Burn-out situaties, tips en oplossingen

Een leuke week was het afgelopen week waar ik voor Bye Bye Burnout weer stappen aan het maken ben. Zeker omdat ik over 3 weken al naar Wall Street en Silicon Valley vertrek voor Bye Bye Burnout. Mega trots dat ik voor de tweede maal ben uitgenodigd op het hoofdkantoor van Google.

Uiteraard heb ik ook deze week weer een aantal mooie artikelen geschreven.

Het eerste artikel is een super handige checklist die ik voor je heb opgesteld waar jij als WERKGEVER en/of HRM gegarandeerd iets aan hebt.
Hierin staan namelijk fases waar je medewerker mee te maken krijgt als hij/zij tegen een burn-out aanzit. Leer de signalen herkennen en de bijbehorende fases en duur. Dit om op die manier nog op tijd in te grijpen!
Lees hier het artikel

Het tweede artikel heeft een juridische insteek en gaat over ontslag vanwege ziekte. En waarom dit soms alleen maar financiële verliezers kent.
Korte intro: Werkgever moet zich voldoende inspannen m.b.t. re-integratie van een medewerker. Soms escaleert een situatie en komt het UWV en zelfs de rechter erbij aan te
Lees hier het artikel

In dit artikel heb ik het over het fenomeen vergaderen en waarom dat eigenlijk soms helemaal niet nodig is. Los van het feit dat vergaderen vaak ronduit k*t is (want te vaak in te kleine of grote ruimte, te warm of te koud of veel te veel mensen die er überhaupt niet bij hoeven te zijn) is het vaak niet eens duidelijk waarom de vergadering nodig is.
Lees hier het artikel en wat ik adviseer wat je wel kunt doen in je bedrijf

Tot slot ben ik echt mega trots op een artikel wat ik heb geschreven voor het online magazine StressedOut waar ik in de Board of Advisors zit. Ik haal in dit artikel een mega taboe aan terwijl dit absoluut geen taboe mag zijn! Het gaat over burn-out of zit je wellicht in de overgang? De juiste diagnose is in ieder geval key voor je gezondheid.
Lees hier het artikel wat ik voor StressedOut heb geschreven

Wat een leuke bonus was afgelopen woensdagavond, was de herhaling van mijn Human Interest documentaire Druk! van Powned in opdracht van NPO. Er waren weer veel lovende reacties op mijn oprechte en eerlijke kijkje in mijn leven. Heb je de documentaire gemist waar ik in gesprek ben met o.a. Rutger Castricum? Op de homepage van Bye Bye Burnout staat de link maar hierbij alsnog: Kijk de documentaire hier

Mijn naam is Mascha Mooy, CEO en oprichter van Bye Bye Burnout. Met Bye Bye Burnout helpen wij door heel Nederland – met inmiddels al steeds meer mensen – werkgevers die werknemers hebben met stressklachten of die simpelweg stress op de werkvloer willen voorkomen. Ons aanbod is geschikt van preventie tot herstel oplossing waarmee wij een significantie kostenbesparing van meer dan 100K per werknemer met een burn-out realiseren! Met ons 100 dagen traject behalen wij bizar goede resultaten en bij onze preventieworkshops is iedereen altijd – naast het serieuze gedeelte – aan het lachen. Want ook al is burn-out een zorgwekkend probleem, met een beetje humor in het leven is het een stuk aangenamer!