Martijn

Martijn

Coach

Als psychodynamisch therapeut en coach werk ik onder andere met mensen die vastlopen in hun werk en vraagstukken hebben die verder gaan dan alleen werk. Door middel van gesprekken en oefeningen help ik mensen zichzelf te hervinden om zodoende met hernieuwde energie, focus en efficiency aan de slag te gaan met hun werk (en leven). Vanuit mijn ervaring met het werken met professionals, leidinggevenden en high potentials richt ik me met mijn therapie en coaching op deze doelgroep.

Ik kom in mijn werk regelmatig tegen dat deelnemers vastlopen in hun werk, terwijl dat niet direct werkgerelateerd is. Naar mijn mening zijn er in het leven triggers, zoals werk, die iets raken dat dieper zit. Gedurende het leven maakt iedereen van alles mee. Iedere ervaring heeft weer een andere impact. Ervaringen met een grote impact (‘trauma’s’) kunnen verborgen blijven voor het bewuste, maar worden op een gegeven moment geraakt. Dit zorgt ervoor dat men vastloopt (de bewuste emmer die overloopt). Op dit specifieke snijvlak, van de triggers en het ‘trauma’, werk ik als therapeut en coach. Ik benader de cliënt vanuit drie verschillende invalshoeken. Ten eerste loopt er een as van het verleden via heden naar de toekomst. De tweede invalshoek gaat over ons lichaam dat ons altijd informatie geeft over wie we (echt) zijn. En tot slot de context waarin we ons als dan niet bewust in bevinden en waar we door worden beïnvloed.

Mijn manier van werken kenmerkt zich door deze dynamische aanpak. Door verdieping van zelfinzicht en bewustzijn, komt er een inzicht in onze eigen psychodynamische processen. Door deze vervolgens te verwerken en te accepteren, kunnen wij een blijvende persoonlijke ontwikkeling en verbetering tot stand brengen. Ik maak gebruik van interventies die passen bij de cliënt en het vraagstuk met de nodige diepgang. Dit maakt dat ik breed geschoold ben als therapeut en coach. Technieken waar ik onder andere uit put zijn regressie, NLP, delenwerk, lichaamswerk en systemisch werk.

Naast therapeut ben ik in mijn dagelijks leven trainer en (team)-coach bij De Baak (management centrum VNO-NCW). Ik houd me bezig met de ontwikkeling van managers, professionals en talenten, het ontwikkelen van (complexe) MD en leiderschapstrajecten en de interne ontwikkeling van De Baak. Het bevorderen van de dialoog tussen collega’s (intern en deelnemers) onderling en de buitenwereld is hierbij een belangrijk thema. Ik ben daarnaast academisch opgeleid als personeel-, beleid- en organisatiewetenschapper en heb tien jaar ervaring als trainer en coach.

Ik ben een gelukkige vader van twee lieve kindjes Benthe en Rueben, die ik samen met mijn vriendin Dominique heb. We wonen in Arnhem. Ik vind het prachtig, leerzaam en confronterend om hen zo te zien opgroeien. Het cliché is meer dan waar: ik leer nog elke dag van hen. Over het leven, over mezelf en over het ontstaan van onze latere uitdagingen.

Specialisaties

  • Complexe burn-out
  • Organisatie management

Regio's

  • Oost-Nederland

Martijn was voor mij de perfecte coach.!

Ik heb vanaf het begin een goede klik met Martijn, waardoor ik eerlijk en open durf te zijn. Ik heb nooit ervaren iets niet te willen of kunnen zeggen. Martijn durft mij aan te spreken op gedrag en op wat ik te leren heb. Ze weet wat ik nodig heb en ik ervaar het als dat ze mij kan lezen. Het was heel erg fijn dat er een bepaald plan/traject is en dat Martijn flexibel kon zijn tussen het traject en wat ik op dat moment nodig had.