Martijn

Martijn

Coach - Trainer

Martijn komt in zijn werk regelmatig met name professionals, leidinggevenden en high potentials tegen die vastlopen in hun werk. Dat waar ze tegenaan lopen blijkt echter niet altijd direct werk gerelateerd te zijn. Hij is ervan overtuigd dat iedereen in het leven bepaalde ervaringen (triggers) ervaart die iets raken dat dieper zit. Elke ervaring heeft weer een andere impact. Ervaringen met een grote impact (trauma’s) kunnen verborgen blijven voor het bewuste, maar op een gegeven moment geraakt worden. Dit zorgt er vaak voor dat iemand vastloopt.

Martijn werk als coach, therapeut en trainer graag op dat specifieke snijvlak van ‘triggers’ en ‘trauma’s’. Hij benadert een vraagstuk daarbij vanuit drie verschillende invalshoeken. Ten eerste legt hij het vraagstuk langs de as van het verleden via heden naar de toekomst. Ten tweede betrekt hij het lichaam erbij, dat altijd informatie geeft over wie we (echt) zijn. En tot slot bevraagt hij de (relationele) context waarin we ons al dan niet bewust bevinden en waar we door worden beïnvloed.

Zijn manier van werken laat zich kenmerken door een dynamische aanpak. Dat wil zeggen dat door verdieping van zelfinzicht en bewustzijn inzicht komt in de eigen psychodynamische processen. Door deze processen vervolgens te verwerken en te accepteren, kan blijvende persoonlijke ontwikkeling en verbetering tot stand worden gebracht.

Martijn is breed geschoold, waardoor hij een scala aan interventies in weet te zetten die passen bij de cliënt en zijn of haar specifieke vraagstuk. Technieken waar hij onder andere uit put zijn regressie, Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), delenwerk, lichaamswerk en systemisch werk.

Naast coach en therapeut is Martijn ook trainer en teamcoach bij De Baak (managementcentrum VNO-NCW). Hij houdt zich onder andere bezig met de ontwikkeling van managers, talenten, (complexe) management- en leiderschapstrajecten. Hierbij staat het bevorderen van de dialoog tussen collega’s (intern en deelnemers) onderling en de buitenwereld centraal. Daarbij richt Martijn zich de laatste jaren steeds meer op relaties, zowel door relatietherapie als in samenwerkingen op zakelijk vlak. Hij is academisch opgeleid als personeels-, beleids- en organisatiewetenschapper en heeft inmiddels bijna twintig jaar ervaring in het vak.

Buiten het werk geniet Martijn, samen met zijn vriendin, van zijn kindjes Benthe en Rueben. ‘Het is prachtig, leerzaam en confronterend hen te zien opgroeien. Ik leer elke dag van hen, over het leven, over mezelf en over het ontstaan van onze latere uitdagingen’.

Specialisaties

  • (Management-) trainingen op het vlak van leiderschap, communicatie, samenwerking en persoonlijke ontwikkeling;
  • Complexe vraagstukken/trajecten;
  • Organisatieadvies en -ontwikkeling

Regio's

  • Nederland (m.n. in lijn Amsterdam – Nijmegen)

Martijn was voor mij de perfecte coach.!

Ik heb vanaf het begin een goede klik met Martijn, waardoor ik eerlijk en open durf te zijn. Ik heb nooit ervaren iets niet te willen of kunnen zeggen. Martijn durft mij aan te spreken op gedrag en op wat ik te leren heb. Ze weet wat ik nodig heb en ik ervaar het als dat ze mij kan lezen. Het was heel erg fijn dat er een bepaald plan/traject is en dat Martijn flexibel kon zijn tussen het traject en wat ik op dat moment nodig had.