Grenzen bewaken na een burnout

Dit artikel gaat over grenzen stellen en keuzes maken. En dat dit moeilijk is voor veel mensen. Mensen die een burn-out hebben gehad kunnen dit vaak wel iets beter, maar na verloop van tijd vervalt men toch vaak weer in het oude patroon . Hieronder deel ik mijn eigen – huidige – ervaring hierover.

Keuzes maken

Vandaag neem ik je mee in mijn gedachtes en keuzes omdat er vandaag en gisteren allemaal dingen gebeuren die niet langer genegeerd konden worden door mij. Hiermee heb je gelijk een goed voorbeeld van “leven na een burn-out” en hoe grenzen bewaken moeilijk genoeg kan zijn.

Na een stukje soulsearching in o.a. Frankrijk in combinatie met een stukje ongenoegen wat binnen mijzelf ligt, heb ik vandaag – eindelijk – een aantal besluiten genomen die met name mijn organisatie Bye Bye Burnout  gaan dienen.

Sommige keuzes zijn zeker niet gemakkelijk, maar wel noodzakelijk. Ik heb er eigenlijk nog pijn in de samengeknepen billetjes van…

Balans & Burnout

Bijkomend effect is dat ik dit ‘moet’ doen om de balans tussen werk & privé nog beter voor elkaar te gaan krijgen en de soalgoals binnen handbereik te krijgen.

Balans is namelijk altijd al een probleem voor mensen die gevoelig zijn voor Burn-out, maar helemaal voor mij omdat er momenteel heel veel gebeurd in mijn leven.

Arbeidsintensief

Allemaal hele leuke dingen, maar wel arbeidsintensief & mentaal veel tegelijkertijd. Dat in combinatie met de schijnwerpers en de vele media is het soms heel gaaf en soms heel heftig.

Het terugkrijgen van de strikte focus, het inhuren van experts op bepaalde vlakken, het optimaliseren van de expertise van mijn huidige experts & het goed luisteren naar mijn eigen gevoel geven mij rust  en ook een groot stuk vertrouwen.

Het zal namelijk voor mij niet gemakkelijk worden, maar wel noodzakelijk!

Verlies

Dat ik daarmee misschien mensen om me heen ga verliezen die – wederom – sommige van mijn keuzes niet begrijpen is onvermijdelijk. Gelukkig ben ik dat inmiddels wel gewend, want ik raak helaas vaker mensen in mijn leven kwijt. Voor veel mensen is het namelijk niet te begrijpen waarom ik met een bepaald ambitie niveau in het leven sta. Deze mensen willen mij dan overtuigen van iets waar ik niets mee kan of wil. Klaar met dat soort mensen, situaties of gekke schuldgevoelens!

Nee, die tijd is voorbij. Je mag alles van me vinden & je mag ook alles zeggen, maar wees niet verbaasd als ik ditmaal omdraai en wegloop. Het is nu de juiste tijd om mijn pad te volgen want uiteindelijk moet ik blij worden van en met mezelf!

Zoals Oprah ooit wijs sprak: ‘Life whispers to you all the time. If you don’t listen it will be a nudge, then a pebble, then a stone. Keep ignoring it and a wall of bricks will eventually fall down on you. Pay attention to your life!’

Ik ben natuurlijk ontzettend benieuwd naar je mening. Heb jij ook nog steeds moeite met keuzes maken en het bewaken van je grenzen?