Bye Bye Burnout, de Bedrijfsarts, Silicon Valley & relaxen…

De enige manier om een groeiend bedrijf de goede kant op te krijgen is keuzes maken en dat maakt het voor mij heel makkelijk: focus op wat belangrijk is en doe genoeg leuke dingen om te ontspannen. Blijf dicht bij jezelf en doe even geen dingen die kunnen wachten. Ik ben nou eenmaal een rolmodel en daar hoort dus ook bij dat ik het goede voorbeeld dien te geven. Afgelopen week heb ik dat goed gedaan door te focussen op dingen waar ik blij van wordt en dingen die goed zijn voor Bye Bye Burnout. Iedere dag een stapje voorwaarts! De nieuwe lay-out van onze nieuwsbrief is zo’n voorbeeld! Ben jij net zo enthousiast als ik? En onze website heeft ook een mooie nieuwe dienst die je hier kunt lezen! Ben ik erg trots op!

Deze week uiteraard weer een aantal artikelen voor je.

Werkgever, je werknemer is bang voor de Bedrijfsarts

In dit artikel wil ik graag een taboe aanhalen waar werknemers met burn-out klachten tegenaan lopen. Zij hebben namelijk vaak angst voor de Bedrijfsarts. Werkgevers staan hier vaak niet bij stil dat deze angst er überhaupt is. Vanuit jouw kant gezien, is deze stap noodzakelijk, maar voor de werknemer is dit bezoek een enorme drempel. Zij zien dit bezoek namelijk vaak als een route richting ontslag. Wil je weten wat jij kunt doen om deze angst te verlagen bij je werknemer, lees dan dit artikel.

Terugkeer in eigen functie na burn-out. Kan dat?

Vaak heerst er het vooroordeel dat mensen die een burn-out gehad hebben, niet meer kunnen terugkeren in hun oude functie. Mensen doen de aanname dat de burn-out een teken is dat iemand de verkeerde functie had. Maar, het is juist belangrijk dat iemand die hersteld is, het werk weer gaat doen wat hij ook deed voor de burn-out. Wil je weten waarom, lees dan dit artikel.

Silicon Valley

Onlangs keek ik naar het programma van BNN Vara “Rijk!” van Jan Versteegh waar ik zelf ook in te zien ben. Jan wil zakenman worden en onderzoekt dit op verschillende manieren. In deze aflevering gaat hij naar Silicon Valley in de USA om met succesvolle entrepreneurs te praten. Het is voor mij super inspirerend om te zien wat je ‘in’ je moet hebben om het aldaar te maken. Vooral omdat ik het 100% snap. Wil je weten waarom ik het snap, lees dan dit artikel.

Het Relax dieet 

Aangezien ik zelf een druk leven leid (o.a. met het schrijven van mijn eigen eerste boek) en veel dingen tegelijkertijd moet doen voor mijn groeiende onderneming Bye Bye Burnout, ben ik niet alleen zelf de doelgroep voor dit boek, maar de mensen voor wie Bye Bye Burnout uitkomst biedt ook. Wil je weten wat mijn visie is op dit boek, lees dan dit artikel.

Mijn naam is Mascha Mooy, CEO en oprichter van Bye Bye Burnout. Met Bye Bye Burnout helpen wij door heel Nederland – met inmiddels al steeds meer mensen – werkgevers die werknemers hebben met stressklachten of die simpelweg stress op de werkvloer willen voorkomen. Ons aanbod is geschikt van preventie tot herstel oplossing waarmee wij een significantie kostenbesparing van meer dan 100K per werknemer met een burn-out realiseren! Met ons 100 dagen traject behalen wij bizar goede resultaten en bij onze preventieworkshops is iedereen altijd – naast het serieuze gedeelte – aan het lachen. Want ook al is burn-out een zorgwekkend probleem, met een beetje humor in het leven is het een stuk aangenamer!