Tien tips om je langdurig ziekteverzuim onder controle te krijgen

Zieke werknemers horen helaas bij het bedrijfsleven. De ene keer is het kortdurend verzuim, maar helaas zijn tegenwoordig steeds meer mensen langdurig uit de running. Voor werkgevers is het van groot belang om te weten hoe je met dit verzuim om moet gaan. Hoe kun je ervoor zorgen dat je medewerker zo prettig en efficiënt mogelijk kan terugkeren op de werkvloer? Hieronder 10 nuttige en direct toepasbare tips.

Op onze website vind je nog veel meer nuttige informatie in onze kennisbank.

1. Vraag hoe je kunt helpen;
2. Geef je werknemer een nuttig gevoel;
3. Toon betrokkenheid;
4. Werk niet te snel naar ontslag;
5. Maak zaken bespreekbaar;
6. Wees transparant;
7. Voer zelf de regie over verzuim;
8. Wees creatief;
9. Neem re-integratiemaatregelen;
10. Voorkom terugval.

Coming soon: Ons nieuwste Whitepaper over langdurig verzuim!

Omdat wij merken dat er de laatste tijd veel vragen zijn over langdurig verzuim hebben wij besloten om er een white paper van te gaan maken. Hier ga je al je vragen beantwoord krijgen en zal er enorm veel duidelijk worden over langdurig verzuim. Uiteraard leer je ook hoe je van langdurig kortdurig verzuim kunt maken en burn-out op de werkvloer voorkomen kan worden. Erg nuttig en belangrijk materiaal voor jou als leidinggevende, HRM’er of directeur. Schrijf je hier vast in  & ontvang dit waardevolle White paper als eerste in je mail zodra het af is. Mocht jij nou een prangende vraag hebben die je beantwoord wil hebben, of terug wil zien in het White paper, mail mij dan zeker!

Mijn naam is Mascha Mooy, CEO en oprichter van Bye Bye Burnout. Met Bye Bye Burnout helpen wij door heel Nederland – met inmiddels al steeds meer mensen – werkgevers die werknemers hebben met burn-out & stressklachten of die simpelweg stress op de werkvloer willen voorkomen. Ons aanbod is geschikt van preventie tot herstel oplossing waarmee wij een significantie kostenbesparing van meer dan 100K per werknemer met een burn-out realiseren! Met ons 100 dagen traject behalen wij extreem goede resultaten bij organisaties. Door ons in te schakelen dalen je jaarlijkse verzuimkosten gemiddeld met 50%!