Professionele stresspreventie

Professionele stresspreventie

Merk je dat je medewerkers stress hebben? Wil je met stresspreventie grote problemen voorkomen? Logisch, want stress leidt onvermijdelijk tot burn-out. Dit is een ingrijpende ervaring voor je medewerker, en tegelijkertijd voor jou en je organisatie. Want een burn-out kost tot wel 122.000 euro per werknemer. Gelukkig kun je dit gemakkelijk en betaalbaar voorkomen, met professionele coaching. Bye Bye Burnout bewijst dit dagelijks bij zijn verschillende opdrachtgevers in het mkb en diverse kennisorganisaties. Profiteer ook van deze ervaring, neem nu contact met ons op.

Ja, ik wil meer weten over stresspreventie voor mijn medewerkers

Stresspreventie werkt

Vanuit onze dagelijkse werkzaamheden, maar ook onze eigen ervaringen met burn-out, weten wij als geen ander hoe belangrijk het is om gestructureerde en meetbare stresspreventie te krijgen. Daarom verlopen al onze verschillende oplossingen via logische en bewezen stappen. Bovendien zijn deze sterk gepersonaliseerd, gebaseerd op de praktijk en hierdoor uiterst effectief. De belangrijkste oplossingen van Bye Bye Burnout:

  • Burn-out Battle
    De Burnout Battle ontwikkelden wij als stresspreventie voor mkb-bedrijven en kennisorganisaties waar de werkdruk hoog is, maar deze nog niet uitmondt in burn-out. Tijdens een kwartaal-traject van 13 weken krijgen medewerkers online coaching, wekelijkse huiswerkopdrachten en beweegopdrachten, volgens logische stappen en vooraf vastgestelde thema’s. Hierbij hoort een wekelijke coaching van 2,5 uur via Skype, FaceTime of Google Hangouts. Met 2 online contactmomenten en 1 of 2 telefonische contactmomenten, houden wij gedurende een half jaar een vinger aan de pols om terugval te voorkomen.
  • BedrijfsAPK
    Een slimme vorm van stresspreventie: het leren kennen van het stressniveau binnen jouw organisatie. Met onze BedrijfsAPK leer je precies wie er binnen jouw organisatie werkstress ervaart en verhoogd risico loopt op ergere problemen zoals burn-out. Zo voorkom je eerder dat iemand te lang doorwerkt zonder naar zijn of haar klachten te luisteren. Bovendien doorbreek je het taboe rondom burn-out, maak je met elkaar de werkdruk en werkstress bespreekbaar en toon je goed werkgeverschap. Met deze stresspreventie verbeter je de werksfeer en productiviteit.
  • Workshop
    Weet je wel dat stresspreventie waarschijnlijk een goede oplossing is, maar mis je de tijd en expertise? Wil je je mensen desondanks professioneel informeren en beschermen tegen overbelasting? Met onze 120 minuten durende workshop leren wij deelnemers hoe je een burn-out voorkomt en herkent, wat je wel en niet moet doen en hoe je omgaat met een collega die stress- en burn-out klachten krijgt. Met 10 belangrijke tips in de vorm van een hand-out, kunnen je medewerkers bovendien zelf hun stresspreventie ter hand nemen.

Stresspreventie voor het gehele bedrijf