. Ook die mentaliteit herken ik maar al te goed.

Zelf ben ik dus in de gelukkige omstandigheid dat ik er zelf voor Bye Bye Burnout over drie weken weer ben in “the Valley”.
Silicon Valley is echt helemaal mijn ding. Het maakt me intens gelukkig om daar te zijn en te kunnen en mogen excelleren.

Daar gebeurt het en daar worden de grote verschillen gemaakt! Daar is wellicht toch dichterbij voor mij dan dat ik iedere keer dacht. Want… als je wederom bij Google in de USA mag aanschuiven voor een stuk consultancy over stress  dan mag je toch wel voorzichtig stellen dat ik iets unieks in handen heb!

Het unieke zit hem niet zozeer in mijn missie, maar wel hoe ik met mijn groeiende bedrijf met kleine stapjes een grote impact realiseer! En die impact is veel groter dan mensen beseffen als ze mij ontmoeten. Dat zit hem niet in geld of in zichtbaarheid. Dat zit hem juist in het ongrijpbare grijpbaar te maken.

Want ik merk nog steeds dat mensen afgaan op hetgeen ze denken te zien. Inmiddels ben ik als mens gegroeid en kan ik om heel veel aannames over mij of over burn-out en alle vooroordelen lachen. Ik ben toch alleen maar dat stevige meisje met die grote mond? Wie ben ik nou helemaal?? Aan mij zie je niets. Dat maakt het gemakkelijk leven want gezien worden als de underdog is heerlijk!

Veel mensen begrijpen mij & de keuzes en de routes die ik maak met Bye Bye Burnout totaal niet. Dat is niet erg! Dan zijn dat wellicht ‘not my people’. Die mensen probeer ik ook geen aandacht aan te schenken, want ik heb er veel meer aan om mijn kostbare tijd te spenderen aan het positieve verschil te maken. Want… is het misschien niet voor iedereen een goede les om te doen waar je echt blij van gaat worden met de mensen die je ook waarderen? En moeten we niet gewoon dat doen waar we goed in zijn? En wellicht is dat voor mij dus in de rol van burn-out rolmodel die diverse taboes doorbreekt? En als we in Nederland al snel bang zijn om ons kop boven het maaiveld uit te steken, moet dat mij dan tegenhouden? Ben ik dan arrogant of dom als ik mij niks aantrek van de massa? Of… ben ik misschien dan bestemd voor een andere omgeving? Zou dat het zijn?

Want feit blijft wel: waarom lukt het mij wel met Bye Bye Burnout om burn-outs volgens een vaste meetbare routing op te lossen binnen het bedrijfsleven en andere organisaties veelal niet?

Ik weet het antwoord, mijn klanten weten het, mijn team weet het en Google in Amerika dus ook!

Mijn naam is Mascha Mooy, CEO en oprichter van Bye Bye Burnout. Met Bye Bye Burnout helpen wij door heel Nederland – met inmiddels al steeds meer mensen – werkgevers die werknemers hebben met stressklachten of die simpelweg stress op de werkvloer willen voorkomen. Ons aanbod is geschikt van preventie tot herstel oplossing waarmee wij een significantie kostenbesparing van meer dan 100K per werknemer met een burn-out realiseren! Met ons 100 dagen traject behalen wij bizar goede resultaten en bij onze preventieworkshops is iedereen altijd – naast het serieuze gedeelte – aan het lachen. Want ook al is burn-out een zorgwekkend probleem, met een beetje humor in het leven is het een stuk aangenamer!