Burn-out…the saga continues…

Deze week weer veel geschreven aan artikelen. Maar gelukkig dat niet alleen. Ik heb ook gewerkt aan de nieuwe homepage van de website en die knallen we in september online. Eerst nog even een klein beetje genieten van het laatste staartje van de Nederlandse zomer voordat de druilerige herfst zijn intrede doet.

Wat heb ik en ditmaal ook mijn assistente Maria geschreven? Onder andere een heel erg nuttig artikel inclusief 10 praktisch tips over het langer vasthouden van je vakantie gevoel en hoe je dat nou moet doen. Hoe lees je hier.

Het volgende artikel was naar aanleiding van vorige week waar het ging over ontslag en dat de medewerker een burn-out had gefaket. Ik heb onwijs veel respons op dat artikel gekregen en dat kun je deze week in het vervolgartikel lezen. Want, wat nou als het ontslag de druppel was die de emmer deed overlopen en daardoor de burn-out los kwam? Ik heb er dit over geschreven.

Het laatste artikel wat ik heb geschreven ging over het aankaarten van burn-out op de werkvloer en dat werknemers dit zo moeilijk vinden. Dat is natuurlijk super onhandig voor jou als werkgever zijnde. Niet alleen omdat het dan een beetje mosterd na de maaltijd is, maar omdat het zo belangrijk is om vanuit preventie hiermee bezig te zijn! Wat je nou moet doen in een dergelijke situatie en hoe je burn-out bespreekbaar kunt maken lees je hier.

Wil ik je tot slot een fijn weekend wensen en dat je maar mag genieten van de laatste zonnestralen van dit jaar! Ik ga eind dit jaar weer terug naar een aantal zonnestralen in Sillicon Valley waar ik exact een jaar geleden ook was. Ik ben daar nu al lekker druk mee met het treffen van die voorbereidingen maar met name ook wat ik ditmaal uit mijn periode in California kan implementeren in Bye Bye Burnout. Google is niet de minste partij om mee te mogen werken en ik ben absoluut vereerd dat de uitnodiging weer in mijn mail zat, maar het moet natuurlijk wel win-win zijn!

Mijn naam is Mascha Mooy, CEO en oprichter van Bye Bye Burnout. Met Bye Bye Burnout helpen wij door heel Nederland – met inmiddels al steeds meer mensen – werkgevers die werknemers hebben met stressklachten of die simpelweg stress op de werkvloer willen voorkomen. Ons aanbod is geschikt van preventie tot herstel oplossing waarmee wij een significantie kostenbesparing van meer dan 100K per werknemer met een burn-out realiseren! Met ons 100 dagen traject behalen wij bizar goede resultaten en bij onze preventieworkshops is iedereen altijd – naast het serieuze gedeelte – aan het lachen. Want ook al is burn-out een zorgwekkend probleem, met een beetje humor in het leven is het een stuk aangenamer!