Waarom maatwerk bij burn-out belangrijk is. 7 dingen om op te letten!

By 24 September 2020#Burnout, #byebyeburnout

7 Stappen naar een gelukkiger leven, 5 geheimen om het snelst uit je burn-out te komen of 3 sleutels die toegang geven tot een nieuwe levensstijl. Zulke blogs kun je overal vinden en kunnen best handig zijn. Maar als het leven echt zo simpel was had ik geen Bye Bye Burnout gehad en hadden mijn coaches geen werk gehad, omdat niemand in een burn-out zat.

Natuurlijk kunnen onderdelen van dit soort blogs helpen, maar uiteindelijk zijn ze het meest effectief als ze worden aangepast op jouw persoonlijke behoeftes. MAATWERK DUS.

Want jij bent niet hetzelfde als de mensen uit je MT, je partner of je werknemers en jullie moeten allemaal anders worden aangepakt. Dus 6 stappen naar geluk, zijn voor iedereen andere stappen!

Daarom heb ik bij Bye Bye Burnout een team van verschillende coaches die allemaal kunnen helpen bij burn-out en stress, maar allemaal op hun eigen manier. Zo kan ik altijd de juiste klant bij de juiste coach zoeken.

Dat wil ik even uitleggen aan de hand van een quote en een afbeelding!
Allereerst is niet elke burn-out hetzelfde en hoor ik heel vaak van mensen dat als ze in een burn-out raken dat de omgeving het niet snapt of onbegrip toont. ‘Heb jij een burn-out? Maar ik doe veel meer dan jij!’ Dat zou zomaar kunnen en toch kan echt iedereen een burn-out krijgen. Of je nou veel doet of niet, het gaat erom of je TE veel doet.

 

 

 

 

 

 

 

En zoals elke burn-out anders is, hoort daar ook een oplossing bij gemaakt vanuit maatwerk. Op de afbeelding zie je dat alle dieren hetzelfde probleem hebben: het beklimmen van die boom, maar een vis kan niet klimmen en misschien heeft de aap wel hoogtevrees of een andere angst. Allen hebben dus hetzelfde probleem, maar een andere oplossing is nodig!

Dus als je de boom symbool zet voor de burn-out dan zie je dat ieder persoon een oplossing op maat nodig heeft en dat bied ik dan ook met Bye Bye Burnout, want als één standaardaanpak zou werken, dan had ik nooit zoveel mensen uit een burn-out gekregen, als ik nu krijg! Daarom 7 dingen waar je op kunt letten bij maatwerk en waarom dit belangrijk is:

1. Zoek een coach die past bij de werknemer met de burn-out. Dit om zo sneller het vertrouwen te krijgen en daardoor effectiever uit de burn-out te komen en te blijven.

2. Werk samen met een partij die de combinatie tussen burn-out en het bedrijfsleven begrijpt. Werknemers hebben namelijk andere uitdagingen dan niet-werkenden.

3. Maatwerk voorkomt verkeerde interventies. Lever je maatwerk dan krijgt de werknemer hulp die past bij de persoonlijke situatie en daardoor is herstel sneller gerealiseerd.

4. Maatwerk is niet per se duurder. Door voor een maatwerk oplossing te kiezen ben je als werkgever niet altijd duurder uit. Dat is namelijk heel simpel: je betaalt in principe alleen voor hetgeen je werknemer nodig heeft. Ik weet dat dit niet bij alle partijen zo werkt, maar bij Bye Bye Burnout dus wel.

5. Maatwerk Re-integratie is persoonsgebonden. De ene werknemer herstelt sneller als er gefocust wordt op het verhogen van het energieniveau en het vergroten van het zelfvertrouwen, en bij de ander is er meer focus op het afstand nemen van het werk of het verbeteren van de werk-privébalans.

6. Maatwerk bepaalt ook het beste tempo tot een geslaagde re-integratie. Voor een burn-out bestaat geen snelle oplossing. Het is belangrijk dat je de werknemer de ruimte en het vertrouwen geeft om in zijn eigen tempo te herstellen.

7. Maatwerk biedt ruimte voor het individu. Door het toepassen van de opgedane inzichten en vaardigheden in de praktijk en tegelijkertijd te bespreken wat er – privé en op het werk – nodig is om terugval te voorkomen kan de werknemer goed re-integreren. 

Er zijn talloze coaches en bedrijven die één formule hebben die bij allemaal verschillende mensen toepassen. Dan heb je soms geluk dat het werkt, maar niet altijd! Dus zoek naar een bedrijf (ik zou de zoektocht kort houden en alleen naar www.byebyeburnout.nl gaan maar dat terzijde) dat jou en je medewerkers helpt en dat doet met hulp op maat! Weet je zelf niet wat je nodig hebt? Mail me en ik help je graag op weg!