Op weg naar een nieuwe burn-out test

Burn-out staat volop in de belangstelling. En terecht. Om een burn-out te helpen vaststellen wordt er gebruik gemaakt van vragenlijsten. De beste en meest bekende vragenlijst is de Utrechtse Burn-out Schaal  (UBOS), die de afgelopen twee decennia zijn diensten ruimschoots heeft bewezen. Echter, de UBOS is aan vervanging toe. Niet alleen omdat onze kennis over burn-out is gegroeid, maar ook omdat de test-normen zijn verouderd en volgens officiële richtlijnen niet meer gebruikt mogen worden.

Vandaar dat er aan de KU Leuven onder leiding van professor Wilmar Schaufeli, een project is gestart naar een nieuwe, verbeterde burn-out vragenlijst voor Nederland en Vlaanderen. Professor Schaufeli, die ook de UBOS heeft ontwikkeld, is een internationaal vooraanstaand burn-out expert die honderden wetenschappelijke publicaties op zijn naam heeft staan (https://www.wilmarschaufeli.nl/).

Bye Bye Burnout vindt het erg belangrijk dat er een nieuwe, goede burn-out vragenlijst komt. Wij willen je dan ook van harte uitnodigen om aan dit project mee te werken door de onderstaande vragenlijst in te vullen. Het is van groot belang dat met name mensen met ernstige burn-out-klachten meedoen. Het gaat tenslotte vooral om hen.

Het invullen van de online vragenlijst duurt ongeveer een kwartier en na afloop ontvang je automatisch feedback over je burn-out score. Het feit dat veel vragen op elkaar lijken heeft niets met strikvragen of iets dergelijks te maken, maar is nodig om uiteindelijk tot een betrouwbare vragenlijst te komen.

Meedoen aan het onderzoek betekent dus dat je een bijdrage levert aan een wetenschappelijke verantwoorde burn-out vragenlijst. Deze zal er in de toekomst voor zorgen dat mensen met burn-out klachten een juiste diagnose krijgen, zodat ze weten waar de aan toe zijn en de juiste vervolgstappen kunnen nemen.

Door op de onderstaande link te klikken start de vragenlijst:

https://energiekompas.premiumsurvey.datacoll.nl/nq.cfm?q=2A0C6ED3-BCCF-4EEF-A60A-AF6738B743FB

Mijn naam is Mascha Mooy, CEO en oprichter van Bye Bye Burnout. Met Bye Bye Burnout helpen wij door heel Nederland – met inmiddels al steeds meer mensen – werkgevers die werknemers hebben met stressklachten of die simpelweg stress op de werkvloer willen voorkomen. Ons aanbod is geschikt van preventie tot herstel oplossing waarmee wij een significantie kostenbesparing van meer dan 100K per werknemer met een burn-out realiseren! Met ons 100 dagen traject behalen wij bizar goede resultaten en bij onze preventieworkshops is iedereen altijd – naast het serieuze gedeelte – aan het lachen. Want ook al is burn-out een zorgwekkend probleem, met een beetje humor in het leven is het een stuk aangenamer!