manon

Manon

Coach

Wanneer je te veel dingen doet die niet bij je passen, raak je vanzelf van jezelf verwijdert en is het risico op een burn-out behoorlijk groot. Manon ziet een burn-out als een wake-up call die je dwingt om te (her)ontdekken wat jij nu eigenlijk echt wilt en hoe je kunt leven naar jouw eigen specifieke kwaliteiten en talenten.

Manon is afgestudeerd in de Psychologie en heeft al van jongs af aan interesse in mensen en hun persoonlijke ontwikkeling. Zij is haar carrière begonnen als recruiter en heeft zich daarna ontwikkeld als studiekeuze- en loopbaancoach, eerst binnen het bedrijfsleven en later vanuit haar eigen bedrijf.

De afgelopen jaren is Manon zich meer gaan verdiepen in stress- en burn-out problematiek, omdat ze opmerkte dat steeds meer mensen hierdoor vastliepen in hun werk en leven. Het is haar drijfveer om vanuit haar rol als coach mensen te begeleiden om zelf (weer) de verantwoordelijkheid te nemen over hun leven en keuzes te maken die bij hen passen.

Zichzelf blijven ontwikkelen is een hobby van Manon geworden, daardoor heeft ze veel kennis van, en ervaring met, verschillende methodieken. Denk aan: Neuro linguïstisch Programmeren (NLP), oplossingsgericht coachen, praktische psychologie, systemisch coachen en yoga. Manons werkwijze laat zich kenmerken door praktische en positieve coaching. Ze heeft een groot empathisch vermogen, gericht op verbinding en vertrouwen.

Manon is getrouwd en heeft twee dochters, een tweeling. Zij weet uit eigen ervaring hoe lastig het kan zijn om alle ballen in de lucht te houden. Naast de zorg voor haar dochters heeft zij ook als mantelzorger voor haar beide ouders gezorgd, waarna zij kort na elkaar zijn overleden. De periode van rouw en verdriet die daarop volgde was ingewikkeld en confronterend. Deze heftige tijd dwong Manon om bij zichzelf stil te staan en leerde haar dat ze veerkrachtiger was dan ze in eerste instantie dacht.

Manon begeleid je bij het kiezen vanuit jezelf en bij het voelen wat goed is voor jou. Door te leren hoe je grenzen aangeeft en focust op wat écht belangrijk voor je is, kun je met ups en downs weer uit je burn-out komen.

Specialisaties

  • Loopbaan coaching
  • Positieve psychologie
  • Yoga/mindfulness
  • Rouw

Regio's

  • Zuid-Holland