Onverschrokken & doelbewust

Gisteren werd ik geconfronteerd met twee zaken die me aan het hart gaan. De eerste situatie ging over mij persoonlijk en de tweede was werk gerelateerd.

Laat ik beginnen met het werk gerelateerde stuk. Mijn echtgenoot vertelde dat er bij hem op kantoor momenteel binnen een maand tijd de tweede collega met burn-out klachten was uitgevallen. De directie was door mijn man geïnformeerd over mijn bedrijf Bye Bye Burnout en hoe wij goed en kordaat kunnen helpen. De directie gaf te kennen dat HRM er al mee bezig was.

Er waren gesprekken met een bedrijfsarts en psycholoog ingepland en het zou allemaal goed komen. In het ergste geval konden ze ook nog “gewoon afscheid nemen” van de collega en dan was het probleem ook opgelost. Die opmerking gaat me echt aan het hart!

Ik begrijp heel goed dat langdurig verzuim ontzettend kostbaar is (wil je weten hoe duur, kijk dan hier: http://www.byebyeburnout.nl/burn-out-kost-120-000-euro/ ) maar afscheid nemen van iemand met burn-out is niet de meeste effectieve oplossing en ook zeker niet de goedkoopste. Dit soort maatregelingen zijn de verkeerde. Ik weet dat langdurig verzuim een heikel punt is, maar langdurig verzuim kan ook omgebogen worden naar kortdurend verzuim. Het kan zelfs voorkomen worden.

Terug naar het persoonlijke stuk. Een bekende Radio DJ vertelde mij gisteren dat ik uit een bepaald wereldje kom waar je een hele hand pakt als men een vinger aanreikt. Er werd ook aangegeven dat ik doelbewust en onverschrokken ben.
Zomaar een paar woorden die keihard binnengekomen zijn. Het raakte me. Niet eens zo zeer omdat ik me er niet in herkende, want er zit wel degelijk een kern van waarheid in. Het had meer te maken met het feit dat ik ook zeer doelbewust en onverschrokken bezig ben met het taboe rondom burn-out te doen laten verdwijnen. En ja, daar ga ik ver voor. Ik stuur nieuwsbrieven, blogs, status updates en heel veel andere activiteiten de wereld in. Als ik het tot een nieuw evangelie op de markt zou kunnen brengen en het probleem burn-out zou daarmee opgelost zijn, zou ik zelfs dat doen.

Het is namelijk mijn wens om IEDERE werkgever te leren dat een burn-out op te lossen is. Dat kan uiteraard via www.byebyeburnout.nl maar niet iedereen gunt mij de deal dus dan kan ik altijd nog wel iemand anders adviseren. Ik heb genoeg goede concullega’s die uitstekend werk verrichten. Ik kan en wil namelijk niet iedereen als klant. Straks krijg ik het nog veel te druk en steven ik af op een volgende burn-out ????.

Ik heb bovenstaand artikel geschreven omdat er nog steeds dagelijks mensen uitvallen met de moderne mode-ziekte burn-out. Ondanks dat er zoveel uitval is, is het taboe ook nog steeds hardnekkig aanwezig. Daar komt dan ook nog eens de onwetendheid overheen bij de betrokken leidinggevende en/of teamleider en dit alles bij elkaar is een recept voor puinhoop. En juist die puinhoop, daar kan ik jou als werkgever zo goed bij helpen.

Bye Bye Burnout biedt inzicht en duidelijkheid. We leren je wat je moet doen om burn-out binnen je bedrijf te voorkomen. Mocht het onverhoopt voorkomen dat er al wel iemand is uitgevallen, dan hebben we daar een perfect 100-dagen programma voor, zodat de medewerker in goede handen is. Voor meer info over ons 100-dagen programma: http://www.byebyeburnout.nl/100-dagen-traject

Dus kortom:
Ben jij serieus klaar om burn-out binnen je organisatie nou eens goed en structureel aan te pakken?
Wil jij kosten besparen en goed-werkgeverschap hanteren?
Wil jij tevreden medewerkers met synergie en flow op de afdelingen?

Zeg jij 3 maal ja op bovenstaande? Mooi, dan nodig ik je van harte uit om contact met me op te nemen en we gaan stress de werkvloer af sturen!