Waarom mensen met een burn-out geen losers zijn!

Burn-out staat met stip op nummer 1 van nieuwerwetse fenomenen. Geen nieuws wat ik hier vertel. Iedere organisatie heeft ermee te maken! Je personeel kampt met stressklachten of wellicht heb je al te maken met burn-out binnen je bedrijf. Hoe dan ook een vervelende situatie en niet wenselijk. 

Burn-out zonder baan

Onlangs heb ik mijn eigen ervaring over mijn burn-out gedeeld bij mensen die momenteel thuis zitten met een burn-out. Ik heb tips gegeven hoe hiermee om te gaan als mensen nu zelf thuis zitten met overspannen klachten. Ook heb ik verteld hoe je nou om moet gaan met deze klachten als ze op zoek zijn naar een nieuwe baan. Meld je dit bijvoorbeeld wel of juist niet op je werk of als je in een sollicitatieproces zit? Het was een waardevolle lezing over een actueel onderwerp, waar voor iedereen tips goede en toepasbare tips langskwamen.

Burn-out = loser

De feedback van de deelnemers was met name dat mensen bang zijn dat hun toekomstige werkgever ze als losers ziet omdat ze nu met een burn-out kampen. Dat misverstand wil ik graag even uit de weg ruimen. Want, als dat namelijk de boodschap is die bij burn-out hoort, dan ben ik dus zelf de allergrootste loser! Volgens mij ben ik het levende bewijs dat er een leven is na de burn-out.

Bestaan Bye Bye Burnout

Bye Bye Burnout is ontstaan uit mijn eigen ervaring. Ik heb ervaren hoe het is om geen duidelijke aanpak en begeleiding te krijgen in een burn-out situatie. Uit deze ervaring is het idee ontstaan hoe het beter, effectiever en efficiënter kan.
Ik heb destijds gemerkt dat er geen gestructureerde aanpak is. Het plan is vaak eerst uitrusten en vervolgens gesprekken met een psycholoog. Zonder duidelijke planning of prognose, waardoor degene met de burn-out het gevoel heeft te zwemmen zonder instructies en zonder richting. Achteraf keek ik terug en dacht: dat had veel beter gekund. Toen ontdekte ik mijn missie: hoog opgeleide mensen in het bedrijfsleven een duidelijk en snel pad naar herstel van de burn-out bieden. Dit is uiteindelijk gegroeid tot een organisatie met coaches door het hele land.

Eerlijkheid is het beste

Wij bieden werkgevers preventieve en curatieve oplossingen voor burn-out op de werkvloer. Tevens – en dat is misschien nog wel de grootste overwinning – ben ik ALTIJD eerlijk over hoe het anders, beter, praktischer en efficiënter moet. Dit alles resulteert er ook in dat ik niet iedereen die hulp wil kan en ga helpen. Bye Bye Burnout geeft namelijk een best passend advies voor jou organisatie en dat zijn wij dus niet altijd zelf. Is dat commercieel handig? Nee zeker niet, maar het is wel zoals ik in het leven sta. Ik werk namelijk efficiënt en doe dingen die bij me passen. Werken wij dus wel met je, dan weet je ook dat ik meer dan de extra mile zal lopen om jou medewerkers er weer bovenop te krijgen of ze goed helpen met het voorkomen van een burn-out.

Los die burn-out op

Dus wil je nou een keer een goed advies over de burn-out problematiek bel of mail dan deze “loser” en ervaar zelf waarom wij het dus wel voor elkaar krijgen met het oplossen en voorkomen van die burn-outs op de werkvloer!

Mijn naam is Mascha Mooy, CEO en oprichter van Bye Bye Burnout. Met Bye Bye Burnout helpen wij door heel Nederland – met inmiddels al steeds meer mensen – werkgevers die werknemers hebben met stressklachten of die simpelweg stress op de werkvloer willen voorkomen. Ons aanbod is geschikt van preventie tot herstel oplossing waarmee wij een significantie kostenbesparing van meer dan 100K per werknemer met een burn-out realiseren! Met ons 100 dagen traject behalen wij bizar goede resultaten en bij onze preventieworkshops is iedereen altijd – naast het serieuze gedeelte – aan het lachen. Want ook al is burn-out een zorgwekkend probleem, met een beetje humor in het leven is het een stuk aangenamer!