margit

Margit

Coach & Extern Relatiebeheer

Waarom doet men wat men doet en waarom doet men niet wat men wíl doen?! Wat maakt dat we vaak onbewust en automatisch handelen in bepaalde situaties, en belangrijker nog: Hoe kunnen we dit veranderen? Niet doen wat je wilt doen of juist de dingen ‘moeten’ doen die je niet wilt doen zijn vaak ingrediënten voor een gevoel van stress en ineffectief gedrag. Deze incongruentie en vragen zijn voor Margit de trigger geweest om naast haar werk als intermediair van zzp’ers in de ICT-branche zichzelf verder te ontwikkelen.

Na haar opleiding tot Master Coach bij het Europees Instituut De Baak koos zij ervoor het roer om te gooien en te gaan doen waar haar hart ligt: mensen helpen in hun ontwikkeling, met door meer zelfbewustzijn en zelfregie als resultaat meer werk- en levensgeluk. Dit doet zij vanuit haar rol als coach, trainer, spreker en inspirator.

Tijdens haar opleiding heeft Margit kennis mogen maken met verschillende methoden en technieken, zoals Transactionele Analyse, Voice Dialogue, oplossingsgericht coachen, positieve psychologie, bewustzijnstherapie, neurologie en gedachten (hoe werkt het brein?). Margit’s aangeboren nieuwsgierigheid maakt dat ze zich blijvend ontwikkeld als professional.

Dit alles samen maakt dat ze holistisch kan kijken naar de mens en zijn of haar vraag. Welke levenservaringen of trauma’s neemt iemand mee? Welke overtuigingen en patronen heeft iemand daardoor ontwikkeld? In welke levensfase zit iemand (bio-fysiologisch) en welke huidige omgeving maakt het probleem nu echt zichtbaar? Dit alles bepaalt waarom iemand doet wat hij doet, of juist niet. Op basis van die holistische vragen stimuleert Margit in het ontwikkelen van nieuw gedrag dat beter past bij wie je bent en wil zijn.

Geen vraag is Margit te gek. Ze zal altijd op een respectvol, maar directe manier naar het gewenste resultaat coachen. Vertragen als dat nodig is en versnellen waar het kan. Ze is confronterend en motiverend, praktisch en verdiepend.

Door de jarenlange ervaring die ze heeft als accountmanager en bemiddelaar in verschillende ICT-bedrijven, kan is zij in staat snel een beeld te vormen van de werkomgeving en haar doelgroep. Het werken met leidinggevenden, projectmanagers en consultants is haar niet vreemd. Daarbij weet Margit uit eigen ervaring dat wanneer je lange tijd niet bent wie je in essentie bent (en dus eigenlijk steeds over je eigen grenzen heen gaat) de kans op overspannenheid of burn-out erg groot is.

Let’s battle the burn-out!