Conflicten op de werkvloer

Afgelopen maand kreeg ik een e-mail en die heeft me aan het denken gezet. Deze e-mail ging over conflicten en alles wat daarmee te maken heeft.

Zoals we allemaal weten is een conflict niet wenselijk en is niemand erbij gebaat. Het is intensief, het is tijdrovend, het is een aanslag op je rust en het kost klauwen met geld. Dat laatste, zo kijk ik eigenlijk pas na het ontvangen van die bewuste e-mail naar een conflict.

In aanvulling op de kosten van een burn-out, zoals ik in mijn E-book schets https://www.byebyeburnout.nl/burn-out-kost-120-000-euro , wil ik je dus iets meegeven.

Heel vaak komt een burn-out ook voort uit andere vervelende zaken op de werkvloer, dat is geen nieuws. Maar, wanneer een burn-out voortkomt uit een conflict, dan is het raadzaam om te weten dat daar ook hoge kosten uit zullen voortvloeien. Die kosten kunnen enorm snel oplopen.

Een conflict op de werkvloer levert enorme productiviteitsverliezen op. Uiteraard heb je geen conflict in je eentje dus de productiviteitsverliezen spelen bij meerdere werknemers. De berekeningen die hierover zijn losgelaten, geven vergelijkbare schrikbarende bedragen weer. Concreet heb je dan dus eigenlijk een verdubbeling van kosten: conflict = duur + uitval door burn-out = nog duurder….

Dus net zoals bij burn-out is bij conflicthantering preventie van groot belang!

Door mijn werkzaamheden met Bye Bye Burnout heb ik helaas veel met arbeidsconflicten te maken. In het voorkomen van burn-out is het raadzaam voor werkgevers om dus ook conflictproof te worden op de werkvloer! Wil je daar nou meer over weten, neem dan contact met me op en dan gaan we eens in gesprek hoe we dit bij jou in de organisatie kunnen oplossen!

Wist je trouwens al dat we afgelopen week bij BNR in een podcast terecht zijn gekomen? Luister hier naar de informatieve sessie: https://www.bnr.nl/podcasts/10339516/054-mascha-mooy-bye-bye-burnout