Burn-out in het mkb

Burn-out in het mkb

Heeft je bedrijf problemen met burn-out? Burn-out in het mkb komt statistisch gezien vaker voor. Bijvoorbeeld omdat collega’s het extra druk krijgen, en omdat de werksfeer en kwaliteit achteruit gaan. Langdurige uitval kost bovendien veel tijd en geld. Aankijken of slechts reageren volstaat dus niet. Je hebt snel een sterke strategie nodig, gebaseerd op uitgebreide kennis van en ervaring met burn-out. Die strategie vind je bij Bye Bye Burnout, dé burn-out- en stress-begeleider van het mkb.

Ja, ik wil burn-out in mijn mkb voorkomen

Hoe pak je burn-out aan?

Effectief omgaan met burn-out, angstaanvallen, paniekaanvallen en andere spanningsklachten is een vak apart. Een vak dat wij met passie geperfectioneerd hebben. Vanuit onze eigen ervaringen met burn-out en met de bewezen methoden van ons synergetische team met verschillende coaches, bieden wij de effectieve oplossingen voor ieder mkb-bedrijf. Het herstel van je medewerker(s) én je bedrijf is regel je met onze:

 • 100 Dagen Methodiek
  De 100 Dagen Methodiek bevordert herstel van burn-out via multidisciplinaire, bewezen stappen. Dit traject sluit aan op de persoonlijke situatie door gepersonaliseerd huiswerk, Face-to- Face coachingsessies, beweeg-opdrachten en telefonisch contact. De 100 Dagen Methodiek start met een intake, uitleg van wat er gaat gebeuren en kennismaking met de coach. Voor inzicht in de vooruitgang voeren wij aan het begin, halverwege en aan het einde van het traject metingen uit, die je samengevat ziet in de eindrapportage en het
  adviesrapport.
 • Burn-out Battle
  De Burn-out Battle is ontwikkeld voor mkb-bedrijven waar burn-out nog geen grote schade heeft veroorzaakt, maar wel in ontwikkeling is. Gedurende een kwartaal krijgen je werknemers wekelijkse beweegopdrachten, huiswerkopdrachten en coaching-sessies via FaceTime, Google Hangouts of Skype. Hierbij inbegrepen zitten 2,5 uur persoonlijke coaching per week. Indien nodig breid je het traject uit met enkele uren. Om terugval te voorkomen, bieden wij nazorg met regelmatig contact via telefoon of e-mail.
 • Bye Bye Burnout BedrijfsAPK
  De Bye Bye Burnout BedrijfsAPK maakt duidelijk hoeveel jouw mkb-bedrijf risico loopt op burn-out. Hoe signaleer je dit tijdig in je bedrijf, en voorkom je onnodig hoge kosten? Je maakt werkdruk, werkstress en burn-out bespreekbaar en krijgt inzicht in wie er precies werkstress (gaat) ervaren. Zo toon je bovendien goed leiderschap en bewerkstellig je een prettigere werksfeer.
 • Workshop Burn-out Preventie
  De workshop is ontwikkeld voor medewerkers én leidinggevenden. Immers komt burn-out voor in alle gelederen van het mkb. In de workshop leert iedereen hoe je burn-out moet voorkomen en herkennen, wat je vooral niet (en wel) moet doen en wat je kunt doen als je collega burn-out heeft.
 • Lunch & Learn
  Met de Lunch & Learn krijg je tijdens een heerlijke lunch twee uur lang tips over burn-out bij mkb-personeel. Drie tips zijn gericht op preventiebeleid en de andere twee tips helpen je iemand met een burn-out sneller op de werkplek terug te krijgen.
 • Kennisbank
  Wil je dieper induiken op specifieke onderwerpen? Ben je benieuwd naar wat ons zoal bezighoudt? Hiervoor zijn de artikelen in onze Kennisbank bedoeld.

Meer weten?

Wil je meer weten over burn-out en de rol die het speelt in het mkb? Welke oplossingen er zijn en welke hiervan passen bij jouw situatie? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Voorkom Burn-out in het mkb