Bye Bye Burnout: volg je eigen pad

Ik heb jarenlang gehoord dat ondernemen niet iets is wat bij mij past en de risico’s te groot zouden zijn. Meerdere mensen probeerden me ervan te weerhouden door een doemscenario te schetsen; ik zou nooit meer ergens in loondienst terecht kunnen en voortaan alles zelf moeten doen.

Wat bedoeld was als een waarschuwing voelde als een bevrijding. Ik realiseerde me dat ik vanaf dat moment verantwoordelijk was voor mijn eigen leven en toekomst. Dat was intimiderend maar tegelijkertijd ook enorm inspirerend. Ik voelde me geen slachtoffer van de situatie, maar de regisseur van mijn eigen leven.

Alles wat fout zou gaan was mijn eigen verantwoordelijkheid, maar alles wat goed zou gaan, zou ik dan ook echt verdiend hebben en oprecht trots op mogen zijn.

Nog steeds voel ik die sensatie; een combinatie van optimisme en verantwoordelijkheid. De wereld is in snel tempo drastisch aan het veranderen, en ik zie die verandering niet alleen plaatsvinden, maar ik kan er een actieve rol in spelen. Dit doe ik dus ook en ik geniet er oprecht van! Mensen gaan mij niet meer vertellen wat ik wel en niet kan en mag doen in mijn eigen organisatie. Ik bepaal zelf of ik de adviezen opvolg of ze negeer.

Ik ben directeur van een bedrijf dat over een belangrijk deel van de wereld naamsbekendheid aan het verkrijgen is en ik heb al meerdere malen mooie aanbiedingen ontvangen om mijn skills – uiteraard in loondienst – te mogen komen toepassen. Bij allemaal heb ik direct nee gezegd, zelfs tegen een hele mooie bekende internationale techreus. Dit allemaal omdat Bye Bye Burnout – mijn baby – nog niet daar is waar ik hem wil hebben. Er is nog te veel ambitie en er zijn nog te veel mooie plannen die uitgevoerd moeten worden.

Met Bye Bye Burnout helpen we heel veel mooie bedrijven met hun werkstress problematiek en besparen we deze organisaties veel – echt heel veel – geld. Tegelijkertijd geven we mensen het vertrouwen in hun leven weer terug en zijn we verantwoordelijk voor de correcte informatievoorziening over burn-out in veel landelijk bekende media. We inspireren en helpen duizenden mensen om burn-out serieus te nemen, we geven concreet goede toepasbare tips die een positieve impact kunnen hebben op het welzijn van werknemers, collega’s en vrienden en bekenden.

Steeds meer mensen realiseren zich dat ze met de huidige manier van hun leven geheid in een burn-out gaan komen. Het is aan ons om dit te signaleren en aan te geven. En, het is mede door mij dat burn-out bespreekbaar is gemaakt in ons land. Daarin was en ben ik voor altijd een pionier geweest en dit zal ik ook altijd blijven. Daar ben ik trots op! De reden dat ik namelijk doe wat ik doe is dat ik iedere dag wil uitleggen aan mensen dat je je leven zelf kan vormgeven. Als je die stap zet, neem je een grote verantwoordelijkheid op je, maar dan mag je ook oprecht trots zijn als je de wereld beter kan achterlaten dan je haar aangetroffen hebt. #MijnMotivatie

Hulp nodig:
Via deze weg wil ik je vragen om ons te volgen op ons account op instagram @byebyeburnout & Linkedin. Ik deel daar iedere dag gratis tips en adviezen en sinds kort ook waardevolle filmpjes met nog meer gratis adviezen. Het is namelijk mijn missie om Nederland burn-out vrij te krijgen en ik heb ergens het idee dat ik met mijn bereik een eind daarmee ga komen!

Fotocredits: Ramon Heinhuis

Mijn naam is Mascha Mooy, CEO en oprichter van Bye Bye Burnout. Met Bye Bye Burnout helpen wij door heel Nederland – met inmiddels al steeds meer mensen – werkgevers die werknemers hebben met stressklachten of die simpelweg stress op de werkvloer willen voorkomen. Ons aanbod is geschikt van preventie tot herstel oplossing waarmee wij een significantie kostenbesparing van meer dan 100K per werknemer met een burn-out realiseren! Met ons 100 dagen traject behalen wij bizar goede resultaten en bij onze preventieworkshops is iedereen altijd – naast het serieuze gedeelte – aan het lachen. Want ook al is burn-out een zorgwekkend probleem, met een beetje humor in het leven is het een stuk aangenamer!