Veroordelingsgeprek – Week van de werkstress

Vandaag las ik dat er bij veel werkgevers geen tijd meer is voor het jaarlijkse beoordelingsgesprek. Ik lees dit en het eerste wat er door me heen schiet is: Wat een verkeerde prioriteiten! Als werkgever is dit  juist een moment om in gesprek te gaan met je werknemer om te polsen hoe het met hem/haar gaat. In dit gesprek kun je bespreken of alles nog naar wens gaat, of iemand nog op zijn/haar plek zit en of er nog dingen anders c.q. verbetert moeten worden. Het is een gesprek en geen interview! En, het is zoveel meer dan alleen beoordelen of iemand een loonsverhoging verdient.

Wat we ook veelvuldig over het hoofd zien als werkgever zijnde, is dat medewerkers dit gesprek helemaal niet ervaren als een ontspannen aangelegenheid. Zij zien dit gesprek in de praktijk namelijk in veel gevallen meer als een veroordelingsgesprek. Als je dit kunt omturnen in een proactieve ervaring voor beide partijen waar je daadwerkelijk constructief aan het bouwen bent, valt er veel winst te behalen. De werkgever kan aangeven wat er nog beter kan en de werknemer kan aangeven hoe hij/zij het beste tot z’n recht komt. Je creëert daardoor minder spanning op de werkvloer en mensen zitten beter in hun vel, met alle positieve gevolgen van dien.

Het positieve gevolg zal zijn dat de effectiviteit toeneemt en men minder vaak ziek is. Hierdoor zullen je verzuimkosten dalen en het risico op langdurige uitval middels een burn-out dus ook. De besparing kan dus enorm zijn! Ik roep steeds weer  dat een burn-out 120.000 euro kost, hierbij alsnog de link naar de rekensom: https://www.byebyeburnout.nl/burn-out-kost-120-000-euro/ Vanuit dat perspectief gezien zie ik zeer veel redenen om het beoordelingsgesprek weer de prioriteit te geven die het verdient. Voor zowel werknemer als werkgever, win-win!

Aanbod ivm week van de werkstress

Zoals je waarschijnlijk weet zet ik mij, als ervaringsdeskundige, vol passie in voor preventie van burn-outs. Met mijn bedrijf Bye Bye Burnout bied ik (preventie)programma’s aan voor mensen die al in een burn-out zitten of dreigen te raken. Als trouwe lezer van mijn nieuwsbrieven wil ik je daarom graag wijzen op onderstaande aanbieding. Hopelijk kun je hiermee iemand die in een burn-out dreigt te raken helpen om dit te voorkomen.

Speciaal voor de Week van de Werkstress die op 13 november van start gaat, bieden wij nu namelijk met een fors gereduceerd tarief ons 30 dagen burn-out preventiepakket aan. Normaliter kost de training € 250,- exclusief BTW per deelnemer, maar in het kader van de Week van de Werkstress bieden wij dit succespakket aan voor maar € 150,- exclusief BTW.

Wil je een burn-out voorkomen en stress verlagen, bij jezelf of een medewerker? Lees dan hier meer over het 30 dagen programma en reserveer je plek! https://www.eventbrite.com/e/week-vd-werkstress-30-dagen-burn-out-preventie-programma-bye-bye-burnout-tickets-39399491941