Stresspreventie, Google en gezonde stress? Wat hebben ze met elkaar gemeen?

Deze week weer mooie artikelen, maar eerst wil ik je wijzen op onze Lunch en Learn die ook alweer voor de deur staat. Deze zal zijn op vrijdag 19 oktober om 12.00 in Amsterdam. Ikzelf ga je leren hoe je effectief (preventief) dient te handelen bij een burn-out van je personeel. Je kunt je via deze link aanmelden: Lunch & Learn en ik hoop je daar te zien. Diezelfde avond stap ik namelijk in het vliegtuig op weg naar Amerika.

Hard werken in Silicon Valley

Harde werkers worden al snel weggezet als workaholics. Ze moeten uit kijken voor allerlei klachten rondom hun gezondheid en rust. Maar, zolang je lol hebt in je werk is er vaak niets aan de hand met het maken van lange dagen. In dit artikel leg ik uit hoe het eraan toegaat bij Google en waarom niet iedereen die een workaholic is gevaar loopt op een burn-out. Lees het artikel hier.

Wat is een gezonde dosis stress en wat is teveel stress voor je medewerkers?

Verzuim door werkstress en burn-out is een belangrijk punt bij bedrijven. Als klachten niet op tijd opgelost worden bij medewerkers kan dit leiden tot langdurig verzuim. De kosten die daarmee gemoeid zijn lopen enorm uit de hand! Zou het niet handig zijn als je de gezondheid van je bedrijf in kaart kon brengen en weten wie momenteel werkstress klachten ervaren. Dit om verdere verzuimkosten in een vroeg stadium al voor te zijn? Lees hier meer over hoe dat te doen.


Besteed jij binnen je bedrijf aandacht aan stresspreventie?
Stresspreventie is aan de orde van de dag binnen bedrijven. Dit stimuleren wij ook heel erg want voorkomen is vele malen goedkoper dan genezen. Om stresspreventie bespreekbaar te maken is medewerking van je personeel wel nodig. Ik heb een handige checklist uitgewerkt om je alvast op weg te helpen.
Ga hier naar de checklist.

6 tips die zorgen voor het verlagen van stress bij je medewerkers
Wees eens heel eerlijk, heb jij een open en eerlijke bedrijfscultuur? Is jullie bedrijfscultuur veilig genoeg dat medewerkers zich durven uit te spreken over zaken die moeilijk zijn? En uiteraard zonder dat ze zich ongemakkelijk of beoordeeld voelen? Het is namelijk bij veel organisaties de verkeerde bedrijfscultuur die eraan bijdraagt dat werknemers uitvallen met stress klachten.
Lees in dit artikel wat jij moet doen om de stress bij je werknemers te verlagen.