De hype die burnout heet

By 3 January 2018#Burnout

Ten eerste gelukkig nieuwjaar! Voor het komende jaar wens ik je een gebalanceerd en stressvrij 2018. Op 1 januari begon het nieuwe jaar voor mij in ieder alweer goed met een artikel over Bye Bye Burnout op nieuws.nl: https://vrouw.nieuws.nl/2018/01/01/spotlight-mascha-logemann-mooy-bye-bye-burnout-2/

Wat ik het afgelopen half jaar heb gezien is dat burn-out steeds meer in het nieuws is. Het onderwerp komt meer op de kaart bij bedrijven, maar nog lang niet bij alle bedrijven en zeker nog niet bij iedereen. We maken werkstress bespreekbaar, we begrijpen dat langdurig vanwege burn-out kostbaar is. Een opfrissertje: https://www.byebyeburnout.nl/burn-out-kost-120-000-euro/  En stukje bij beetje begint het taboe steeds meer te verdwijnen, althans zo lijkt het.

Ik begrijp als geen ander dat je als werkgever niet vol trots op je website vermeld dat de werkdruk hoog is en burn-out bij je werknemers voorkomt. Dat snap ik! Maar, omdat je het niet vermeld is het niet automatisch opgelost. Juist omdat burn-out nu zo in het nieuws is en je steeds meer mensen erover hoort, geeft dat alleen maar aan dat burn-out overal speelt. Dus ook bij jou werknemers of wellicht kamp jij zelf met stress. Waar je ook kijkt, searcht of mensen spreekt, een burn-out kennen of hebben we allemaal!

Maar, dan dient er op een gegeven moment hulp gezocht te worden. Waar begin je? Wie is er goed? Wat moet een burn-out coach weten? Wat zijn realistische kosten voor een herstel traject? Zo maar wat vragen waar je mee te maken hebt.

En wat doe je meestal als je informatie zoekt? Je gaat het internet op. Nou, je weet niet wat je meemaakt! Is dan tegenwoordig iedereen burn-out coach of specialist? Dat vraag ik me overigens zelf ook steeds vaker af. Al die mensen die nu professioneel bezig zijn met burn-out begeleiding zijn zeker niet allemaal goed, ondanks hun prachtige websites. Bijvoorbeeld: ze hebben geen goede opleiding, de juiste ervaring ontbreekt, de enige ervaring die ze hebben met burn-out is hun eigen burn-out, ze leren je het verkeerde of zitten er puur in omdat je in deze markt een aardige boterham KAN verdienen. Voor die laatste groep mensen heb ik nieuws: werk hard, werk dan nog harder en dan ga je misschien een keer wat verdienen! Oh ja, en pas op dat je geen (volgende) burn-out krijgt! Ook ik leer nog iedere dag en zelfs bij mij gaat het niet altijd alles vlekkeloos. Dat zou overigens wel leuk zijn en een hoop grijze haren schelen, maar dat is weer een heel ander probleem 😉

En ja, uiteraard hoop ik dat klanten Bye Bye Burnout bellen mocht er (wederom) iemand uitvallen met burn-out, maar nog liever heb ik dat ze geen burn-outs meer in hun bedrijf krijgen! Er speelt bij onze klanten werkstress, maar tegenwoordig lijkt het wel alsof iedereen burn-out coach is. Ze kunnen hulp dus ook makkelijk elders halen. Is dat slim van ze mochten ze iemand anders bellen? Ik ben van mening van niet, want wij kennen het bedrijf + de burn-out risico’s die daar spelen. Overigens ben ik er niet zo heel erg bang voor dat ze naar een andere partij lopen, want de feedback is altijd goed.

Wij trainen onze klanten o.a. ook in stresspreventie! En bovendien zijn ze ook nog eens getraind door experts met een jarenlange ervaring in dit vakgebied, geschoold is in de juiste materie, eerlijk zegt hoe het zit ook weet wat het is om een burn-out te hebben. En daarom adviseer ik jou: speelt er burn-out of stress binnen je organisatie of wil je dit juist voorkomen? Neem dan hier een kijkje: https://www.byebyeburnout.nl/voor-werkgevers/ want wij weten WEL waar we het over hebben!

Mogen we jou verwelkomen in 2018 bij ons mooie rijtje aan tevreden opdrachtgevers? Wij helpen je graag met het oplossen of voorkomen van burn-out & stress op de werkvloer!